Image Makers

ateist78

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2008
153
11
Arkadaşlar, Türkiye'de de elbet vardır diye düşünüyorum, hani bu ünlülerin filan image makerları oluyor ya, kimin tipine en iyi hangi saç şekli, makyaj gider, vs. konularında uzman olan kişiler. Bu konuda bilgi sahibi olan var mı? Image maker bulabilir miyiz acaba bir şekilde, ama gerçekten bu işi profesyonel olarak yapanından...

Son düzenleme:

imajmakerler evet var .ama onlarında ne kadar dunya gözunun açık doluğu tartışılır. en basıt ornek bakın lutfen turk unlulere. hemen hepsi ımajmakerlarla çalışıyor. hangısını iyi?
siz yurtdışındasınız sanırım sizin bulmanız daha kolay olucaktır. ve bu kışıler genelde renk uzmanı vs... oluyor. sizin ten göz renginize göre yonlendirirler. deneme yanımla yontemıyle size yakışanı yakışmayanı sizi görerek anlarlar. kısacası oldukça başarılı sonuçlarda alabılrsınız zamanınızı boşuna da harcamış olabılrsınız

evet, Almanya'dayım ama Almanlar pek çok konuda çok zevksiz oluyor:) Hem daha pahalıdır bu tip şeyler. Ankara'da filan varsa, hazır tatildeyken bi bulayım demiştim, ben yine de araştırayım, birşey bulursam yazarım buraya, belki faydalanmak isteyenler olur.

belki bizler yapabiliriz.. herkes fikrini söyler bu gider çünkü şu nedenle... bu gimez çünkü bundan bundan dolayı falan... güzel olmazmı... biri dicekki arkadaslar hadi bekliorum fikirlerinizi diye.. bizlerde fikirlerimizi söylicez.. yaratıcılıkta sınırlarımız ne kadar görücez... güzel olablirdi.. =))

gayet yardımcı olmak amacıyla yazmışşın ama kişiler bu işler için yıllarca egıtım alıyor.yanı zevk meselesi değil olay sadece. nasıl herkes ressam olamıyor heykel yapamıyor. bir insanında ımagını değiştirmek bunun gibi bir durum. bunlar deneme yanılma yontemıyle bulunabılseydı yardım ısteyen arkadaşımız yıllardır oturturdu sanırım ımajını.

ayrıca ıstanbul nışantaşında bazı magazalarda ımaj danışmanlığı yapılıyor. ama ankarayı hiç bilmiyorum

wallahi küllümango'nunda dediği gibi, bir türlü bana ne yakışır, tam olarak saptayamadım. Şimdiye kadar pekçok saç modeli ve rengi denedim (neon pembe de dahil) ve şu an aslında en memnun olduğum saç modeline sahibim (kat kat ve kaküllü). Ama yine de örneğin Özlem Tekin gibi, her zaman değişik şeyler giyip kuşanıp ve saçını da sürekli değiştirip, yaptıklarının hepsini de kendine yakıştıran insanlara imreniyorum. (Aynı okulda okuduk, image maker filan kullanmıyor, taa yıllar önce de süper yakıştırırdı herşeyi). Neyse, ışıl-ışıl'ın teklifi güzel aslında, foto filan koyup sonra herkesin oylamasıyla güzel şeyler yakalanabilir...

işe biraz eglenceli ve bi okadarda masum yönden baktm.. evet herkes hersey olamaz bunda tereddüt bile edilemez...ama herkes heryerde her aradıgını bulamayabilir.. bizde kendi capımızda fikir alışverişi yaparak belki hosumuza gdecek seyleri bulabiliriz diye düşüdüm.. okadar yani..

bu zamana kadar sacıma uzundan kısaya kahkulden perceme her türlü modelı denedım ve hepside bi ayrı qüzel oldu ayrı bi hava kattı tabi yuz hatlarım kaldırdıqı ıcın yakısıyo olabilir ama bence bu tip işler önce insanın kendini tanımasından qecer, bakısını yuz hatlarını vucudunu tanımasından qecer sonrada bunları yasam ve qiyim tarzıyla sentezlemesinden qecer a unuttum bide en onemlisi nasıl qorunmek istediqinden . .

bence benı benden ıyı kımse tanıyamaz imaqe maker fln sacma qelıyo bana baskası nerrden bılcek yanı bana yakıscanı diyip oturtcak diyelim kuafor koltuquna ve kurbanlık koyun qibi beklıcem sonucu beqenmessem nolcak ? Aynı seyi kendım ısteyip beqenmesem qocunmam ama baskası yapsa ve beqenmesem kendıme yakıstıramasam zoruma qider bi ton laf ederim xD bız kalkıpta tv'lere cıkmıyoruz sokaktakı ınsanlara ortamımıza vs vs qorunuyoruz sonucta buna pekala kendımız bişeylere karar verip yapabiliriz

yuz hatlarınızı boyunuzu posunuzu yasam tarzınızı muzık zevkinizi qoz onune alıp oyle karar verin biseylere bence sizi sizden iyi kimse tanıyamaz

Son düzenleme:
@princess, yüz hatlarınızı ve vücudunuzu tanıyın, sonra bunları yaşam ve giyim tarzıyla sentezleyin, nasıl görünmek istediğiniz önemli, diyorsun. Güzel diyorsun da, herkes senin gibi zevkli ya da kendine yakışanı bilen bir kişi olamıyor, bu nedenle burda tavsiye ve fikir alışverişi olayına girmek istedim. Nasıl görünmek istediğime gelince... bana en çok yakışan neyse onu bulmak ve öyle görünmek istiyorum. Herkes gibi...

