Nikah İmam Nikahı hakkında bir sorum var lütfen okuyunnn

konu sahibi arkadaş alınma da ben Allah'a inanmayan birine saygı duymam açıkçası...evet hristiyan olabilir,musevi olabilir vs vs,ona saygı duyarım ama inançsız,yok ateist yok agnostik saygı duymam....

aranızdaki nikah olayını da bir din bilginine sormanda fayda var....
hakkında hayırlısı olsun...

konu sahibi arkadaş alınma da ben Allah'a inanmayan birine saygı duymam açıkçası...evet hristiyan olabilir,musevi olabilir vs vs,ona saygı duyarım ama inançsız,yok ateist yok agnostik saygı duymam....

aranızdaki nikah olayını da bir din bilginine sormanda fayda var....
hakkında hayırlısı olsun...

sana katiliyorum arkadasim
az da olsa inanci olan bir insan hic inanci olmayan bir kisiyle ömür boyu beraber olamaz diye düsünüyorum....ilerde cocuklariniza yazik olur..bu benim sahsi düsüncem saygi duyarsin veya duymazsin sana kalmis

ama dinimizde müslüman bir kadin dinsiz veya baska dinden olan bir erkege haram oluyor
yinede bize birsey demek düsmez allah bilir tabiki

hakkinizda hayirlisi olsun allah nisanlini islah etsin

Şimdi benim sözlüm müslüman olmadığını iddia ediyor , biraz garip bi durum nasıl anlatıcamda bilmiyorum ama umarım anlar ve çözüm yolu bulursunuz bana , ailesi müslüman sözlümde sünnetli tabi ama , sözlüm allahın varlığıda yokluğuda kanıtlanamaz felsefesiyle ilgilendiği için , müslüman değilim agnostik im diyor , yani aslında allah yok inanmam da demiyor, ateist te değil anlıcağınız , ama benim aklıma takılan bizim imam nikahımız nasıl olucak , ben allaha inanıyorum tabiki ve imam nikahı istiyorum ama sözlüm sadece ben istediğim için kabul ediyor tamam yaparız diyor ama allah için kabul olur mu bilmiyorum , ne yapmamız gerek bir çare biraz tavsiye istiyorum :(
TATLIM ilerde evlatlariniz olacak onlara bu konularla ilgili nasil bilgi sunacaksiniz.Senin dediginin tersini esin soyleyyecek kafalarini karistiracak.Tanri inanci Hak dinlerin hepsinde vardir.Insanlar bir yaraticinin var olmasi gerektigini, bir harfin bile kendi kendine yazilmadigini, Yazarinin oldugunu tum insanlik alemi bilir ve inanir.Insan beyninin algiladigi ama gozumuzle goremedigimiz ama belirtileriyle kesin kavradigimiz o kadar durum varki.Kafasindaki karmasayi gidermesi icin cok degerli kitaplar var bunlardan faydalanabilir.Dini nikah veya resmi nikah ikisinin birlestirilmesiyle aslinda nikah kiyilir.NIKAHINIZDA Allahin adi gececektir.Hristiyanlarda da boyledir.Merak ettim Esiniz olmasini istediginiz kisinin Cani acidiginda,basina bir felaket geldiginde,kendisine yardim edecek hicbir kimsenin olmadigi TENHALARDA acaba kimden yardim dilemektedir??? Neyse Canim bu konuyu daha kappsamli olarak bir din alimine sorarsan daha doyurucu bilgi alirsin cunku, dini konularla saka yapilmaz.Arastirman cok hosuma gitti.Bilincli birisin .Seni kutlarim.Allah yardimcin olsun Guzelim:44::44::44:

Son yazanlardan tek tek alıntı yapmıycam şimdi arakadaşlar ama farkındaysanız ben sizin düşüncelerinizi almak , böyle biriyle nasıl ömür geçiririm , akıl verin bana diye sormadım , nikah konusunda kabul olur mu olmaz mı merak ettiğimi söyledim , diğer düşüncelerinizi kendize saklarsanız sevinirim ama şunu söyleyim bunu kendisiyle bi çok kez konuştum ve her seferinde aynı cevabı aldım , ilerde çocuklarımız olursa onlara bu konuda birşey dayatmıycak ve ben çocuklarımı kendi inancıma göre yetiştiricem , ha benim çocuklarımın derdi sizin olmuş o yüzden söylüyorum bunuda.

Ayrıca bakın şu alıntıyı yapıyorum şimdi , İki tarafın da niyeti evlenmektir, bunu hemen gerçekleştirmeye engeller vardır, bu arada iki arkadaş gibi görüşme isteği mevcuttur, bu arkadaşlar birbirini sevdiği ve evlenmek istedikleri için birbirlerine kardeş gibi bakmaları mümkün değildir, böyle olunca da günah işleme (şehvetle bakma, elle dokunma, başbaşa kalma, birlikte seyahat etme, muhtemelen ileri derecede olmasa da sevişme...) ihtimali vardır, bu tehlikeyi (günah işleme ihtimalini) ortadan kaldırmak için dinî nikah yapılmaktadır. anlaşılcağı gibi bana karşı çıkanların neredeyse hepsi bu günaha girmiş ...

Ben ona ve bu sevgimize 3 yılımızı verdim , benim düşünceme göre onuda karşıma çıkaran Allahım , o benim kaderim , kaderim buymuş benimde , Allah böyle yazmış benim yazımı ... Allahın belirlediği kaderim yüzünden bende cennemde yancaksam yanarım napalım kader...

