'İnadına dekolte ve mini etek giyeceksiniz'

son zamanlarda kadınların kıyafetlerine,hareketlerine ,ne yapıp yapmamalarına karışan çok fazla demeç oldu. bu konuşmalarda bunun üzerine yapılmış

Son düzenleme:
nerde gereksiz konu var ona odaklanılıyor miniye dekolteye gelene kadar adamlar neler yaptılar neler
biz mini ve dekolteyle ilgilenirken yeni bir yasa onaydan geçer baka kalırız tekrar bence şahsi düşüncem bu kimse benimle aynı şeyi düşünmek zorunda değil
işte buda onlardan biri. dediğim gibi, olay kadının sindirilmesi,kadına karışılması. yoksa mini dekolte değil olayın özü.

10462495_1514057235505530_4100338205705083854_n.jpg

Herkes kendi penceresinden..:KK48:

Adamın ne demek istediği çok açık. Aman etraftan laf ediyorlar, yobazlar hafif meşreplikle suçluyorlar diye sakın sinmeyin inadına giyin diyor adam. Ben de öyle yapıyorum sanki. Eskiden mini etek falan giymezdim. şimdi daha çok giyiyorum. O kadar da herkesi sindirdiklerini zannetmesinler. Sabah yine yobazın biri bana bakıp tövbe estağfurullah falan dedi. Polise güvensem şikayet edecem bu adam beni taciz etti diye ama polis ya da mahkemelerimiz kadın dekolte giydi diye tecavüzcüleri haklı buluyorlar. Sinmemek lazım.

Soner yalçın da gerici medya sözlerini çarpıttıktan sonra özür dilemiş:

Soner Yalçın şunları söyledi:

“Kabul ediyorum, programda taktığım papyonum çok kötüydü. Halbuki evimde çok daha güzel papyonlarım vardı. Bu nedenle, Cumhuriyetçi dostlardan ve yoldaşlardan özür dilerim”

:KK48::KK48::KK48::KK48:

işte buda onlardan biri. dediğim gibi, olay kadının sindirilmesi,kadına karışılması. yoksa mini dekolte değil olayın özü.
bir türlü kadınları hazm edemediler zaten her alanda başarılı olduğumuz için girişken mantıklı olduğumuz için
becerikli erkekten daha erkek olduğumuz için sindirmeye çalışıyorlar kadın daha çok maaş alırsa mantığı gibi vs

Soner Yalçın'ın anlatmak istediklerine tamamen katılıyorum ama bu sözleri Cumhuriyeti, modernleşmeyi "mini etek ve dekolte" ye, dolayısıyla kadın bedenine indirme algısı yaratıyor toplumda. Kutuplaşma konusunda öyle bir noktaya geldik ki, her iki "kutup" da en uç örnekleri veriyor maalesef. Muhafazakar kesimden bazı söylemler bizi ne kadar rahatsız ediyorsa, bu tür söylemler de muhafazakar insanları o kadar rahatsız ediyor.
İnşallah bir gün kimsenin diğerinin inancına, kılığına, kıyafetine karışmadığı, yargılamadığı bir ülke haline geliriz.

Soner Yalçın'ın anlatmak istediklerine tamamen katılıyorum ama bu sözleri Cumhuriyeti, modernleşmeyi "mini etek ve dekolte" ye, dolayısıyla kadın bedenine indirme algısı yaratıyor toplumda. Kutuplaşma konusunda öyle bir noktaya geldik ki, her iki "kutup" da en uç örnekleri veriyor maalesef. Muhafazakar kesimden bazı söylemler bizi ne kadar rahatsız ediyorsa, bu tür söylemler de muhafazakar insanları o kadar rahatsız ediyor.
İnşallah bir gün kimsenin diğerinin inancına, kılığına, kıyafetine karışmadığı, yargılamadığı bir ülke haline geliriz.
muhafazakar değilim ama biri çıkıp muhafazakar kişilere inadına başınızı açmıyacaksınız derse helal derim evet açmayın.
bir kadın olarak arkalarında dururum. aynı şeyide muhafazakarlardanda beklerim ama.mini giymeyeceksiniz diyenlerede onların karşı çıkmasını beklerim hep bana olmaz bu iş.

Son düzenleme:
kısaca muhafazakarları bu sözler rahatsız etmemeli. etmemeliki kutuplaşma olmasın

Ben size toplumda yanlış algı yaratacak kelimelerden kaçınma konusunda katılıyorum ancak bence bu örnekler aynı "uç"lukta değil.

Birinde baskıdan korkmayın, sinmeyin, mini etek giyin diyor -ki bu bir etkiye tepki- diğerinde "Annenden bile dizüstü etek giyse tahrik olursun" diyor. Kesinlikle aynı kefede değil. Soner Yalçın'ın sözleri en kötü ihtimalle "mini etek giymek modernlik değildir" bakış açısıyla eleştirilebilir ama diğer tarafta ensestten, ahlaksızlığa geniş bir yelpaze var.

inat uğruna giyim tarzını değiştirecek varmıdır bilmiyorum, ben mini etek giymem, herhangi bir etek giymem zaten:KK53: inat olsun diye gidip mini etek alacak değilim. Mesela inat için açık bi kadın türban takar mı onu da sanmıyorum
adamın ne demek istediği gayet açık ama manipüle edilmeyede açık sözler malesef

Ben size toplumda yanlış algı yaratacak kelimelerden kaçınma konusunda katılıyorum ancak bence bu örnekler aynı "uç"lukta değil.

