- 16 Eylül 2009
- 666
- 301
- 333
Valla ben imam hatip e gitmek istedim...o zamanlar üniv puan engeli vardı ailem bunu sebeb göstererek göndermedi hala içimdekalmistir... Habeere gelince ıngilizce dersimizde kesinlikle turkce konusamazdik konuşursak para cezası vs uygulanirdi...dil öğreniminde böyle bir uygulama şart....Kaç çocuk imam hatiplere kendi isteği ile gidiyor?
Herşeye mecbur bırakıyorlar...
Rüyalarında arapça konuşuyorlarmış hııı hııı kabus olmasın o?
siz kendiniz istemişsiniz gidememişsinizValla ben imam hatip e gitmek istedim...o zamanlar üniv puan engeli vardı ailem bunu sebeb göstererek göndermedi hala içimdekalmistir... Habeere gelince ıngilizce dersimizde kesinlikle turkce konusamazdik konuşursak para cezası vs uygulanirdi...dil öğreniminde böyle bir uygulama şart....
Vallahi bende hem eğitimcilik yaptım hemde bir veliyim.Hanımefendi eğitim dili ingilizce olan fen liseleri var diyorum, eğitimciyim diyorum hala yok diyorsunuz. Ha olmamış olsa bile konu ihllerde türkçenin yasaklanmış olması, siz diyorsunuz ki arapça eğitim alırlarsa tıp gibi bölümleri kazanamazlar ben de diyorum ki farklı dilde eğitim alıp da kazanan öğrenci varsa ihldeki çocuklarda kazanabilir. Fen lisesi ile ihl karşılaştırılamaz gibi bir ima sezdim ayrıca yazdıklarınızdan, geçen yıl bizim ilçenin birincisi 5 ve 6. Sınıflarda ihlden çıktı ve bu çocuklar tekrar lisede ihlye gelecek büyük ihtimalle.
bu kadar basit değil artık durum yeni sistemden haberiniz yokmuş gibi yorumluyorsunuz durumu iyi günler...Valla çevremde dayatma görmüyorum ben....isteyen fen lisesine anadolu lisesnine isteyen de teknik ve imam hatip lisesine gidiyor ......bu liselere giden dedahs üniversitede istediği bölümü tercih ediyor....imam hatip e gitseydim ben öğretmen yada doktor olma şansım yoktu....Şimdi istediği bölümü var arapça öğrenmek özgürlük var dayatma yok arapça öğrenmek istemeyen diğer liseleri tercih eder sorun yok
:):)
nasıl oluyorsa ögrenciler açıkta kaldı bu yıl...Yeni sistemi anlatirmisin bilgileneyim aydinlanayim
Zaten mümkün olmamalı yavrucum ya.bir imam hatipli olarak söyleyeyim.. yeni bir şey değil, abartılmış haberde.. evet Arapça derslerinde sadece Arapça konuşulur tıpkı İngilizce de olduğu gibi.. zaten her dersin arapça olması imkansız, hocaların hemen hemen hiç birisi bilmez arapça.. kaldı ki her ders arapça ise arapça tarih, matematik, fizik kitapları olması gerek, şu yaşımda böyle bir kitap görmedim
imam hatip ile fen lisesini mi kıyaslıyorsunuz arkadaşlar? şaka mı yapıyorsunuz, ironi mi?
Zaten mümkün olmamalı yavrucum ya.
Ama haber öyle bir yazılmış ki,direk dedim noluyoz.
Arapça tarih öğrendiğini düşünsene çocukların.
Ben ingilizce eğitim mağdurlarındanım,kabus gibi o fen dersini anlamak ,ingilizcen ne kadar iyi olursa olsun.
yok parkonum ya, arapça hocalarımız bile altı Türkçe yazılı kaynak kitabı kullanırdışakır şakır konuşacaklar da, tarih anlatacaklar ve çocuklar anlayacak.. imkansız.. şöyle düşün bu sistemin yetiştirdiği öğrenciler 12 sene ingilizce den sonra ne kadar ingilizce konuşabiliyorlarsa o kadar arapça konuşabiliyorlar imam hatipten mezun olduktan sonra..
Öğretmen lisesinin çoğu fen lisesi oldu bundan da haberiniz var mi??? Yaşadığım ilin ilçelerinde yarısı imam hatip yarısı fen lisesine çevrildi hangi liseye ihtiyaç varsa ona göre hareket edildi....görev yaptığım ilcede imam hatip lisesi var ama fen lisesi yoktu ve öğretmen lisesi fen lisesi oldu ozel den ilçenin ismini de yollabilirimYeni sistemde hicbir yeri kazanamadiysan dogrudan imam hatipe yerlestiriliyorsun. Anadolu ogretmen liseleri kapatilip imam hatip yapilip buna dayatiliyor cocuklar.
Imam hatipe giden zeki cocuk ateist olur demisti ihsan eliacik. O yuzden kazanamayanlari gonderiyorlar galiba :)
Öğretmen lisesinin çoğu fen lisesi oldu bundan da haberiniz var mi??? Yaşadığım ilin ilçelerinde yarısı imam hatip yarısı fen lisesine çevrildi hangi liseye ihtiyaç varsa ona göre hareket edildi....görev yaptığım ilcede imam hatip lisesi var ama fen lisesi yoktu ve öğretmen lisesi fen lisesi oldu ozel den ilçenin ismini de yollabilirim
Hayir inaniyorum dogrudur. Ama sorun su ki imam hatip tercih edilmiyor kazanamayanlar yerlesiyor. Fen liseleri ne kadar acilsa da puanlari hep tavan. Talep zaten fen lisesi yonunde.
Burada iki ilcede imam hatip tercih ediliyor hatta yurdu ve okulu yetersiz kaliyor ek yurt için çalışmalara başladı....bizzat içindeyim bu yüzden konuşuyorum...tabi ilden ile fark vardır il milli eğitim müdürleri nin çalışmalari farklılık gösteriyor imkanları dahilinde en iyiyi yapılmaya calisiliyordur muhakkak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?