Ateist yada agnostik vb. olmak cesaret ister, küçüklüğünden beri kafanın içine sokulmuş olan ve doğar doğmaz mecburen inanılmaya başlanmış olan şeyleri sorgulayıp, felsefik yaklaşıp, bunları süzgeçten geçirebilmek, allah yok deyip, "ya varsa?" ihtimaliyle korkmadan ateist yada agnostik olmak yürek ister. Bu yüzden ben bu insana siz ne derseniz deyin saygı duyarım, katılayım ya da katılmıyayım, bu onun düşüncesidir, sizden daha çok bu konuları düşünüp de sahip olduğu düşüncesidir, saygı duymuyorum diye kestirip atmaya hakkınız yoktur. Çok uzatmadan basit bir örnekle bitiriyorum yazımı , sen gs lisin ben fb li , ben sana fb yi tutmayanlara saygı duymam , gs liler salaktır , habire yenilen takımı nasıl tutarlar diyebilirmiyim , diyemem ! Çünkü sen gs ye inanmışsın ben fb ye bu kadar basit. Herkesin düşüncesi yapısı farklıdır. Benim tüm yazdıklarımda yanlış anlaşılmasın bende onun düşüncesine sahip değilim sadece onu savundum o kadar.

Kimsenin bana karşı çıkmayada kafa tutmayada hakkı yok bu konuda , tekrarlıyorum sadece nikah konusunda bilgi almak istedim ve yeterince arkadaştan aldım , saygı çerçevesinde sorumu cevaplayallara , ve yardımcı olmaya çalışanlara teşekkürlerimi sunuyorum.

slm,
bence nişanlın sana karşı çok saygılıdır.önemli olan da bu.artık İmam Nikahınız kabul mu değilmi bilemeyiz.ama sende yada nişanlında bi alakası yok.artık sizin mi bizim mi hepmizim İmam Nikahı kabul olcak mı bilemeyiz.ALLAH BİLİR.
İnşallah çooooook mutlu olacaksınız sağlıklı çocuklarınız olacak da inşallah.
Allah mesut etsin.seviyorsun o da seni seviyor çok da saygılı bi çiftsiniz yani daha ne..Allah'a emanet olun.

slm,
bence nişanlın sana karşı çok saygılıdır.önemli olan da bu.artık İmam Nikahınız kabul mu değilmi bilemeyiz.ama sende yada nişanlında bi alakası yok.artık sizin mi bizim mi hepmizim İmam Nikahı kabul olcak mı bilemeyiz.ALLAH BİLİR.
İnşallah çooooook mutlu olacaksınız sağlıklı çocuklarınız olacak da inşallah.
Allah mesut etsin.seviyorsun o da seni seviyor çok da saygılı bi çiftsiniz yani daha ne..Allah'a emanet olun.

Gerçekten çok teşekkür ediyorum , seninde çocuklarının bir ömür sağlıklı olmalarını diliyorum , iyi geceler, ailenizle mutluluklar...

Son düzenleme:
canım öncelikle mutluluklar dilerim.ama nikah konusunda söylenilenler doğru.yani dini olarak evli sayılmamakla beraber günaha giriyorsunuz.fakat bu hayatta sadece ölüme çare yoktur.evlenip mutlu olmanızı dilerim.

bana söz söyleme hakkı düşmesede canım söylemek istedim.umarım kırılmaz yada kızmassın bana niyetim seni incitmek değil yardımcı olmak sadece.dini açıdan kimse dört dörtlük değil.ama yinede şükür ki müslümanız hepsini yerine getiremesekte bazı şeyleri yerine getiriyoruz.canım bir dine mensup olmak kişinin maneviyatını güçlendirmektir.din olmadan insanlara neler oluyor görmüyormusun???sadece bu dünya varmış gibi yaşayıp gidiyoruz.diğer tarafı hiç düşünmüyoruz sanki hiç ölmeyecekmişiz gibi.sakın yanlış anlama ben asla ve asla çocuklara suç bulmuyorum.dindar biri değilimdir ama ailem herşeyi öğretmiştir çok şükür.bazen öyle bunalıyorumki ölmeyi düşündüğüm zamanlarım bile oldu bu zamanlarda biraz dua okusam yada bi yasin okusam ağlamaya başlarım açılırım.bunu daha bana ne nişanlıma duyduğum aşk,ne güvendiğim dost ne annem ve başkası yaşatamadı.yani maneviyat inkar edilemez.dediğin gibi kaderinde o vardır.müslüman değil diye silip atmak olmaz.fakat belkide allah onu senin karşınaa çıkardı çünkü onunda müslüman olmasına yardım etmeni istiyor???bak canım başındada söyledim beni ilgilendirmez ama sen sevdiğinin dinsiz olarak bu dünyadan ayrılmasına müsade edermisin???nasıl onu ateşe atarsın???sen kimsey dinleme evlen.ama eşinede mantıklı açıklamalar yap dinle ilgili baskı değil ama bu.olmadı işinin ehli bir hocayala konuşmasını sağla.tartışsınlar eleştirsinler belki kafasına denk edicek.belki allah onada doğru yolu göstericek. kaldıki bu sayede sende ne büyük bir sevap işlemiş olursun.eşinde boşluktan kurtulur.ama sürekli red edersede ozaman bırakıcaksın tabi herkes nasıl istiyorsa öyle yaşasın.fakat imkanlarımız varsa neden denemeyelimki???umarım canım nişanlında doğru yolu bulur.allah onada bir ışık yakıp tek din olan müslümanlığa dahil eder.inşallah hayat boyu çok mutlu olursunuz.

Back