Birinde baskıdan korkmayın, sinmeyin, mini etek giyin diyor -ki bu bir etkiye tepki- diğerinde "Annenden bile dizüstü etek giyse tahrik olursun" diyor. Kesinlikle aynı kefede değil. Soner Yalçın'ın sözleri en kötü ihtimalle "mini etek giymek modernlik değildir" bakış açısıyla eleştirilebilir ama diğer tarafta ensestten, ahlaksızlığa geniş bir yelpaze var.
Haklısınız ama ben "uç" derken yarattığı algı bakımından söyledim bu sözü. Evet bana göre diğerlerinin söylediği saçma sözlerle karşılaştırılamaz ama Konya'nın bir köyünde yaşayan birisi bu lafı "kadınların çıplak gezmesini istiyorlar" şeklinde algılıyor. Soner Yalçın'ın savunduğu tüm fikirlere ve bu fikirleri savunanlara bu çerçeveden bakıyor. Sonra da Cumhuriyet vr onun getirdiği değerlere düşman oluyor.

muhafazakar değilim ama biri çıkıp muhafazakar kişilere inadına başınızı açmıyacaksınız derse helal derim evet açmayın.
bir kadın olarak arkalarında dururum. aynı şeyide muhafazakarlardanda beklerim ama.mini giymeyeceksiniz diyenlerede onların karşı çıkmasını beklerim hep bana olmaz bu iş.
Siz modern, kültürlü, açık görüşlü olduğunuz için böyle düşünüyorsunuz ama maalesef Türk halkının çoğunluğu, özellikle muhafazakar kesimdeki insanlar bu kadar açık görüşlü değil maalesef. Bu yüzden söylenen sözler başka türlü algılanıyor.

Zihniyet aynı zihniyet bir adam çıkıp giyilen kıyafetlerden tahrik oluyorsa ve giymeyin diyorsa öbürüde inadına giyin inadına giyin diyorsa..hey allahım ula çalışın emek verin biraz şu ülkeye bırakın boş lakırdıları rahat durun bi yaaa.

hayır onlar inatlaşıyor olan bayanlar oluyor..ONLARA NE .ne giyersek giyeriz.ÇOK MERAKLI İSELER ONLAR GİYİNSİN MİNİ ETEK,DEKOLTE,ÇARŞAF.kadınlardan ellerine çeksinler artık
çekmezler bu erkek milleti o pis ellerini çekmezler üzerimizden habire habire baş örtüsüde takana karışırlar mini etek giyenede..

Haklısınız ama ben "uç" derken yarattığı algı bakımından söyledim bu sözü. Evet bana göre diğerlerinin söylediği saçma sözlerle karşılaştırılamaz ama Konya'nın bir köyünde yaşayan birisi bu lafı "kadınların çıplak gezmesini istiyorlar" şeklinde algılıyor. Soner Yalçın'ın savunduğu tüm fikirlere ve bu fikirleri savunanlara bu çerçeveden bakıyor. Sonra da Cumhuriyet vr onun getirdiği değerlere düşman oluyor.

Evet, bence de sözlere dikkat edilmeli ama lafı çekmek istedikten sonra dünyanın en yanlış anlaşılmaya kapalı cümlelerini bile kursan anlamı çarpıtan birileri çıkıyor.

Bir sonu yok bunun, bizim derdimizi anlatabileceğimize dair umudum bitti açıkçası o yüzden çok abartılmadıkça takılmıyorum yanlış anlaşılmış, anlaşılmamış. Annesinin bacağından tahrik olabileceğini söyleyenler yüzünden böyle değil bizim durumumuz, halkın zaten zihniyeti bu olduğu için mini etek giyen annen de olsa tahrik olursun diyen adamlar popüler, el üstünde. O nedenle Soner Yalçın dünyanın en düzgün kelimeleriyle de konuşsaydı durum farklı olmazdı.

etkiye tepki diyoruz biz buna.

sen koca cumhurbaşkanı kadınların çocuk sayısına,kızların eteğine,korunma yöntemlerine,kızlı-erkekli oturma şekillerine karışırsan tek gündemin bu olursa başka biri de çıkar tam tersini söyler.

hiç yadırgamadım,insanları bu noktaya getiren iktidarın kendisidir.

ayrıca artık o noktaya getirdiler ki hayatında mini etek,şort dahi giymemiş olan ben onları da aşıp dekolte verip gezmek istiyorum ya:KK70:

nefret geldi artık

öncelikle cumhurbaşkanı sonra da ona inat yapan herkes çekin ellerinizi üzerimizden

X