Çocuk Hastalıkları Imdat hala sallaniyoruz

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

SELOPXIX

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2008
48
2
86
47
İstanbul
imdattttttttttt..kızlar 2.5 yaşında oğlum ve hala sallanarak uyuyo...neden imdat diyorum??sıkı durun çünki oğlum hamakta sallanarak uyuyo..inanmıcaksınız ama 6 aylıktan beri eve hamak kurduk :1shok: ben diil maalesef kayınvalidem ısrar etti ben işe giderken o bakıyordu.. ama bu yaşa kadar canımızı çıkarttı..tatilde hafta sonlarında bir yere giderken de hamak istedi..biz onu bulamayınca başladık çarşafta sallamaya..yani felaket durumdayım..ŞİMDİ SIKI DURUN Bİ HABERİM DAHA VAR...1 aylık kızım oldu..bi yandan onu emziriyo bi yandan da hamakta oğlumu sallıyorum...NE YAPACAM. NASIL KENDİ KENDİNE UYUYACAK BU ÇOCUK...SAKIN DENE DEMEYİN milyon kez denedim..uyumuyo...dr a gittik pedagoga...çare yok..siz ne dersiniz???

İmdat ünlemi sizin için hafif kalmış, bence siz YANDIM ANAMMMM diye bağırmanız lazım.
Çocuğu bu şekilde alıştırmışsınız ve çocuklar malesef alışkanlıklarından çok zor kurtuluyorlar.
Aklıma bir yol gelmiyor ama sadece durumunuza gerçekten acıdım. İşiniz zor, her yolu denemişsiniz ama hala bundan kurtulamamışsınız. Ne denir bilmiyorum. İnşallah düzelir durum.

cnm cok kötü yapmissiniz bebeginizi böyle sallayarak uyutmakla ,kayinvalideler yokmuu cok biliyorlarmis gibi hep yön gösteriyorlar
sallamayi birak ,uyumasin aglasin ama sen genede sallama ,en sonunda dayanamayip oda uyuyacak bir kac hafta zorluk cekceksin ama bence baska yolu yok .

Anneler dikkat! Bebeğin sallanarak uyutulması beyinde hasara yolaçabiliyor

--------------------------------------------------------------------------------

Anneler dikkat! Bebeğin sallanarak uyutulması beyinde hasara yolaçabiliyor.

Annelerin bebeklerini uyutmak için gelenekler ve yanlış bilgiler sonucunda ayağında ya da salıncakta hızlı sallamasının beyinde ‘bebek sallama sendromu’ denilen ciddi hasara yol açarak, beyin kanamalarına neden olabildiği bildirildi.

Bursa Acıbadem Hastanesi Nöroşirürji Uzmanı Prof. Dr. Kaya Aksoy, AA
muhabirine yaptığı açıklamada, beyin kanamasının, pek çok sebebe bağlı olarak meydana gelebileceğini söyledi.

Genel olarak beyin zarları arasında, beyin içerisinde veya kafatası ile
saçlı deri arasındaki kanamaların tümüne birden beyin kanamaları denildiğini
ifade eden Aksoy, beyin kanamaların en fazla travmaya uğramış olgularda
görüldüğünü bildirdi.

Travma sonrası cilt altında oluşan kanamaların özellikle çocuklarda çok
önemli sonuçlar doğurabildiğini vurgulayan Aksoy, ”Çünkü bunlar herhangi bir
şekilde tedaviye ihtiyaç göstermese bile, çocuğun kan miktarı az olduğu için,
cilt altıyla kafatası arasında biriken kanama çocukta kansızlığa neden
olabiliyor. O yüzden bu kanamanın miktarının mutlaka saptanıp çocuğa kan takviye edilmesi gerekiyor” dedi.

BEBEK SALLAMA SENDROMU
Prof. Dr. Aksoy, bir başka kanama türünün de beynin son orta ve alt zarı
arasında, su toplanması nedeniyle oluşan kanamalar olduğunu dile getirerek,
şunları söyledi:
”Bu durumda problem su toplanmasının içerisine ufak kan sızması şeklinde görülebiliyor. Özellikle ülkemizde annelerin bebeklerini uyutmak için gelenekler
ve yanlış bilgiler sonucunda ayağında ya da bir örtü yardımıyla oluşturulan
salıncakta hızlı sallaması beyinde ‘bebek sallama sendromu’ denilen ciddi hasara yol açabiliyor.

