Gebeliğe Hazırlık incir kürü

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

netu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2017
727
636
Merhaba kızlar; 2.5 yıllık evliyim.İlk 1 yıl çocuk istemedik ilaç almadan korunduk.Ancak 1,5 yıldır korunmuyoruz Dr a gittik ikimizdede sorun olmadığı söylendi klomen kullandım yumurta geliştirici ardından çatlatma iğnesi vurundum yine olmadı.2.ay yine klomen ve çatlatma oldum yine olmadı.3 ay önce Laporoskopi ile tüplere bakıldı tüpler ve rahim içide temiz çıktı.Laporoskopiden sonraki ay yine klomen ve çatlatma iğnesi yapıldı yine sonuç yok :KK43: Aşılama önerdiler ancak ben kabul etmedim.Çünkü klomen,laporoskopi,çatlatma iğnesi derken adet düzenim değişti.6 gün adet olan ben 3 güne düştü adetim 28 günde 1 olan adetim 30 günde 1 oluyor ve çok ağrılı yoğun oluyor.Düzenim şaştı yani normal yollarla olsun istiyorum.Soğan kürü yaptım 15 gün bitti.Adetimin bitiminde yani 4.gün incir kürüne başladım.10. günü havuç suyu ile karıştırarak içmeye başladım.Bugün 12.günüm dr gittim yumurta gelişiminin iyi olduğunu söyledi.Yine olmazsa tüp bebek denememizi kesin sonuçlanacağını söyledi.Ben doğal yollarla olsun istiyorum.Daha önce bu uygulamalarda başarısız olupta incir kürü ile başarı sağlayan varmı? Tabiki Öncelikle rabbim izin verirse inşallah :)

eğer yaşınız ileriyse aşılama ile başlayabilirisiniz ..ille doğal olsun diyosanda rahat olmaya çalış kafana bu kadar takınca da olmuyor ..incir kürü deneyenler başarı alanlar çok deneyebilirsin tabi..

eğer yaşınız ileriyse aşılama ile başlayabilirisiniz ..ille doğal olsun diyosanda rahat olmaya çalış kafana bu kadar takınca da olmuyor ..incir kürü deneyenler başarı alanlar çok deneyebilirsin tabi..
29 yaşındayım.Bakalım umarım sonuç alırım.Teşekkür ederim.

Merhaba

Bende pco var şeker ilacı glokopage kullanıyorum ama şekerim yok polikistiği düzenlesin diye. Eşiminde sperm sayısı 24 milyon ileri hareket yüzde 17 morfoloji 0
Doktor eşima certix diye bir ilaç verdi. Eşime sabah akşam soğuk press keçboynuzu pekmezi ve zeytinyağına yatırılmış kuru incir fındık fıstık taze sıkma meyve suları veriyorum.

Benim gibi durumda olan varmı? Hamile kalabilen var mı?

Mrb bende incir +havuç kürüne adetin 3. Günü başladım 21 gün yaptım. Ama neredeyse adet günüme kadar iki yumurtalığımda da ağrı oldu. Bu normal mi acaba. Kist oluşmamıştır inşallah

Bu kürleri kullanarak hamile kalanlar varmı bayanlar.Elimden geldiğince heryerden bilgi topluyorum:KK15::KK55:

Benim ve eşimin hiç bir sorunu yok doktor kontrolündeyiz.Klomen kullanarak çatlatma iğnesi vuruldum adetime iki gün kala dün kahverengi lekelerim gelsi ve bugün biraz arttı hem kahverengi hemde kırmızıya yakın bir renk.

Bende denemek istiyorum bu kürleri.Bir sorun yaratmıyor diğmi?

Zararlı olup olmadığı belli değil. Kürü uygulayanlar değerlendirme yaparsa netliğe kavuştururuz. Bende iki tarafımda da çok ağrı oldu.

Zararlımı değil mi bilmiyorum ama bende pco var 4 yıl dkhapı kullandım sonuç yok soğan kürünü uyguladım ve değişen hiç bişey yok. İncir havuç kürü yaptım yine yok yine yok. zaten 4 yıl ilaçla korundum eşimde uzaktaydı. Şimdi eşim yanımda ilacıda bıraktım hayırlısı artık. Ama bu pco yüzünden doğal yolla olmuycak gibi duruyo. Kan tahlillerim hep kötü çıkıyor. :KK43:

Benim bu ay ikinci uygulayisim bugun basladim 4 cu gun Rabbim hepimizile hayirli evlatlar nasip etsin İnşallah

Mrb bende incir +havuç kürüne adetin 3. Günü başladım 21 gün yaptım. Ama neredeyse adet günüme kadar iki yumurtalığımda da ağrı oldu. Bu normal mi acaba. Kist oluşmamıştır inşallah
Merhaba canim bence çok güzel ağrı demek yumurtanın kelimesi düşünde allah kolaylık versin

Merhaba kızlar benim fsh 38çıktı benim kipi yüksek olan varmı allah hepimizin yardımcısı olsun

Kızlar merhaba, bende incir kürüne bugün başladım. Önce rabbimin izniyle sonra da vesileleriyle inşallah güzel sonuçlar alırız. Faydasını da görsem, olumsuz etkisini de görsem burdan paylaşırım. Incir ve havuç kürüne birlikte başladım.

