Çocuk Hastalıkları İnek sütü alerjisi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Kubradefne

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2019
12
3
1
32
Merhaba arkadaşlar kızım 4 aylık inek sütü alerjisi var 2 aydır diyet yapıyorum..en büyük belirtilerimiz sürekli kusma pişik ve gürültülü ishalle hırıltıydı ..çok şükür hepsi geçti diyebilirim tabi kaçak yapmadığım sürece 2 gündür kuzu etini denedim hırıltısı oldu biraz onun dışında başka belirti olmadı doktorlar katı diyeti önermiyormuş acaba yemeye devam etmeli miyim yoksa keseyim mi kuzu etinide ?

İlk başta çok katı diyet yapmalısınız, yoksa geçmez besin alerjisi. Kuzu etine de alerjisi varsa sadece süt alerjisi değil, çoklu besin alerjisi olabilir kızınızda. Önce 3gün tüm alerjen olabilecek hayvansal gıdaları kesin, sonra teker teker 3er gün 3er gün açmayı deneyin. Önce tavuk eti yiyin, sonra kuzu eti, sonra yumurta.. Tüm süt ve süt ürünlerinden bu süreçte uzak durun. Kızınıza da sakın vermeyin sütünüzden geçerken bile alerji yapan gıdaları direkt tüketirse hastanelik olabilirsiniz

Bizim kızımızda da süt ve süt ürünleri alerjisi vardı. 2aylıkken teşhis kondu ve çok katı bir diyete girdim. Elhamdulillah 1yaşına girdikten sonra yavaş yavaş ben yemeğe başladım süt ürünlerini pişmiş şekilde, alerji yapmayınca kızıma geçtik vs vs sıkı takiple ve katı bir diyetle besin alerjisinden kurtulmak mümkün. Fakat dikkat etmezseniz ömür boyu bu alerjisi devam edecektir.

Bende ilk başlarda katı diyet yaptım fakat sonra yavaş yavaş deneyerek yemeye başladım..dediklerinizin çoğunu uyguladım zaten ama merak ettiğim doktorlar katı diyeti çok önermiyormuş bebeğin dahada hassaslaştıgını ve ufak tefek belirtileri görmezden gelmemiz gerektiğini söylüyorlar o yüzden kuzu etini yemeye devam etmeli miyim diye bilemedim

Kızınız henüz 4aylıkmış, çok küçük. Şu an katı diyet yapmalısınız. Kuzu eti çocuğunuza dokunuyorsa yemeyin tabi ama dokunmuyorsa yiyin. 1yaşına yaklaştığında yavaş yavaş diyeti esnetebiliyorsunuz ki yine kanlı kaka olursa en başa dönüp diyetinizden çıkartıyorsunuz kanlı kaka yapan ürünü, bi 2-3ay beklemek gerekiyor

Çok teşekkür ederim bilgileriniz için inşallah en kısa zamanda biter hepsi sağlıkla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…