bakın bu tarz kayınvalidelere hiç ispat olmaz, boş yere sinirinizi bozarsınız
hele burada acar kk hatunlarıyla mükemmel bir plan bulup uygulamaya koyduğunuza bu kez kayınvalide her halükarda mağduru oynayacak
bir de eş cephesinden bakalım, söz gelimi benim eşim anneci değildir, hatta öyle davranır ki kayınvalidem eşime "damat" der ama annesiyle en ufak bir sorunum olsa ve azıcık serzenişte bulunsam eşim "annemin kötü niyeti yok, o şu şu şartlarda ömür geçirmiş" diye kestirir atar.
sizin eşiniz de "annem kötü niyetli değil"cilerdense bu konuda sorun çıkar.
ben de 5 yıllık evliyim ve şu ev dizaynı konusunda ben de çok çektim. tek tek örneklere boğmayayım ama son vukuatımız: salonumda konsolun içindeki kristal şarap kadehlerimi mutfaktaki camekanlı dolaba koymamı 57937 kez teklif etti kayınvalidem, olağanüstü bir sabırla onların günlük bardak olmadığını orada komik duracaklarını anlatmaya çalıştım olmadı. en son "benim evim benim zevkim o evde yaşayan benim sen değilsin" tarzı bir cümle kurmak zorunda kaldım da sustu ama pişman etti beni, ne gerek var ısrar ediyorsun? "gel beni kır" demekten başka bişey değil!
biliyorum kesmeyecek sizi ama en güzeli "he he" deyip bildiğinizi okumak...
demişsiniz ya eşimin de aklını çeliyor diye, o kadar olacak sonuçta bizi yetiştiren annenin zevkine mahkumuz. (çok şükür bu konuda şanslıyım)
ilk mobilya ve eşya seçerken eşim şaka gibi şeyler gösterirdi, gözlerimi devirirdim hiç kulak asmazdım, şimdi ne kadar zevkli olduğumu itiraf ediyor :)
boşveriiiin yuvayı dişi kuş yapar ev kadınındır kafanıza göre takılın
not: bu arada maddi sorunları çözmenize çok sevindim biz demiştik ama değil mi?