Merhaba kızlar hayıt tohumunu aldım ama hayıttın suyu varmış tapletide varmış çok vaydali bence sizde deneyin

Tatlım aynı durumdayız bır farkla ben klomen ve catlatma ıgnelerımı sansa bırakmayıp dırekt asılama oldum tutmadı sonuc olarak sana gre yol katetmıs durumdayım asılamayla klomen kullanmanın arasında bı fark yok yanı sen klomen ve catlatma ıgnesı kullanarak yaptıgın cocuga dogal dıyorsan asılamayada dogal dıyeceksın cunkı aradakı tek fark spermlerı ıcıne esın degıl de doktor koyuyor... Insallah en kısa surede kalırsın ama bence ya daha fazla klomen kullanma yada klomen kullandıgında asılama yaptr kendılıgınden olacak olsaydı zaten olurdu bence asılama denemelısın durdukca zaman kaybedıyrsun bende asılamalrımdan snra bır yıla yakındır doktora gtmedım ama grdum kı yıne olmadı bu yazz nasıpse tup denıycem

Merhaba kızlar. Yaklaskm 17 aydir cocugumuz olmuyordu tum denemelere yumurtlama gunu hesaplamalarima ragmen. Ve sonunda doktora gittim. Polikistik over oldugumu soyledi ve cocuk istegimi on plana alarak klomen ve porogestron verdi. Bende adetim 5.gunu klomene 15.gunu progestorna basladim. Ama o sirada Incir Kuru yaptim. Sogan kurunu pco olup cocuk isteyenlere asla tavsiye etmiyorlar. Sadece incir kürü. Ve once Allahin izniyle sonra bu yaptiklarim ile ilk ayda hamile kaldim. Suan 6 haftalik hamileyim. Umdunuzu kaybetmeyin. 13 15 17. Gunler iliski onermisti doktorum.

Incir kurune son gunlerde havucuda ekledim. Detayli bilgi internette cokca var kizlar

Kızlar merhaba:KK52:Ben yaşadığım problemi sizinle paylaşmak istedim umarım sizede çare olur:super: evlenmeden önce göbeğim sürekli düşerdi otururken ani kalksam ,çok merdiven çıksam ,yada topluklu ayakkabı giysem yürüyemez hale gelirdim karnımın sancısından.Sırtüstü yatıp göbeğime bastırarak dinlenince geçerdi.(bu arada elimi bastırdığımda göbeğimde değilde göbeğimiz sol tarafında kalp atar gibi damar atardı ordan anlayabilirsiniz)evlendim ilk 2 yıl çocuğumuz olmadı ama dr hiçbir sorununuz yok dedi eşimde bende test yaptırdık.Hatta ben laporoskopi yaptırdım rahim filmi çektirdim hepsi temiz çıktı.1 yıl geçti yine olmadı.evliliğimizde 3 yıl olmuştu hala olmadı.Doktorlar göbek düşmesi diye bir kavram olmadığını söylüyor hatta gülüyorlar bu duruma.En son eski mahalle ebesine sordurdum adeti bitince gelsin demiş, teyzeye gittim göbeğin düşüyorduysa ondandır dedi.Yatırdı sırtüstü eliyle göbeğini sıvazlayarak düzenledi göbeğimi yarım saat felan devam etti.(Göbeğimi düzledikten sonra birdaha o sancıyı hiç yaşamadım) sonra ilişkiye girmeden önce kiremiti ısıtıp kaynar sütün içine koyup buharına 15 dk vajinamı tutmamı söyledi yumuşatırmış o.Biraz zahmetli olduğundan 1 kez yaptım.O ay zaten adetim yeni bitmişti diğer ayda adet oldum.İyice umudum kalmamıştıki ebeye gittikten sonraki 2.ay hamile olduğumu öğrendim ve şuan kızıma 4 aylık hamileyim :) sonuç olarak dr.lar bilmiyorlar ama eskiden doğum yaptıran mahelle ebeleri çok iyi biliyor ve anlıyorlar sizi.Rabbim isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu inşallah.:KK15:

X