İnaninca olur mu ?

Cikolataseven

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2013
401
32
Kızlar kısa bir aradan sonra merhaba. Yaptıgım hatalarda yuzlestikten ve hepinizin desteginden sonra kendime yöneldim. Açıkcası hem namaz hem de kişisel gelişim kitapları en cok yardımcım oldu.
Aklımı kurcalayan bir konuda sizin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.
Kuantum diye bir olay var. Diyorlar ki olumlama yapın, ornegin her gun gun icinde "ben şanslıyim ben degerliyim ben özelim" diyin, evreni buna inandirin kendinizi buna inandirin bir gun bir bakmışsiniz hersey oyle olmuş.
Şimdi evet bu mantıklı ve uygulamak istiyorum ama kafamı karıştıran sey su, bazı insanlar vardır mesela körü körüne birşeylere inanır, takıntı yapar. Hani görüyoruz haberlerde kıza takmış kafayı "o da beni seviyor biliyorum" diyip pesinden ayrılmıyor taciz ediyor.
E bu ınsanda kendini inandirmis sonucta. Ama her zaman olumsuz yanıt alıyor hatta itici oluyor.
Yani sorum su kızlar bu olumlama cidden ise yarıyor mu neye inanırsak o oluyor mu oluyorsa bu orneklerde neden olmuyor ?
Var mı deneyeniniz?

secretın tamamen insanları aldatmak için olduğu ortaya çıktı.sonradan kendileride sanırm itiraf etmiş maddi çıkar güttüklerini. hayal tacirleri gibi .siz yinede olumlu düşünmeye gayret edin ama elinizden gelenide yapın

temelden inanmak doğrumudur bilinmez böyle teorilere ama doğru olan yanları varmış...
mesela bi insana 40 sefer sen hastasın dersen gerçekten tıbben vücudunda oluşan bi salgı onu hasta ediyormuş....
yani psikolojini ne yönde yönlendirirsen o tarafa doğru insan uyum sağlamaya başlıyormuş...
ama ne derece doğrudur ve inamak gerekir bilemiyorum...ben pek mantıklı bulmuyorum...

Kuantum öyle basit bir şey değildir.
Sadece bir şeyi çok isteyince değil, hayat felsefesidir kuantum.

Kuantum her şeyden önce bir "şükür sanatı" dır.
Rabden gelecek her şeyin hayır olduğuna inanmaktır.
Evrene olumlu ve pozitif enerji vermek ve aynı şekiklde cevap almaktır.

Takıntılı bir isteğe, kuantum uygulanırsa ne olur?
Başarılı bir sonuç alınmaz, alınsa bile, bu sonucun bir bedeli olur ve o bedel çok hafif olmaz.

Şimdi ben hiç sınava çalışmıyım ama kendi kendime "Tıpı kazanacağım." diyip bir de buna inanayım bu mümkün mü? :KK70:

Kuantum öyle basit bir şey değildir.
Sadece bir şeyi çok isteyince değil, hayat felsefesidir kuantum.

Kuantum her şeyden önce bir "şükür sanatı" dır.
Rabden gelecek her şeyin hayır olduğuna inanmaktır.
Evrene olumlu ve pozitif enerji vermek ve aynı şekiklde cevap almaktır.

Takıntılı bir isteğe, kuantum uygulanırsa ne olur?
Başarılı bir sonuç alınmaz, alınsa bile, bu sonucun bir bedeli olur ve o bedel çok hafif olmaz.

Gelenlere şükretmek tamam da olmasını istediklerimiz icin ne yapmalıyız peki?

Kızlar kısa bir aradan sonra merhaba. Yaptıgım hatalarda yuzlestikten ve hepinizin desteginden sonra kendime yöneldim. Açıkcası hem namaz hem de kişisel gelişim kitapları en cok yardımcım oldu.
Aklımı kurcalayan bir konuda sizin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.
Kuantum diye bir olay var. Diyorlar ki olumlama yapın, ornegin her gun gun icinde "ben şanslıyim ben degerliyim ben özelim" diyin, evreni buna inandirin kendinizi buna inandirin bir gun bir bakmışsiniz hersey oyle olmuş.
Şimdi evet bu mantıklı ve uygulamak istiyorum ama kafamı karıştıran sey su, bazı insanlar vardır mesela körü körüne birşeylere inanır, takıntı yapar. Hani görüyoruz haberlerde kıza takmış kafayı "o da beni seviyor biliyorum" diyip pesinden ayrılmıyor taciz ediyor.
E bu ınsanda kendini inandirmis sonucta. Ama her zaman olumsuz yanıt alıyor hatta itici oluyor.
Yani sorum su kızlar bu olumlama cidden ise yarıyor mu neye inanırsak o oluyor mu oluyorsa bu orneklerde neden olmuyor ?
Var mı deneyeniniz?

