İmam hatiplerde Türkçe yasaklandı


Ne güzel iste hic olmazsa ek iş bile yapacaklar. ..
Bir dili öğrenebilmek icin diger dili unutmak gerekir.
Ayrica kimse tercih listesine yazmadigi okullara yerlestirilemez. Eger sonlara yazmislarsa imam hatip okullarini ve puanlari da bastakilere yetmemisse tabiki de yetene yerlestirilecekler....
 
pembe gözlüğünüz ve düz mantığınızla size mutluluklar hoşçakalın
 
günahımı aldınız. diğer yazılarımda da bu resmi kullanıyorum. bazen yükleme olmuyor. hoşuma gitti o yüzden kullanıyorum . kesinlikle sizle alakası yok.
 
Bir okulda anadili yasaklamak? Vay be daha neler göreceğiz? Dikkat etsinler dindar nesil yetiştirelim derken barbar nesil yetiştirmesinler. Arapça'yı öğret eyvallah Kuran okut da Türkçe'yi yasaklamak ne? Amaçlarını çok açık belli etmişler. Lanet ediyorum bu rezilliklerin zeminini hazırlayanlardan ve utanıyorum tüm yapılanları alkışlayan şakşakçılardan.
 
Fen liselerinde ingilizce eğitim alıp nasıl tıp kazanılıyorsa öyle kazanacaklar. Bir eğitimci olarak çoğu uygulamayla eğitimi mahvetmiş olduklarını düşünsem de bu uygulama için aynı şey söyleyemiyorum. Dil eğitimi bu şekilde olur, dil eğitimi alan bir kişi diğer konularda eksiklik yaşamaz.
 
ya nasılda uyduruyorlar aklım almıyor. imam hatipten gelmiş ve hala içinde olan biriyim. bizim okulu es geçmişler demek ki bu yasak konusunda.
Ya hu zaten mümkün mü tamamen yasaklamak ben edebiyat anlatıcam misal e arapça bilmiyorum ne olacak? Arapça ağırlıklı sınıflar olacak ihllerde meslek öğretmenleri değil arapça dil eğitimi almış öğretmenler derse girecek ve direk arapça konuşulmaya başlanacak. Her dil eğitiminde olduğu gibi.
 
Arapça dersinde türkçe konuşulmasını yasaklamak bir nevi normal ama devlet okullarının diğer derslerde yabancı dile zorlama gibi bir lüksü olamaz.Devlet okullarında eğitim türkçe yapılır.
Diğer derslerde yasaklamak zaten mümkün değil ki. Öğretmenler bilmiyor bir kere arapça.
 
Hajahaayyy diyelim fen matematik gibi dersler Arapça işlendi bunda ne gibi bir kayıp olabilir
Türkceyi mi unutacaklar
Ayrıca öğretmenler Arapça bilmeZ ki bu sadece dil alanındaki dersler içn geçerlidir biZde de Türkçe yasaktı dil öğrenirken
Ayrıca Arapça öğrenmekle barbar nesil yetişecek gibi bir bağlantı kurulmasını komk
Bir dil bir insan iki dil iki insandır Arapça da oldukça zengin güzel bir dildir o kadar zengin ki bir harfi mevcut ki o harf başka hiçbir dilde yoktr hatta bi yüzden o harfin dili olarak da ifade edilir
Yazık ya insanları karalamak haber yapmak olayları büyütmek kışkırtmak çok kötü zaten millet kışkırtışmaya can atıyor
 
Fen liselerinde eğitim türkçedir. Bahsettiğiniz eğitim bazı çok iddialı Anadolu liselerinde verilir, ki o liselerden birinden mezunum ve asla tasvip etmiyorum böyle bir eğitim şeklini.
Bizler hazırlıkta çok sağlam bir İngilizce alt yapı almamıza rağmen İngilizce biyoloji anlamak büyük bir kabustu.
Bu iyi Anadolu lisesindeki çocuk nasıl tıp kazanıyor derseniz, seçilmiş, hem Zeki , hem çok başarılı çocuklar onlar. Hem İngilizce okul derslerine hemde lys için bu derslerin türkçesine çalışıyorlar, üstelik 1 yıl hazırlık okuyorlar.
Yani eğer bu uygulama Arapça dışındaki dersleri kapsayacak bir uygulama ise en büyük haksızlığı yapmışlar o çocuklara, ama itiraz edeceklerini sanmam.
 
