Son yazanlardan tek tek alıntı yapmıycam şimdi arakadaşlar ama farkındaysanız ben sizin düşüncelerinizi almak , böyle biriyle nasıl ömür geçiririm , akıl verin bana diye sormadım , nikah konusunda kabul olur mu olmaz mı merak ettiğimi söyledim , diğer düşüncelerinizi kendize saklarsanız sevinirim ama şunu söyleyim bunu kendisiyle bi çok kez konuştum ve her seferinde aynı cevabı aldım , ilerde çocuklarımız olursa onlara bu konuda birşey dayatmıycak ve ben çocuklarımı kendi inancıma göre yetiştiricem , ha benim çocuklarımın derdi sizin olmuş o yüzden söylüyorum bunuda.
Ayrıca bakın şu alıntıyı yapıyorum şimdi , İki tarafın da niyeti evlenmektir, bunu hemen gerçekleştirmeye engeller vardır, bu arada iki arkadaş gibi görüşme isteği mevcuttur, bu arkadaşlar birbirini sevdiği ve evlenmek istedikleri için birbirlerine kardeş gibi bakmaları mümkün değildir, böyle olunca da günah işleme (şehvetle bakma, elle dokunma, başbaşa kalma, birlikte seyahat etme, muhtemelen ileri derecede olmasa da sevişme...) ihtimali vardır, bu tehlikeyi (günah işleme ihtimalini) ortadan kaldırmak için dinî nikah yapılmaktadır. anlaşılcağı gibi bana karşı çıkanların neredeyse hepsi bu günaha girmiş ...
Ben ona ve bu sevgimize 3 yılımızı verdim , benim düşünceme göre onuda karşıma çıkaran Allahım , o benim kaderim , kaderim buymuş benimde , Allah böyle yazmış benim yazımı ... Allahın belirlediği kaderim yüzünden bende cennemde yancaksam yanarım napalım kader...
Ateist yada agnostik vb. olmak cesaret ister, küçüklüğünden beri kafanın içine sokulmuş olan ve doğar doğmaz mecburen inanılmaya başlanmış olan şeyleri sorgulayıp, felsefik yaklaşıp, bunları süzgeçten geçirebilmek, allah yok deyip, "ya varsa?" ihtimaliyle korkmadan ateist yada agnostik olmak yürek ister. Bu yüzden ben bu insana siz ne derseniz deyin saygı duyarım, katılayım ya da katılmıyayım, bu onun düşüncesidir, sizden daha çok bu konuları düşünüp de sahip olduğu düşüncesidir, saygı duymuyorum diye kestirip atmaya hakkınız yoktur. Çok uzatmadan basit bir örnekle bitiriyorum yazımı , sen gs lisin ben fb li , ben sana fb yi tutmayanlara saygı duymam , gs liler salaktır , habire yenilen takımı nasıl tutarlar diyebilirmiyim , diyemem ! Çünkü sen gs ye inanmışsın ben fb ye bu kadar basit. Herkesin düşüncesi yapısı farklıdır. Benim tüm yazdıklarımda yanlış anlaşılmasın bende onun düşüncesine sahip değilim sadece onu savundum o kadar.
Kimsenin bana karşı çıkmayada kafa tutmayada hakkı yok bu konuda , tekrarlıyorum sadece nikah konusunda bilgi almak istedim ve yeterince arkadaştan aldım , saygı çerçevesinde sorumu cevaplayallara , ve yardımcı olmaya çalışanlara teşekkürlerimi sunuyorum.