Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Birazdan burda dini polemikler başlar... Konuyu kapatırlar öncelikle bilgi vereyim dedim...
Nasılsa sen istediğin için kabul etmiş, boşver gerisini.. imam nikahını sen inanarak o da senin için yaptırsın... Nişanlına zorla inancı kabul ettiremeyeceğine göre, en azından senin için yapsın... sende allah için yap..
Neticeye bak sen... ya kabul etmeseydi birde böyle düşün..
Sevgiler
müslüman hanımlar gayrimüslim erkeklerle evlenemez
dinimiz buna müsade etmiyor
Öncelikle cevap veren herkese teşekkürler , bir kaç satır yukarda anlatmıştım artık pek önemsemiyorum bu konuyu diye ve bende müslümanlığın şartlarını harifyen yerine getiren biri olmadığımı , birisi sormuş sen böyle biriyle ömür geçirebilirmsn diye , evet geçiririm cevabıda burdan belirteyim. Kutsal kitapları okumadım kendi mantığımla cvp veriyorum ama bence kişi kendinden sorumludur , eşim inanmıyor diye ben neden yanıyorum ilginç aslında bana göre , ailem konusuna gelince onlarda bu detaya takılmaz ve bilmelerinede gerek yok , ha bilseler sözlüm adına üzülürler o kadar , dert etmezler başka bi konuyu ...
Öncelikle cevap veren herkese teşekkürler , bir kaç satır yukarda anlatmıştım artık pek önemsemiyorum bu konuyu diye ve bende müslümanlığın şartlarını harifyen yerine getiren biri olmadığımı , birisi sormuş sen böyle biriyle ömür geçirebilirmsn diye , evet geçiririm cevabıda burdan belirteyim. Kutsal kitapları okumadım kendi mantığımla cvp veriyorum ama bence kişi kendinden sorumludur , eşim inanmıyor diye ben neden yanıyorum ilginç aslında bana göre , ailem konusuna gelince onlarda bu detaya takılmaz ve bilmelerinede gerek yok , ha bilseler sözlüm adına üzülürler o kadar , dert etmezler başka bi konuyu ...
madem müslümanlığın şartlarını harfiyen yerine getiren biri değilim diyorsunuz o zaman sizin için imam nikahının kabul olup olmaması çokta önemli olmaması gerek diye düşünüyorum mantıkla hareket edicekseniz kıyın resmi nikahınızı olsun bitsin
acıkca ben olsam buraya bu konuyu acmazdım canım senin acından diyorum moral bozuklugundan baska birseye yaramaz senin fikrin zaten belli seviyorsun ve onla olmak istiyorsun gunahıda sevabıda seni ilgilendirir....sen inanması icin elinden geleni yap yinede sıkmadan belki vesile olursun imam nikahı istiyorsanda yapın biri gunah der biri sevap isin icinden cıkamazsın....umarım ikiniz icinde hayırlısı olur![]()
Sadece fıkhi olarak net cevap almak istediğiniz için yazıyorum..
İslam ulemasının hilafetsiz olarak bildirdikleri, Müslüman bir kadının müslüman olmayan bir erkekle evlenmesi caiz olmadığından aralarında kıyılan nikah geçersizdir.
Selametle.
![]()
Şimdi benim sözlüm müslüman olmadığını iddia ediyor , biraz garip bi durum nasıl anlatıcamda bilmiyorum ama umarım anlar ve çözüm yolu bulursunuz bana , ailesi müslüman sözlümde sünnetli tabi ama , sözlüm allahın varlığıda yokluğuda kanıtlanamaz felsefesiyle ilgilendiği için , müslüman değilim agnostik im diyor , yani aslında allah yok inanmam da demiyor, ateist te değil anlıcağınız , ama benim aklıma takılan bizim imam nikahımız nasıl olucak , ben allaha inanıyorum tabiki ve imam nikahı istiyorum ama sözlüm sadece ben istediğim için kabul ediyor tamam yaparız diyor ama allah için kabul olur mu bilmiyorum , ne yapmamız gerek bir çare biraz tavsiye istiyorum![]()
en azından kabul etmiş canım...sonuçta kimseyi hiçbirşeye zorlayamayız .......herkesin inancı kendine herşey Allah la kul arasındadır ....sevgilin başka dine mensup hristiyanda olabilirdi saygı duymak lazım....![]()
bunu gönülden hissetmesede sırf senin için kabul etmeside iyi bir davranış..
damadı tasvip etmek yada etmemek bize düşmez..onun fikri bu demekki..
bundan daha doğal birşey olamaz....
bence çok kurcalamadan yapın nikahınızı...adet gibi bir şey oldu zaten..
Allahım zaten biliyor..bizim aşkımızın kimseye zararı yok..yuvada yıkmadık..ahda almadık..
bence hoca nikahı olmasada olurdu ama gelenek görenekleri atlamamak adına kıydık...zaten hoca evlilik cüzdanını görmeden kıymıyor..önem sırası olarak 1.sıra bile değil...mehir olayını düşünürsek yine kadınlar şanslı:)))bazen takılıyorum
benimkine altın fiyatları tavan yapmış boşamazsın artık beni diye
sakın böyle şeylerle üzmeyin birbirinizi...
çokta önemli olmaması gerek diye düşünüyorsunuz ama genede önemli , ben müslümanlığın şartlarını hiç takmıyorum demedim , hepsini yerine getiremiyorum dedim , örneğin ramazanda oruç tutuyorum bikaç günde olsa , ilerde kurbanda kesmek isterim kendi paramı kazandığım zaman , ama bi yandan alkol kullanıyorum mesela , bu anlamda söyledim ben , o yüzden bu konuda benim için önemliydi
saygı duyuyorum bende zaten , yorumunuz için teşekkürler :)
üzmüyoruz zaten :) teşekkür ediyorum yorumunuz için :)
biriside "üzüm üzüme baka baka kararır" falan demiş ama , ister kararırım ister kararmam burda sizi ilgilendircek bişey yok bence , kararcak yada kararıo olsam bu konuyu açmaz bu soruyu sormaz merak etmezdim değil mi ?