Nikah İmam Nikahı hakkında bir sorum var lütfen okuyunnn

yasmin89

Guru
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2010
2.395
238
363
Şimdi benim sözlüm müslüman olmadığını iddia ediyor , biraz garip bi durum nasıl anlatıcamda bilmiyorum ama umarım anlar ve çözüm yolu bulursunuz bana , ailesi müslüman sözlümde sünnetli tabi ama , sözlüm allahın varlığıda yokluğuda kanıtlanamaz felsefesiyle ilgilendiği için , müslüman değilim agnostik im diyor , yani aslında allah yok inanmam da demiyor, ateist te değil anlıcağınız , ama benim aklıma takılan bizim imam nikahımız nasıl olucak , ben allaha inanıyorum tabiki ve imam nikahı istiyorum ama sözlüm sadece ben istediğim için kabul ediyor tamam yaparız diyor ama allah için kabul olur mu bilmiyorum , ne yapmamız gerek bir çare biraz tavsiye istiyorum :(

Birazdan burda dini polemikler başlar... Konuyu kapatırlar öncelikle bilgi vereyim dedim...
Nasılsa sen istediğin için kabul etmiş, boşver gerisini.. imam nikahını sen inanarak o da senin için yaptırsın... Nişanlına zorla inancı kabul ettiremeyeceğine göre, en azından senin için yapsın... sende allah için yap..
Neticeye bak sen... ya kabul etmeseydi birde böyle düşün..

Sevgiler

Birazdan burda dini polemikler başlar... Konuyu kapatırlar öncelikle bilgi vereyim dedim...
Nasılsa sen istediğin için kabul etmiş, boşver gerisini.. imam nikahını sen inanarak o da senin için yaptırsın... Nişanlına zorla inancı kabul ettiremeyeceğine göre, en azından senin için yapsın... sende allah için yap..
Neticeye bak sen... ya kabul etmeseydi birde böyle düşün..

Sevgiler

Çok teşekkür ederim , dediklerinde doğru tabi ama benim merak ettiğim acaba işte kabul olur mu allah katında , yoksa hiç nikah kıyılmamış gibi mi olur merak ettim , teşekkürler...

Çok teşekkür ederim , dediklerinde doğru tabi ama benim merak ettiğim acaba işte kabul olur mu allah katında , yoksa hiç nikah kıyılmamış gibi mi olur merak ettim , teşekkürler...

evet dediğin gibi kabul olmama ihtimalide olabilir sonuçta inanarak yapmıcak erkek arkadaşın sırf sen istediğin için yapacak.karışık bi durum,o ki o kadar istiyosun bi din görevlisine sor derim gerçekten bu işten anlayan birine.
son olarak mutluluklar:16:

birbirinizin inançlarına saygı duymalısınız.
bak o sen istiyorsun diye seninle inanmadığı bir şeyi bile yapacak.
öyle düşün...
bence bu yüzden aranızda sorun çıkartma.

mutluluklar dilerim:71:

birbirinizin inançlarına saygı duymalısınız.
bak o sen istiyorsun diye seninle inanmadığı bir şeyi bile yapacak.
öyle düşün...
bence bu yüzden aranızda sorun çıkartma.

mutluluklar dilerim:71:

Teşekkürlerrr :)

Ama sorun yok zaten aramızda , saygı duyuyorum onun inancına , onunda bana bişey dediği yok zaten , anlaşmazlık yok yani bu konu yüzünden ama benim merak ettiğim kabul olup olmıcağı ...

kabul olup olmayacagı hakkına hıcbırımız bısey dıyemeyız sen gercekten ınandıgın ıcın ıstıyorsan bence kabul olur... sen ve nısanlın bırbırınıze sagdık durust olduktan sonra allahta sızın duanızı nıhakınızı kabul eder bence

kabul olup olmayacagı hakkına hıcbırımız bısey dıyemeyız sen gercekten ınandıgın ıcın ıstıyorsan bence kabul olur... sen ve nısanlın bırbırınıze sagdık durust olduktan sonra allahta sızın duanızı nıhakınızı kabul eder bence

Belki bu konuda bilgi sahibi olan birileri vardır diye danıştım bende buraya , teşekkürler...

herkes kendinden sorumludur.dinimizdede bu böyledir.senin niyetin önemli nişanlın kabul etmiş.zaten olayın kabul edilip edilmemesi Allah ın bileceği bir şey.herkesin kendi amel defterine yazılır yapılanlar.nişanlına saygı duyman gerek tabiki gönülden inanmasını istersin ama bunu ona dayatamazsın.dayatsan zaten yanlış olur.sen nikahını kıy gerisini Allah a bırak bence

herkes kendinden sorumludur.dinimizdede bu böyledir.senin niyetin önemli nişanlın kabul etmiş.zaten olayın kabul edilip edilmemesi Allah ın bileceği bir şey.herkesin kendi amel defterine yazılır yapılanlar.nişanlına saygı duyman gerek tabiki gönülden inanmasını istersin ama bunu ona dayatamazsın.dayatsan zaten yanlış olur.sen nikahını kıy gerisini Allah a bırak bence

Teşekkürlerr görüşleriniz içinnn...

