• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İmam, cuma hutbesinde "Müslüman müslümana beddua etmemeli" dedi, camide olay çıktı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
KONYA’da cuma namazında imamın hutbede ’Müslüman, Müslüman’a beddua etmemeli, dua etmeli’ sözlerine cemaatten tepki gelince camide olay çıktı. Hutbede siyaset yapıldığını ileri süren grupla imam arasında çıkan olaya polis müdahale etti
Olay, bugün cuma namazında Selçuklu İlçesi Şems Tebriz-i Mahallesi Kadı İzzettin Camisi’nde meydana geldi. İmam Hüseyin Ünlü, hutbede Müftülük tarafından hazırlanan ’Ömür sermayesi tükenirken’ başlıklı hutbeyi okurken, iddiaya göre metin dışına çıktı. İmam Ünlü’nün, son rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla gündeme gelen hükümet- cemaat tartışmalarını anımsatacak şekilde, "Müslüman Müslüman’a beddua etmemeli, dua etmeli" deyince, cemaat arasından bir kişi ayağa kalkıp "Camide siyaset yapma" diye tepki göstererek camiyi terk etti.

Bu tepkiye karşın hutbeyi bitiren imam Hüseyin Ünlü, namazı kıldırdı. Namazın tamamlanmasının ardından iddiaya göre camiye gelen 7- 8 kişilik grup imam Hüseyin Ünlü ile tartışmaya başladı. Bir anda gerginlik tırmanınca, camiden çıkmak üzere olan cemaatten bazı kişiler araya girdi, bazıları da polis çağırdı. Camiye gelen polis ekibi, imam Hüseyin Ünlü’ye hedef alan grubu uzaklaştırarak kavgayı önledi.
Şikayetçi olan imam Hüseyin Ünlü, Polis Merkezi’ne giderek olayla ilgili ifade verdi. Cemaatten bazı kişiler de tepki gösterenlerin Gülen Cemaati taraftarı olduklarını öne sürdü. milliyet

pek alınganız:37::37:

metnin dışına başka türlü çıkılsa, kimse problem yapmayacaktı muhtemelen:27::27:

Cuma hutbelerinde bile çok sesliliğe fırsat vermemek adına merkezi hutbe sistemine geçildiğini ben bile biliyorum da cemaatçiler mi bilmiyormuş :52::52::52::52::52::52:
Hazırlanıp eline verilmiş metni okuyan imama yazık olmuş :1:

valla büyük şehirlerde nasıl bilmiyorum ama bizim burda cuma hutbeleri merkezi değil ve ses dışarıya veriliyor, oldukça poplüler bi caminin yanından geçerken, hocanın g.... bankasını kullanmayın b.... bankasını kullanın, ya da spor yapmak kötüdür gibi söylemlerini kulaklarımla gayet net duydum geçen sene, bunlarda mı metinde yazıyordu. İşin garip tarafı kimsede tepki göstermiyordu ( bahçeye hatta yollara taşar cumaları cemaat)

valla büyük şehirlerde nasıl bilmiyorum ama bizim burda cuma hutbeleri merkezi değil ve ses dışarıya veriliyor, oldukça poplüler bi caminin yanından geçerken, hocanın g.... bankasını kullanmayın b.... bankasını kullanın, ya da spor yapmak kötüdür gibi söylemlerini kulaklarımla gayet net duydum geçen sene, bunlarda mı metinde yazıyordu. İşin garip tarafı kimsede tepki göstermiyordu ( bahçeye hatta yollara taşar cumaları cemaat)

Uygulama ülke genelinde diye biliyorum:44: ama ''hazır hutbe'' bitince kendi yorumunu katan sanatçı ruhlu imamlar da vardır muhtemelen :1::1:

Bu arada banka ismi geçmez (herhalde:53:) ama spor ile ilgili şeyler varsa metinde ben şaşırmam şahsen:52::52::52:

Tepki göstermek konusunda halimizde malum :ssz:

Uygulama ülke genelinde diye biliyorum:44: ama ''hazır hutbe'' bitince kendi yorumunu katan sanatçı ruhlu imamlar da vardır muhtemelen :1::1:

Bu arada banka ismi geçmez (herhalde:53:) ama spor ile ilgili şeyler varsa metinde ben şaşırmam şahsen:52::52::52:

Tepki göstermek konusunda halimizde malum :ssz:

geçti valla bende bayağı bi şok olup dönüp bi camiiye baktım:27::27:

Cuma hutbelerinde bile çok sesliliğe fırsat vermemek adına merkezi hutbe sistemine geçildiğini ben bile biliyorum da cemaatçiler mi bilmiyormuş :52::52::52::52::52::52:
Hazırlanıp eline verilmiş metni okuyan imama yazık olmuş :1:

