imdat kızım...:(

Benimkilerde hircinlasinca sürekli okuyorum sakinlesiyorlar. Sizin ki klip ten olabilir. O ne izleyip ne izleyemeyecegini bilemez. Kesinlikle bu tür şeyler izlettirmeyin. Kabus görüyordur. Masum sanıp izlediğimiz çizgi filmlerde bile onların korkacagi bazı sahneler olabiliyor.

Genel huysuzlugu iki yasin ozelligi.Inatlasmasi,hircinligi, mizmizligi.Iki yas sendromunu neredeyse her cocuk farkli yogunlukta yasiyor.Izledigi seylere cok dikkat edin,hatta mumkunse izletmeyin henuz cok kucuk.Korkuyor muhtemelen
Uyutmadanda dualardan okuyun.Felak,nas ve ihlas surelerini okuyun.
Umarim cabuk gecer..

Kuzenimde de o yaşlarda oluyordu bu durum. Gözlerini bile açmadan avaz avaz bağırıyordu dediğiniz gibi. Onunki gün içinde bir şeylerden korkarsa oluyordu. Doktor da buna paralel şeyler söylemişti ama siz de götürün yine.

edit: Başka bir tanıdığımızda da çocuk gece kalkıp kapıyı göstererek ağlıyormuş, odasında uyumak istemiyormuş falan. Annesi de kapıya doğru kızarak " Utanmıyor musun küçücük çocuğu korkutmaya, git burdan" vs şeyler söylemiş. O günden sonra çocuk rahatlamıştı..

Umarım bir çözüm bulursunuz

Son düzenleme:
Annem çocuk bakıyor oda dediğiniz gibi çizgi filmleri korkmayarak izliyor. Fakat yalnız kalamıyor. Hayalet var canavar var diyip duruyor o 4 yaşında tabi konuşup anlatıyor.Rüyasında görüyor olabilir onları ilgisini başka yöne çekmeyi deneyin olmazsa destek alabilirsiniz diye düşünüyorum.

Olabilir canım. Benim kızımda bir süredir böyle uyku arası bağırarak ağlıyordu korkuyordu. Yanımızda yatıyor sürekli falan. Biraz inceledim de ScoobyDoo seyrediyor. Meğersem ondan korkuyormuş.Çok da seviyor scoobydoo diyip duruyor. Bilinç altında korku olarak yerleşmiş sanırım. İzlerken bayılıyor ama gece kabus görüyor.. İzletmiyorum artık.

Klip korkuncsa bilinç altina isledigi icin.ruyasinda korkuyordur. Kardesimde de olmustu izledigi bir klibin etkisinde kalmisti. Ve israrla izlemek istiyordu. İzlemek istemesinin sebebi de korkusunu yenmek istemesiydi. Ben fark ettigimde oturup anlattım anlayacagi dilde. Ve o gunden sonra bir daha izletmedim ve gecti cok sukur.

Ha bir de eskiden okumustum bir yerde bu halk arasinda karabasan olarak bilinenen ve bilimsel adina rem uykusu denen sey var. Bu rem uykusu kucuk yastaki cocuklarda cok fazla goruluyormus. Bu da olabilir. Bi makalede okumuştum. Her ihtimali goz onunde bulundurmak lazim. Gecmis olsun.

Benim kızımda 2 yaşında her gece olmasadabazı geceler böyle anlattıgınız gibi uyanıyo ve sakinleşmesi 1 saat sürüyo bazende sayıklıyo uykusunda bende araştırdım gündüz yaşadıgı olaylar yada izkedigi bişey gece rüyalarını etkilermiş bide bu dönemleri tam hırçınlar allah yardımcımız olsun.

gün içinde defalarca izlediği o klibi bir daha izletmeyin bence.

yerine ilgisini çekecek başka bir şey bulmalısınız. yaşına uygun çizgi filmler vs.

benım cadıda 21 aylık.gecen hafta benzer durum yasadık aglayarak uyandı gece 2.30 da....ve uyudugunda saat 5 tı emzırdım almadı memeyı agladı ayakta salladım ıstemedı.bende aldım salona getırdım actım ısıgı sakınleştırdım....tv açtım o zaman aglaması kesıldı bıraz ızledı...ıyıce sakınleşınce göturup uyuttum
bende 2 yas sendromuna baglıyorum ama klıptende olabılır...bazen tutturuyorlar ac ac dıye bende bılıyorum...

Merhaba ayni sorunu bende kizim 2 yasini doldurdugunda yasadim o agliyodu ben agliyodum mahvolmustum uykusuzluktan psikiyatriste goturdum cok normal oldugunu renkli ruyalar gormeye basladigini ve uyku uyaniklik arasinda o ruyalari gercekle ayirtedemedigjni bi kac ay icinde gecicegini soyledi gece terörü benzeri bi durummus hemen hemen her cocukta olurmus korkma zamanla gecicek tabi cok yipranicaksin ama gecicek merak etme arada yine oluyo kizima ama hemen geciyor sen yanina otur kucagina alma ben yanindayim burdayim uyu sen de sakinlesmezse eger kucagina al devamini yazicam kizim uyandi

Evt benziyo
2 yaş sendromu degil
uyku terörünü araştırın bi geçmiş olsun
Evt belirtiler daha çok onu gösteriyor biraz araştırdım gece koşarak ağlayarak başka odaya kaçıyor çünkü sanki çocuk o değil başkası gibi davraniyor tşk ederim sizede....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…