Canım diyanetin alo fetva hattını arayabilirsin ya da yine aynı merkeze online olarak amille sorabilirsin.
Biz ne desek boş.
Bence en doğru bilgi devletin kurumundadır.

O senin inancına saygı duymuş ve böyle bir şeyi kabul etmiş. Sen de onun inanış şekline saygı duymalısın ve bunu dert etmeyi bırakmalısın. Madem ki evleneceksiniz, hayatlarınızı birleştireceksiniz, her şeyden öte bu konulardan bahsederken sesinin tonunda bile bir yargılama hissetmemeli.
Nikahınız kabul olur mu sorusuna gelince, bence önemli olan şey sizin kalplerinizden geçendir. Sonuçta agnostik olmak tanrıya inanmamak değildir. Koskoca evreni yaratan Allah'ın tutup da "Yok bu damat agnostik, ben bunların nikahını kabul etmem" diyecek hali yoktur herhalde:)

O senin inancına saygı duymuş ve böyle bir şeyi kabul etmiş. Sen de onun inanış şekline saygı duymalısın ve bunu dert etmeyi bırakmalısın. Madem ki evleneceksiniz, hayatlarınızı birleştireceksiniz, her şeyden öte bu konulardan bahsederken sesinin tonunda bile bir yargılama hissetmemeli.
Nikahınız kabul olur mu sorusuna gelince, bence önemli olan şey sizin kalplerinizden geçendir. Sonuçta agnostik olmak tanrıya inanmamak değildir. Koskoca evreni yaratan Allah'ın tutup da "Yok bu damat agnostik, ben bunların nikahını kabul etmem" diyecek hali yoktur herhalde:)

Ben zaten ona saygı duyuyorum , bu konuda aramızda hiç bi sorun yok , ben imam nikahı istiyorum ama sonuçta açıkçası pekte müslümanlığın şartlarını yerine getiren biri değilim malesef , içkide içiyorum ramazanda en fazla 2 gün oruç tutuyorum falan filan , yani onun bu durumu beni rahatsız etmiyor zaten . Sadece merak ettiğim nikah olayımızdı , bu konuyuda açalı baya oldu , artık bunuda dert etmiyorum :) Cvp verenlere çok teşekkürler , sevgiler saygılar...

arkadşım artık dert etmiyorum demişsin ama bende görüşümü belirtmek istedim. Bencede sen nikahını kıy gerisini ALLAHA bırak. Ve pisipisi nin dediği gibi diyanete mail atabilir veya arayabilirsin en doğru onlar yönlendirir bizler ne desek boş. ALLAH yardımcınız olsun mutluluklar...

bunu bir hocaya ya da ilahiyatcıya danış canım.. sen inançlısın senin evetin kabul görür belki ama nişanlının biraz karışık..

arkadşım artık dert etmiyorum demişsin ama bende görüşümü belirtmek istedim. Bencede sen nikahını kıy gerisini ALLAHA bırak. Ve pisipisi nin dediği gibi diyanete mail atabilir veya arayabilirsin en doğru onlar yönlendirir bizler ne desek boş. ALLAH yardımcınız olsun mutluluklar...

bunu bir hocaya ya da ilahiyatcıya danış canım.. sen inançlısın senin evetin kabul görür belki ama nişanlının biraz karışık..

Teşekkür ederim ikinizede arkadaşlar yorumlarınız için :)

dini nikah diyorsun da
müslüman bir kız başka dinden olan biriyle evlenebiliyor mu bu konuda bilgi sahibi misin?
böyle bir şeye izin olmadığı için dini nikah da geçerli olur mu :26: ilgili yerlerden öğrendiğinde yazarsan sevinirim. bir bilgi bir bilgidir:28:

dini nikah diyorsun da
müslüman bir kız başka dinden olan biriyle evlenebiliyor mu bu konuda bilgi sahibi misin?
böyle bir şeye izin olmadığı için dini nikah da geçerli olur mu :26: ilgili yerlerden öğrendiğinde yazarsan sevinirim. bir bilgi bir bilgidir:28:

işte benimde aklımdaki aynen buydu , müslüman biri başka dinden biriyle evleniyor mu falan , sorun şu ki , benimkinin inandığı bi din yok... öğrenirsem cvp verebilirim

işte benimde aklımdaki aynen buydu , müslüman biri başka dinden biriyle evleniyor mu falan , sorun şu ki , benimkinin inandığı bi din yok... öğrenirsem cvp verebilirim

evlenemiyor diye öğrendim. inandığı din olmamasının olumlu bir yanı olmadığını da öğrendim.:37:

özel mesajını kontrol et istersen:24:

Back