Hutbeler merkezi sistemdir, günün anlam ve önemine göre bir konu belirlenir, her camide ona göre hutbe verilir.
Yani chess duyduğun hutbe merkezi olabilir. Banka adının geçmesi anormal değil, hutbeler ülkenin gündemine göre belirleniyor.

geçti valla bende bayağı bi şok olup dönüp bi camiiye baktım:27::27:

Kpss ile gelen yeni nesil imamlarda virgülüne kadar sisteme tam uyum var diyorlar :27:eskilerdendir o caminin imamı daha sisteme adapte olamamıştır:1:

Hutbeler merkezi sistemdir, günün anlam ve önemine göre bir konu belirlenir, her camide ona göre hutbe verilir.
Yani chess duyduğun hutbe merkezi olabilir. Banka adının geçmesi anormal değil, hutbeler ülkenin gündemine göre belirleniyor.

o zaman vay halimize Mune, insanların imamların sözlerini ne kadar ciddiye aldığını düşünürsek....
ama bu olay geçen seneydi, gündemde ne vardı hatırlamıyorum, malum gündemin hızına yetişilmiyor
:27::27:

kafa basmadı o an şoka girince sesi kaydet dimi, gerçi kaydetsem kim ciddiye alacak o da ayrı konu, muhtemelen şikayet falan etsem zararlı çıkan ben olurum:27::27:

o zaman vay halimize Mune, insanların imamların sözlerini ne kadar ciddiye aldığını düşünürsek....
ama bu olay geçen seneydi, gündemde ne vardı hatırlamıyorum, malum gündemin hızına yetişilmiyor
:27::27:

kafa basmadı o an şoka girince sesi kaydet dimi, gerçi kaydetsem kim ciddiye alacak o da ayrı konu, muhtemelen şikayet falan etsem zararlı çıkan ben olurum:27::27:

Gülüm zaten cemaat sürekli gittiği camii'nin imamını dinler, toplumsal konularda her camii'de aynı hutbe verilsin ki insanlar bilgilensin, bilinçlensin diye merkezi sisteme geçildi, kimi imam birazda kendince süsler ama yazılı metnin pek dışına çıkılmaz, hutbeleri dinleme olanağın olsaydı, yakındaki başka camii de de konunun aynı olduğunu fark ederdin:ssz:

Gülüm zaten cemaat sürekli gittiği camii'nin imamını dinler, toplumsal konularda her camii'de aynı hutbe verilsin ki insanlar bilgilensin, bilinçlensin diye merkezi sisteme geçildi, kimi imam birazda kendince süsler ama yazılı metnin pek dışına çıkılmaz, hutbeleri dinleme olanağın olsaydı, yakındaki başka camii de de konunun aynı olduğunu fark ederdin:ssz:

Bende cuma hutbelerinin merkezi sistemden ayrıldığını biliyorum , yani her cami imamı tamamen bağımsız olmamakla beraber , güncel konuyu kendi tarzında yorumlar .

Diyanetten o il , o ilçe için ayrı ( sebebi her yerin o günkü şartları ve gündemi farklı olabilir ) bir gündem belirlenir , o gündem konusuna göre imam bildiğini okur .

Konudaki imamda günceli yakalamış .İyi de yapmış .

hepsini geçtim spor yapmanın nesi kötüymüş be :53:
şaşırdı bu millet artık
hoca diye cemaatin başına geçenlere bak...

bi vaaz bi hutbe olduğunu unutmayalım hutbe her hafta diyanetin sitesinde yayınlanır ve oradan alınarak cemaatle paylaşılır.. vaazı ise görevli cemmatin , toplumun durumuna göre ayarlar misal cemmat içinde dedi kodu yayıgınsa gıybetle ilgili o ara mahallede hırsızlık yapılmışsa hırsızlıkla alakalı yada temizlik , ibadet vs gibi konulardan seçebilir kendi tercihi....

Bende cuma hutbelerinin merkezi sistemden ayrıldığını biliyorum , yani her cami imamı tamamen bağımsız olmamakla beraber , güncel konuyu kendi tarzında yorumlar .

Diyanetten o il , o ilçe için ayrı ( sebebi her yerin o günkü şartları ve gündemi farklı olabilir ) bir gündem belirlenir , o gündem konusuna göre imam bildiğini okur .

Konudaki imamda günceli yakalamış .İyi de yapmış .

Gündem neyse hutbe konusu odur, bende böyle biliyorum Aus:)))

http://www2.diyanet.gov.tr/DinHizmetleriGenelMudurlugu/Sayfalar/HutbelerListesi.aspx

Haksızlığa uğrayam Allah'tan yardım istemesin mi? Beddua da Allah'tan istenen yardımdır. O adam hangi dini anlatmış?

Hutbeler merkezden he mi? Her cuma istedigin gibi propoganda yani... Simdi anlasildi bu milletin beyni nerde bu kadar yikanmis...:53:

diyanetin sitesine girip hutbeleri okunabilir.. herhangi bi temizlk yapılmadığıda görülür....

Back