Bu durumlarda, beyin zarlarının yırtılması, beyinle kafatası kemikleri
arasında veya beynin en son zarı arasındaki askı toplardamarları denilen
bölümlerin yırtılması sonucunda kanamalar oluşabilir. Annelere çocuklarını bu
şekilde sallamamalarını öneriyoruz. Sallamak çocuğun beynini sallamakla
eşdeğerdir. Çocuk sallanmadan da uykuya dalacaktır.”

alıntıdır...

canım kızım da 2 yaşıda aynı dert bizde de var.burada bi çözüm olursa ben de denicem.geceleri bile uyanınca sallanmak istiyo.sallanmayınca uyumuyo.bu yüzden sahuru kaçırdığım gün bile oıldu

yukardakı yazıyı okuyunca asıl ben imdattttttttttttttttttt dedim..
benım oğlum 4aylıktan itibare kendısını sallıyor..
ilk zamanlar guluyorduk..
sımdı 1 yasında ama basını tutsak bıle kızıp bagıryor.. ve kendını sallayarak uyuyor.. bazen transa geçtıgını dusunuyorum.. ama yukarıdakı yazı benı urkuttu..

benım oglumda sallanarak uyuyodu fakat hamakta falan degıl ayagımda ama 2 yasından sonra nasıl olduysa unutturdum sımdı ben yanına yatıyorum hemen uyuyo suan 4 yasında bır sorun yok umarın halledersın cunku 2 cocukla ılgılenmek cok zor kolay gelsın sana

kayınvaliden kendi rahatına göre bu yöntemi seçmiş galiba ve olan sana oolmuş canım...
neyse biraz daha bekle bir süre sonra kendiliğinden alışır belki bak yenide bebeğin varmış stres yapma...

Canım çok acil oğlunu bir yuvaya gönder, inan bana çok faydasını görüceksin çocuklar anne babalarına yaptıkları nazı orda yapamıyorlar diğer çocuklar öğlen uykusunu nasıl kendileri yapıyorsa o da yapacaktır öğretmeni de onu cesaretlendirir ve mükafatlandırırsa çocuğun kendine güveni gelir bir düşün derim

Anasayfadan bakınca deprem oluyo sandım :roflol: Isın zor valla kardes,bızım bı tanıdıkta cocugu yatırarak emzırmeye alısmıs kendıde yanına uzanıyomus,dugundeyız bız bunlarla anam cocuk bagıra bagıra aglıyo,derdı ne dedık boyle boyle dedı ve cocuk oyle emene kadar susmadı,valla cocugu alıskanlıklarından vazgecırmek gercekten zor ama bu cocugu bu alıskanlıktan vazgecırmenın yolu nedır bılemıyorum arkadasım.Cocuk egıtım kıtaplarına bı bakıp arastır bıde okul oncesı okuyan arkadaslar bu konuda sana yardımcı olabılır dıye dusunuyorum.Allah senın ve bu sorunu yasayan tum arkadaslarımızın yardımcısı olsun!benneyaptımki

Kizlar gülmeyin ama benim oglum 6 yasina girdi gecen ay ve ayakta sallanmayi haziran ayinda biraktik. :asigim: ... Oglusum 2 yasina kadar emdi uyurken emerek uyuyordu. memeyi biraktirmak icin ayagima aldim bu sefer ayagi birakmadi :roflol: babam beni 7 yasima kadar ayaklarinda sallamis :asigim: onun icin oglusuma birsey deyemedim. Ben yapmisim cefasinida cekeyim dedim kiyamadim bebisime. En son tak etti .oglum artik sigmiyorsun bacaklarima dedim ayaklarida biraktik. Sonra bizim yataga alisti .gece bizim yatakta uyuyordu tabii bana sarilarak uyuyunca kendi yatagina aliyorduk gece yine kalkip geliyordu. En son benim yatagima cis yapinca hopp dedik bizim yatakta yasak kendi yataginda uyuyacaksin gece bizim yataga gelmek yok. Simdi rahatim. Cocuklari aliskanliklarindan vaz gecirmek zor oluyor.

ahh bu veletlerimiz! benim kızımda 3 yasına yaklaşıyor ne yaptım ise emzikten vazgeçiremiyorum... zor ve zahmetli bir iş ama beraber yataga yatın ve onu oyala,yatar vaziyette konuş sohbet edin,tüm reddine ve inadına rağmen kalkma,ki bu saatlerini bile alsa kararlı olduğunu göster,hissettir,bu anlamda onu motive edici sözler söyle... ve gün içerisinde de bu konuşmaları yap..artık büyüdüğünü ve bu şekilde uyumaması gerektiğini sürekli hatırlat...kolay gelsin...(hiç kolay olmayacak pes etme!)

