İmam nikahınız kıyılırken Mehir olarak ne istediniz?

canim imam nikahi olmadan esin senin helalin olmazki elele tutusmaniz bile gunah yani:26:

Ya komik olacak ama fırsat bulamamıştık gerçekten..Eşime diyorum şimdi mi yaptırsak,saçmalama diyor :)

Neden saçma olsun ki? Bunun bi süresi yok. Eğer imam nikahınız yoksa en kısa sürede kıydırın.

bu mehiri simdi istesek olurmu acaba :26:

Mehir imam nikanında çok önemli diye biliyorum, bi araştır istersen canım. Belki sizinde nikahı yeniden kıydırmanız gerekebilir

Yok canım,resmi nikah olduktan sonra ne olacak ki...O zaman resmi nikahın ne anlamı var..Geçerli olanı o sonuçta...İmam nikahı tercih meselesi..

canim ALLAH katinda gecerli olan imam nikahidir eskiden resmi nikah diye birsey mi vardi ?

resmi nikah yarin birgun birsey olursa haklarini arayabilesin diye yapilmis bir prosedurdur bence...

ben bi arastirayim bunu eger oyleyse tekrar kiydiralim...tessekurler canim

Ya komik olacak ama fırsat bulamamıştık gerçekten..Eşime diyorum şimdi mi yaptırsak,saçmalama diyor :)

Dini inancınız müslümansa eğer nasıl nikahsız rahat edebiliyosunuz ki? anlayamadım ben :44: önemli olan Allah katında helalin olması değil mi? Allah katında ne o senin kocan ne de sen onun karısısın zina yaptığınızın farkında mısın canım? zararın neresinden dönersen kardır unutma. 1 saati bile almaz boşuna günaha girmeyin derim. tabi hayat senin karışmaya hakkım yok. sadece düşüncelerimi söyledim, yanlış anlama sakın beni. Ayrıca 5 senelikte resmi nikahla evli olsan yaptırabilirsiniz. Ehemmiyetinin geç farkına varmış olabilirsin fakat neresinden dönsen kardır unutma. Allah katında nikah olmadıktan sonra birbirinize haram olduktan sonra yakınlaşmanızdan Allah razı olmaz ki

nikahın amacı zaten ilişkiyi meşrulaştırmak...şimdi o işi belediye memurları da yapıyor...imam nikahı adet yerini bulsun diye yapılıyor...yoksa mehir falan zaten evlilikte haklarını yasalar koruyor...mehirin şimdiki adı nakafa...He Allah korkusu olan adam zaten seni zorda bırakmaz...

Yok canım,resmi nikah olduktan sonra ne olacak ki...O zaman resmi nikahın ne anlamı var..Geçerli olanı o sonuçta...İmam nikahı tercih meselesi..

ikisininde yapılması gerekir ama , diyanette yazan dün okumuştum tesadüfen, önemli olan dini veya resmi nikahtan hangisinin olması değil nikahın herkese duyrulmuş olmasıdır. diyordu. yani bugün pek çok imamda resmi nikahın imam nikahı yerine geçtiği göürüşünde. ama tabiki müslüman olarak ikisinide yaptırmalıyız diye düşünüyorum ben

Son düzenleme:
bırşey daha sormak ıstıyorum kızlar bu konularda çok tecrübesızım

hoca bırşey soruyor mu ? tabı bu kadının ıstedıklerınden başka şeyler soruluyor mu???

ben bi arastirayim bunu eger oyleyse tekrar kiydiralim...tessekurler canim

Dur canım ben araştırdım şimdi telaşa gerek yok
Bak şunu buldum

Soru :

Selamun aleykum hocam benım sıze sorum olacaktı Ben evlenelı 4 sene olu bız evlenırken ımam nıkahımız kıyılırken hoca mehirden hiç bahsetmedi, nikah esnasında mehirle ilgili birsey konuşulmadı Imam nikahında mehir olması gerekıyor mu? Benım bildiğim kadarı ile mehir var dinimizde Kafam çok karışık hocam Bizim imam nikahımız gecerlidir degil mi?

Cevap :

Nikah esnasında mehir belirlenmemişse ya da hiç konuşulmamışsa yapılan o nikah geçerlidir, nikaha mani olacak birşey değildir Daha sonra da belirlenebilir Sizin nikah anında mehriniz konuşulmamış Şu anda belirleyerek bunu yerine getirebilirsiniz Mehir, İslam'ın evlenecek kadınlara sunmuş olduğu bir haktır Bahsedildiği gibi nikah anında belirlenmese bile o, kadının sahip olduğu bir haktır ve geçerliliğini korur İleri bir zamanda da alabilir

Doç. Dr Mustafa Karataş

Ayrıca ayetlerlede sabitleniyomuş

canim bence esin senden o an alabilecegi bisey istemeni istemis cunku 1 yada 2 bilezik ne istediysen onu sana vicdanen almak zorunda cunku bu dunyada almassa oteki tarafta bile sana borclu olur bu kagitta yazanlarin resmi bosanma davasinda bi etkisi yok zaten senin onun resmi nikahli esi olarak yeterli kadar hakkin var

imam nikahını bende yaptırmadım çünkü eskiden imam nikahıyla şimdiki resmi nikah aynı eskiden kadılar kıyıyormuş nikahı ve deftere işleniyormuş şimdide memurlar kıyıp deftere işliyor ayrıca mehiri boşanırken verir diye bişi yok eğer eşiniz vicdanlıysa mehir olsun yada olmasın hakkınızı verir vicdanlı değilse mehiri asla vermez...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…