Fen liselerinin bir çoğunda da eğitim ingilizce verilir. Tahmin edersiniz ki ingilizce bilen biyoloji öğretmeni sayısı ile arapça bilen biyoloji öğretmeni sayısı karşılaştırılamaz. yapılan uygulamanın arapça dersleri ve çocukların kendi aralarında olan konuşmaları kapasayacağını anlamak için alim-ül cihan olmaya gerek yok. Ha unutmadan seçilmiş iyi öğrenciler sadce anadolu lisesine gidiyor diye bir şey yok. Eğer ihller eski çizgisine kavuşursa geçmişte olduğu gibi bir çok başarılı öğrenci yine ihl seçerek tıp, hukuk, mühendislil gibi bölümleri kazabilecektir.
 
Hiçbir devlet fen lisesinde matematik veya biyoloji dersi ingilizce değildir.
Küçük bir araştırmayla bile bunu öğrenebilirsiniz.
Uygulamanın sadece arapça dersini kapsayacağını anlamak için alim-ül cihan olmaya gerek olmayabilir de,dersler arapça olsa bile deyip fen liseleri ile kıyaslamaya giren sizsiniz.
Bende yanlış bilgiyi düzelttim.
 
Hanımefendi eğitim dili ingilizce olan fen liseleri var diyorum, eğitimciyim diyorum hala yok diyorsunuz. Ha olmamış olsa bile konu ihllerde türkçenin yasaklanmış olması, siz diyorsunuz ki arapça eğitim alırlarsa tıp gibi bölümleri kazanamazlar ben de diyorum ki farklı dilde eğitim alıp da kazanan öğrenci varsa ihldeki çocuklarda kazanabilir. Fen lisesi ile ihl karşılaştırılamaz gibi bir ima sezdim ayrıca yazdıklarınızdan, geçen yıl bizim ilçenin birincisi 5 ve 6. Sınıflarda ihlden çıktı ve bu çocuklar tekrar lisede ihlye gelecek büyük ihtimalle.
 
Zaten ögrencileri yerlestirirken de sacma sapan yerlere vermisler ve gitmek istemeyen ya normal liseye ya da imam hatibe kaydını aldırabiliyor sadece, Arapca'yı da zorunlu yapsınlar ki yol parası olmayan cocuk bunlara mecbur kalsın, beyni ace ile yıkanmıs gibin olsun. Arapca ögrenmeyi ben de cok istiyorum, ama buradaki amac baska..
 
dil öğrenmenin önemini bilmeyen ne kadar insan var ya, bunu eleştirenler sınıflarda artık sadece ingilizce konuşulacak dense alkış tutmaktan yorulurdu., ancak iş arapça ya gelince bik bik bik öterler, arapça yı bilmek arap yalakası olacağın anlamına gelmiyor, sevmiyosan da sevmediğin toplumun da dilini öğrenmek zorundasın ki kendini geliştirebilesin, bir de imam hatipler de yasaklandı diyor , arapça dersinde yasaklandı desene, tabii sizin derdiniz din kardeşim din. yıllardır ingilizce dersinde de aynısı uygulaniyordu. böyle olması dil öğretimi açısından daha iyi.

nitekim yabancı dil eğitimi önemlidir.

ne demiş atatürk bir dil bir insan iki dil iki insan.
 
Bu yeni bir uygulama arkadaşım,eğer sınav sonucuna göre tercih vermeyen öğrenciler varsa söz de evine en yakın okula yerleştiriliyor,fakat evinden çok uzak yere yerleşen öğrenciler var.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…