öncelıkle Allah kabul etsınn cok sevındım namaza baslamana ınsallah devamı gelır...olumlu dusunmek tabıkı ınsanı daha ıyı hısettırır...ama o tarz kıtapların bı faydası olcagını sanmıyorum...olumlu dusunup kendıne hobı yada iş edinirsenn daha mutlu olursun..yoksa secret falan hıkaye tatlımmmm...ne guzel allaha yönelmıssın bol bol dua et kendını gelıstırecek kurslara katıl...her ınsan özeldır degerlıdır sanslıdır kendını böyle hısetmelıdır zaten :)

Bir şeye inanınca değil bir şeyi istediğinde harakete geçince gerçek olur... secret mecret saçmalıktan öte bir şey değil.

Gelenlere şükretmek tamam da olmasını istediklerimiz icin ne yapmalıyız peki?

Olumlu düşünerek dileyeceksin.
Her şeyden önce senin için hayırlısını dileyip evrene bırakacaksın enerjini.
Sonra bırakacaksın, unutup hayatına devam edeceksin.
Odaklanmayacaksın dileğine.

İstemekte olduğun şey, ancak onu istemeyi unuttuğunda gerçekleşir. Bunu unutma.

Son düzenleme:
bence olmaz, hem zaten her istediğim sırf ben istiyorum diye olmasın da

belki benim için hayırlı değildir :KK31:

Şimdi ben hiç sınava çalışmıyım ama kendi kendime "Tıpı kazanacağım." diyip bir de buna inanayım bu mümkün mü? :KK70:

Tipi kazanıcam diyince olmuyor o olay :KK66: kuantum bu tarz degil. Bildigim kadarıyla istiyorsun ve harekete geçip o olmuş gibi kendini inandırıyorsun. Hani soyle çalışırken ben cok iyi bir doktorum şükürler olsun diyorsun :)

Benim kafamı bunlara yönelten Nuray sayari oldu hep ya:) oyle bir guzel anlatıyor ki bu olayı. Kitabını da okuyorum. İnsan acaba mı diyor

Ben de çok okudum kuantum kitabı.
Evren ismi geçiyor sürekli. Hayır ALLAH . Yani evrenden iste, evren sana istediğini verir vs.
Olumlu düşünmeye inanıyorum. Pozitif olunca , pozitiflikler geliyor insana.
Ama kuantum a körü körüne, sonuna kadar inanmıyorum maalesef.

Bence bu konu yanlis anlasiliyor. Insan pozitif dusunup, pozitif bi ruh haline burunurse, bu onun hal ve hareketlerinden, konusmalarina, durusuna, hayat gorusune, insan iliskilerine, herseyine yansir. Etrafta o kadar cok negatif dusunceler, ve karamsar insanlar varki, insanlarin pozitif kisilere ihtiyaci var. Sen pozitif olunca, sempatik olursun, kendine guvenin gelir, bu guveni disa yansitirsin, ve bu guzellikler birbirini kovalar.

Ornegin bir is gorusmesine gidiyorsunuz ve asiri derecede gerginsiniz. Bu sektorde hic tecrubeniz olmadigi icin korkudan titriyor ve her an isi daha tecrubeli birine kaptirmanin endisesini yasiyorsunuz. icinizden "beni kesinlikle almazlar, niye alsinlar ki? benden iyi onca elaman varken?" diye dusunuyorsunuz.. Siz bu ruh halini ve kendine guvensizligi isverene de kesinlikle hissettirirsiniz. Ve sonunda ne olur? O adam sizi ise almaz. Ama bir de soyle dusunelim. Bir kere is gorusmesine cagrildiginiz icin mutlusunuz, bunu size verilmis bir sans gibi goruyorsunuz, evet tecrubeniz yok ama siz bu isi yapmak icin yaratilmissiniz ve bu is ilk isiniz olucak. ilk ve soonnnn. Kendine guveniniz ve neseniz yerinde. Bu, odaya girdiginiz an pozitif bi enerji gonderir zaten karsidaki insana. daha cok gulumsersiniz, daha sicak bi hava olur icerde, ve isi alabilirsiniz. Ne oldu? iyi dusundunuz, ve iyi oldu.. diger ornekte de tam tersiydi...

