Birazdan burda dini polemikler başlar... Konuyu kapatırlar öncelikle bilgi vereyim dedim...
Nasılsa sen istediğin için kabul etmiş, boşver gerisini.. imam nikahını sen inanarak o da senin için yaptırsın... Nişanlına zorla inancı kabul ettiremeyeceğine göre, en azından senin için yapsın... sende allah için yap..
Neticeye bak sen... ya kabul etmeseydi birde böyle düşün..
Sevgiler
Çok teşekkür ederim , dediklerinde doğru tabi ama benim merak ettiğim acaba işte kabul olur mu allah katında , yoksa hiç nikah kıyılmamış gibi mi olur merak ettim , teşekkürler...
birbirinizin inançlarına saygı duymalısınız.
bak o sen istiyorsun diye seninle inanmadığı bir şeyi bile yapacak.
öyle düşün...
bence bu yüzden aranızda sorun çıkartma.
mutluluklar dilerim
kabul olup olmayacagı hakkına hıcbırımız bısey dıyemeyız sen gercekten ınandıgın ıcın ıstıyorsan bence kabul olur... sen ve nısanlın bırbırınıze sagdık durust olduktan sonra allahta sızın duanızı nıhakınızı kabul eder bence
herkes kendinden sorumludur.dinimizdede bu böyledir.senin niyetin önemli nişanlın kabul etmiş.zaten olayın kabul edilip edilmemesi Allah ın bileceği bir şey.herkesin kendi amel defterine yazılır yapılanlar.nişanlına saygı duyman gerek tabiki gönülden inanmasını istersin ama bunu ona dayatamazsın.dayatsan zaten yanlış olur.sen nikahını kıy gerisini Allah a bırak bence
O senin inancına saygı duymuş ve böyle bir şeyi kabul etmiş. Sen de onun inanış şekline saygı duymalısın ve bunu dert etmeyi bırakmalısın. Madem ki evleneceksiniz, hayatlarınızı birleştireceksiniz, her şeyden öte bu konulardan bahsederken sesinin tonunda bile bir yargılama hissetmemeli.
Nikahınız kabul olur mu sorusuna gelince, bence önemli olan şey sizin kalplerinizden geçendir. Sonuçta agnostik olmak tanrıya inanmamak değildir. Koskoca evreni yaratan Allah'ın tutup da "Yok bu damat agnostik, ben bunların nikahını kabul etmem" diyecek hali yoktur herhalde:)
arkadşım artık dert etmiyorum demişsin ama bende görüşümü belirtmek istedim. Bencede sen nikahını kıy gerisini ALLAHA bırak. Ve pisipisi nin dediği gibi diyanete mail atabilir veya arayabilirsin en doğru onlar yönlendirir bizler ne desek boş. ALLAH yardımcınız olsun mutluluklar...
bunu bir hocaya ya da ilahiyatcıya danış canım.. sen inançlısın senin evetin kabul görür belki ama nişanlının biraz karışık..
dini nikah diyorsun da
müslüman bir kız başka dinden olan biriyle evlenebiliyor mu bu konuda bilgi sahibi misin?
böyle bir şeye izin olmadığı için dini nikah da geçerli olur mu :26: ilgili yerlerden öğrendiğinde yazarsan sevinirim. bir bilgi bir bilgidir
işte benimde aklımdaki aynen buydu , müslüman biri başka dinden biriyle evleniyor mu falan , sorun şu ki , benimkinin inandığı bi din yok... öğrenirsem cvp verebilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?