İmam hatiplerde Türkçe yasaklandı

Neden tercih ediliyor peki? Ben onu da merak ediyorum. Arapca ogrenmek icin mi? Adi ustunde imam hatip lisesi. Imam ve hatip yetistirmek icin acilmadi mi bu okullar?

imam hatipleri normal meslek lisesi gibi düşün dans, mesela benim kuzenim kız meslek lisesi çıkışlı ama ingilizce öğretmeni, ben imam hatip mezunuyum ama yazılımcıyım, kız arkadaşım kimya mühendisi falan falan :27: yani oradan çıkıp illa okuduğun bölümde üniversite bitirip, çalışacaksın diye bir şart yok.. görülen dersler bildiğimiz fizik, kimya, biyoloji ama yanında meslek derslerini de alıyorsun..
tercih etme sebebine gelince kimi kız okulu diye tercih ediyor, kimi dini eğitim için, kimi evi yakın diye v.s.

imam hatipleri normal meslek lisesi gibi düşün dans, mesela benim kuzenim kız meslek lisesi çıkışlı ama ingilizce öğretmeni, ben imam hatip mezunuyum ama yazılımcıyım, kız arkadaşım kimya mühendisi falan falan :KK53: yani oradan çıkıp illa okuduğun bölümde üniversite bitirip, çalışacaksın diye bir şart yok.. görülen dersler bildiğimiz fizik, kimya, biyoloji ama yanında meslek derslerini de alıyorsun..
tercih etme sebebine gelince kimi kız okulu diye tercih ediyor, kimi dini eğitim için, kimi evi yakın diye v.s.

Bu zaten turkiyedeki egitim sisteminin sacmaligi malesef. :)

Her sey bi kenara baslik cok kotu niyetli.

Vallahi bende hem eğitimcilik yaptım hemde bir veliyim.
İngilizce eğitim veren fen lisesi yok Türkiyede neden yanlış yönlendiriyor ve ısrar ediyorsunuz?
Ve evet Fen lisesi ve İHL karşılaştırılamaz diyorum,ima etmiyorum.
Bulunduğum şehirdeki fen lisesinin puanı 479 iken en yüksek puanlı İHL puanı 256.
Bir eğitimci olarak aradaki farkı anlamıyor ve bu kadar düşük puanla girilen bir okulda okuyan öğrencilerin arapça biyoloji öğrenip tıp fakültesini kazanabileceklerini iddia ediyorsanız zaten benimle hiç tartışmayın.
Sizinle tartışmam yersiz zira eğitim benim işim zaten.
Ben ihllerin şu an ki ortaokul kısmı ve şubat dönemi öncesi lise kısmını fen liseleriyle elbet karşılaştırırım. Şubat dönemi öncesinden ailemde ve çevremde ihl mezunu bir çok insan var ve hepsi de kaliteli üniversitelerden mezun olup iyi yerlerde işe girmiş durumdalar. Hatta kendi ablamın döneminde bulunduğum şehirde kazandırma oranı en yüksek olan okul olarak plaket almıştır.

Fen lisesine 470 puanla girip hiçbir üniversiteyi kaznamayan olduğu gibi ıhl ye 259 ile girip
kazanan olabilir...sonuctta 4 yıl eğitim alıniyor vs sadece çocuk değil aile psikolojik etmenler öğretmen arkadas çevresi vs eğitimi etkiler orta okulda super olan çocuk lise de vasat olabiliyor yada ortaokulda kötü olan liseyi birincilikle bitirebiliyor genelleme yapılamaz

Fen lisesiyle ihl'leri neden karşılaştırıyorsunuz ki arkadaşlar? Ne kadar acımasızca gelse de öğrencilerin seviyesi bir değil...

Ne kadar art niyetli ve abartili bir haber.
Hayir, haberde adi gecen hocam da ismi gibi nazif, naif bir insandir.
Kendisinden egitim de aldim.
Asla zannedildigi gibi bir zorbalik yok.
Aksine cok da eglenceliydi.
Biz turkce dusunup arapca cumle kurmaya calisiyorduk ve elbette cok yanlisti.
Fakat pratige doktukce hem gramer oturuyordu hem de arap dusunme tarzini yakalamaya calisiyorduk.
Cunku bir dil gelistirilmeye calisiliyorsa elbette o dile lehce ve beyin olarak hazirlanmaya calisilmali.

Yalnizca bakin cok bir sey degil yalnizca dil ogretmeye calisilirken derslerde arapca konusmayi tesvik etme meselesini taa dindar nesil oradan da barbar nesile baglandiysa araptan cok arapci da olduysalar bir kk klisesi daha tamamlanmis demektir.

Sizinle tartışmam yersiz zira eğitim benim işim zaten.
Ben ihllerin şu an ki ortaokul kısmı ve şubat dönemi öncesi lise kısmını fen liseleriyle elbet karşılaştırırım. Şubat dönemi öncesinden ailemde ve çevremde ihl mezunu bir çok insan var ve hepsi de kaliteli üniversitelerden mezun olup iyi yerlerde işe girmiş durumdalar. Hatta kendi ablamın döneminde bulunduğum şehirde kazandırma oranı en yüksek olan okul olarak plaket almıştır.

Fen lisesine 470 puanla girip hiçbir üniversiteyi kaznamayan olduğu gibi ıhl ye 259 ile girip
kazanan olabilir...sonuctta 4 yıl eğitim alıniyor vs sadece çocuk değil aile psikolojik etmenler öğretmen arkadas çevresi vs eğitimi etkiler orta okulda super olan çocuk lise de vasat olabiliyor yada ortaokulda kötü olan liseyi birincilikle bitirebiliyor genelleme yapılamaz
Bu konuyu neden açtık?
Ihl li öğrenciyle fen liseliyi kıyaslamak için mi?
Eğitim tamamen Arapça olursa o çocuklara yazık olur dedim, kalkıp fen lisesi dediniz.
Amacım ihl deki öğrencileri aşağılamak değil, tabii ki içlerinden başarılı olanlar çıkmıştır, çıkacaktır.
Ama genelleme yapmayalım da komik yani.
Fen liselerinin sadece ihl den değil Anadolu ve meslek liselerindende başarılı olduğu gerçeğini tartışmaya gerek varmı?

Eğitim sedece arapça değil hAnım efendi bunu açıklamaya çalıştım diğer yorumlarımda
da...mevlana ne demiş : anlatiklarin sadece karsindakinin anladığı kadardır....bu yüzden kendimi yormayacam ....haberi abartı ve art niyetli buluyorum ...herkese iyi gunler

Eğitim sedece arapça değil hAnım efendi bunu açıklamaya çalıştım diğer yorumlarımda
da...mevlana ne demiş : anlatiklarin sadece karsindakinin anladığı kadardır....bu yüzden kendimi yormayacam ....haberi abartı ve art niyetli buluyorum ...herkese iyi gunler
Siz nasıl ki benim ilk mesajlarımı okumadan son mesajıma yorum yapmışsınız, bende aynısını yaptım.Mevlana ne kadarda doğru söylemiş.
Haberin abartılı olduğu konusunda hemfikiriz.

Back