Ama mesela, takintili hislerde, hic oyle hissetmemenize ragmen kendinizi inandirmaya calissaniz, ornegin birine asikken, onun sizi sevmedigine emin olmaniza ragmen sadece kuantum boyle diyor diye 7-24 o da beni seviyor diyerek evrene yalan soyleseniz, bu anca sizin psikolojinizi bozar. Cunku boyle birsey yok. Bu bir gercek degil. Ozunde bunu siz de biliyorsunuz, ama kendi kendinizi kandirmak istiyorsunuz. Yani dil de soylediginiz seyi, kalpte hissetmiyor, sadece oyle olmasi gerektigini dusundugunuz icin, oyle davraniyorsunuz. Ne oldu peki? icten ice negatif duygular hissederken (huzun, keder, ask acisi, efkar, ozlem), dilde yalan bir sekilde pozitifsiniz. Takinti.. baska birsey degil..

Pozitif olacaksaniz, iyi olacaksa, ilk kendinize guveneceksiniz. Gulumseyeceksiniz. Kendinize ve diger insanlara pozitif enerji vereceksiniz. Sonra ne istiyorsaniz, onun icin biraz gayret edeceksiniz. (ask olayindan bahsetmiyorum burda acikcasi..). ve gercekten kendinize guvendiginizde, neseli ve pozitif bir insan oldugunuzda, bu enerjiyi evren size geri dondurecektir. buna da inaniyorum :KK8:

tamam pozitif düşünelimde hayatın gerçekleri var mağlesef tecavüze uğrayıp borç batağında olup vs.... pozitif düşünmek biraz zor gibi hep amerikanın işleri bunlar :KK1::KK1::KK1:

olumluyu bilemem de, olumsuz neyi yoğun düşünürsem hepsi başıma geldi.

yıllar önce, kapkaç benim başıma gelse naparım diye baya düşündüm, gün içinde muhakkak düşündüm (isteyerek düşünme değil, aklıma geldi her gün), sonrasında başıma geldi. kaçtı ama kapamadı.

sonra, deprem olsa şu an naparım diye düşünmeye başladım, yine gün içinde muhakkak aklıma geldi sonrasında da başıma geldi.

aileden yıllarca görüşmediğim birisi vardı, muhtaç kalıp beni arasa naparım diye düşündüm, o da oldu.

bir çırpıda aklıma gelenler bunlar ama daha çok var. velhasıl, olumsuzlar oluyorsa, olumlular neden olmasın?

Kişisel gelişim kitaplarına bayılırım özellikle kuantum dedinmi akan sular durur.

Karma felsefesi olsun, empatisi olsun, şinerzisi olsun hepsinin kendince bir ağırlığı var ama kuantumun büyüsü farklı. Şimdi karma olayında bir şey yapıyorsun, sonra ona benzer bir şey sana geri geliyor galiba. Bunun gibi bir şeydi şimdi tam şey yapamadım...

Empati dersen en sevdiğim bu zaten... Ben çok empatiğimdir mesela. Bir şey söylemeden önce hemen empatiyle sonuca giderim. Karşımdaki insan çok önemlidir yani. Tabi...

Şinerzi yaparken de el ele tutuşuyorsun, sonra 10 dan geriye doğru sayıyorsun. Onda da bir şeyler oluyor ama tam anlayamadım ben bunu ya...

Bunların hepsi iyi güzelde bir tarafı hep eksik. Kuantum öyle mi? İsme bak! Üzerine nur yağmışcasına diğerlerinden nasıl da farklı duruyor. İlerde çocuğum olsun adını kuantum koyucam...

X