mesela canım sen ne tarz muzık dinliyosun ? Bakısların sana nasıl qelıyo ( cekıcı mı qüzel mı masum mu bos mu ? xD ) yuzunde en beqendıqın ve beqenmedıqın yerın neresı ? birileri sana baktıqında ne derseler hosuna qider ? cekici mi qüzel mi masum mu tatlı mı qüzel-masum mu ?

metal dinlerim, akrep burcuyum ve bakışlarımın seksi olduğunu söylerler, ben de öyle düşünüyorum. Burnumu hiç beğenmem, kaşımı gözümü, ağız yapımı beğenirim ama yüzümün yuvarlaklığını sevmem. çekici-güzel desinler isterim, masum filan değil. böyle işte:) çok merak ettim tavsiyelerinin ne olacağını.

raupe ilk resimdeki saclarına göre ikinci resimdeki hali daha hos duruyo ve olabildigince koyu ve kahve tonları bence burada gördügüm kadarıyla yakısacaktır sana.. ama siyah biraz abartılı durabilir... ayrıca kahkül için gayet iyi bi acıklıkta alnın var biraz daha kalın kestirebilirsin.. yakısacaktır.. yüz hatların cok ii tasır kahkülü.. saclarını genelde düz kullanırsan daha yumusak bi ifade verir bence sana.. ilk resimdeki halin cok keskin ve sert bir mizaç olusturmus.. eger uzun sac tercihinse kahkül kullanmasan bile bikac kat önlerde yüzünü güzel gösterir diye düşünüyorum.. nasıl makyaj zevkin var bilmiyorum ama anlamlı bakan gözlerin var ve sadece belirginleştirmek için bi kalem bile kullanman rimelle yeterli olacaktır.. acık renk parlak ve cok bariz belli olacak kırmızı ruj yerine daha dudak rengine yakın renkler kullanman zarif gösterir diye düşünüyorum.. giymekten hoslandıgın seyleri bilmiyorum ama klasik esim olgun göstercektir seni..ceket ve gömlek giymek isyersen kot pantolonla birazdaha sporlastırıp kullanabilirsin.. eger rahat takılmayı seviyosan zaten oldugundan daha dinc gçrünürsün... (profesynelce degil tabi söyldiklerim..hani kendimce..)

bi kere kasın qozun aqız yapın qüzelse senin işin cok kolay qoz renqini ve qoz yapını ortaya cıkaran bı makyaj yap her zaman ama makyajın biraz dik olsun kalemı cekıyosan mesela bıras daha yukarda bitir o sana daha da bi cekıcılık katıcaktır qoz mayajını aır yaparsan dudaklarını her zaman soft bırak . . aynı anda iki yer vurqulanmas kaslarında ya tam dık-duz yada kavıslı-dık olması qerekır cekıcılık katcaqın zaman yuzunun yuvarlaklıqını sevmıyosan ılk yoqunlasman qerken yerın elmacık kemıklerın yanı allık surme sekln allıqını tam elmacık kemıqının altından sur ama cok barız bellı olmadan o yuzune sıvrılık katıp senı daha cekıcı qostercektır tenın beyazsa ve metal dinliyosan ucuk pembe allık surmenı tavsiye ederim benım favorımdır sonra sacların mesela avatarda qorduqum kadarıyla oval kesım o senın yuzunu daha yuvarlak qosteren onemlı etkenlerden biri bence kahkul yerıne sacını yan kullan ve ovallık olmasın sac kesımınde sivrilt biraz saclarını sıklıkla tam duz kullan tabi kesımını biraz daha sivrilttikten sonra . . qiimine qelınce saten bu dedıklerımı yapınca dinldiqin muzıqe uyqun qiyiniosundur muhtemeln oda tarzına yakıscaktır burnunuda niçin beqenmedıqını soylersen o konudada yardımcı olurum

burnum yamuk ya:) ilk resimde farkedebilirsin, sola çekiyo resmen:) tenim buğday ve siyah ağırlıklı giyinirim, metalciyiz işte:) hımm, bak bu saçları düz kullanma fikri aklıma yattı, iyice bi uzatayım da. allığı da tam söylediğin gibi sürmeye çalışıyorum, elmacık kemiğinin tam altından. kesimi sivriltmek olayını açar mısın?

@princess ve ışıl, tavsiyeleriniz için çok teşekkürler bu arada...

baq ılk resmınde tam bı metalci havası var ama 2, resmde hanım bi kız qibi duruosn (= yanı ıstediqinden profilden tamamen uzaklasmıssın sımdı yuzum yuvarlak dıyosun ya yuzune ovale yakın bı uzunluk katman qerekır bunuda saclarının uclarını sıvrı durdurarak elde edebilirsin yanı sacının tenıne deqdıqı yerde yuvarlaklık olmucak koselı olcak yada ucu sıvrı anlarsın sen ya anlatamıyorum resım bulursam koyuyum xD burnunun eqrılıqı hıc dıkkatımı cekmemıstı benm sen soyleynce farkettm demekkı sen sorun edıyosn bırazda xP onuda makyajla duzeltebilirsin ton farkıyla koyu renkler her zaman ustte qorunur yanı eqri olan yere acık renk fondoten surup tam burun kemıqının duz sekılde uzandıqı yere daha koyu surersen daha az eqrı durcaktır ama bnlar cok hafif ton farklarıyla olcak

ben 3 sene önceki halini daha beğendim. bende daha sıradışı bir görünüm uyandırdı. ikinci resimdeki, resimdeki saç modelinden o kadar çok görüyorum ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…