Yanlız olmadığımı görünce rahatladım ama zor durumkafamçokkarıştı benim kızım yaşına kadar kendisi uyuyordu sadece kendi yatağında ve odasından başka yerde uyumuyordu.Gittiğimiz yerde kalamıyordukgamyoncuiremsu ve geri dönüyorduk.Bende dizde sallamaya başladım kolaylık olsun gittiğim yerde diye laelaelaelaelaeamaaaaaa olmuyo.Şimdi 3 yaşında ve 22 kilo tonton bişey ama sallanmadan uyumuyo:tomato:.Ne zaman bırakırız bilmiyorum..:uhm:

walla bende depremin durmadigi bir sehir sandim topigi okuyunca:smiley-cool:
bebegi hamakta sallamak olusan ruzgardan dolayi cocuklarda solunum yolu enfeksiyonu hatta zature riskini artiyor ve sebeb olabiliyormus,salincagin bir ipini gostermeden kesip , bu sekilde dusersin seklinde avutabilirsiniz belki, o yaslarda ikna etmek cok zor degil konusarak, deneyin bence

canim ya cok zor isin.ama karali ol gercekten biraktirmak istiyorsanilk once sen kararli olmalisin.
bir kac gun cok zor gececek sizin icin.bebekler ve cocuklar (turkce karsiligin bilmiyorum) rituellere cok baglidir.benim 6 yasinda kizim var gece yatarken biberonla sut icip uyuyor.ama bir kac gundur biberon istemiyor.biberonu alinca agzina otomatik olarak gozleri kapaniyordu.simdi ben de kizim icin bir rituel bulmaliyim.cunki bu sekil uykuya dalmasi cok zor oluyor.
ama inanki kararli olursan basarabilirsin.sakin taviz verme.artik sallanmak yok deyip hamagi beraberce cope atabilirsiniz.
insallah kolay olur.

Canim nispet olsun diye demiyorum ama benim kizim suan 6 aylik ve yatagina koyup emzigine agzina verip odadan cikiyorum ve hic aglamadan uykuya daliyo ve araliksiz oglen 3 saat uyuyo

Onerime gelince valla aklima hicbirsey gelmiyo cunku cocuk kucukken egitilir kucukken herseye alistirilir ve bu saatten sonra nasil duzelir valla hic bilemiyorum canim.Tek soylemek istedigim Allah yardimcin olsun umarim unutturmayi basarabilirsin..

nazar değmesin...darısı benim kızımın başına..daha 1 aylık..onu hiç sallamıyom...inşallah seninki gibi oda uyur...oğlumdan çekiyom kızımdan çektirmesin allah:1no2:

bırak uyumasın sonuçta bayılacaktır artık... ne kadar dayanabilirki.birkaç gün sabrının sınırlarını zorlayarak dene bakalım.bide bebeğin var kendi kendine uyumayı öğrenmesi şart.kızınada aynısını yapmasınlar sakın at beşiğine uyusun nasıl alışırsa öle gider biliyosun canım.kolay gelsin

ayy haklısın ama dayanılacak gibi değil walla..denedik kaç kez ama,banamısın demiyo kerata..oda hazırladık birara gidiyo geliyo yatağına..ama uyku yok....bebişi dedğin gbi yapıyom.bi daha aynı hatayı yapmamm:a015:

benim kızım 2 yaşında beşiginde sallanıyordu yada ayagımda,sallanmadan uyumuyordu.bayramda biz babasından önce memlekete gittik babası biz yokken beşigini kaldırmış.geldigimizde beşigi başka bebeklere verdigimizi filan söyledik yanımıza yatırdık yani üçümüz yatmaya başladık uyuyunca ben kızımı yatagına alıyorum babası için biraz zor oluyor çünkü hemen uyumuyor ama sallamaktan kurtuldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…