Doğuma Hazırlık illa emzik kullanmalı mı? kullanacaksak nasıl ? yardım lütfen..

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

dtbernat

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2008
713
3
slm arkadaşlar emzik kullanmak konusunda çok bilgisizim illa gereklimi ne zaman başlanıyor alacaksan hangi marka model alınmalı bilgi verirmisiniz

annem bana da kardesimede hic kullanmamis..aslinda alistirmamak en iyisi..birde cocuklarda dis ve damak yapisini bozabilecegini duymustum.ne kadar dogru bilmiyorum.siz dis hekimiymissiniz daha iyi bilirsiniz...

diş çıkarmasıyla alakalı olarak ilk 6 ay silikon emzikler,sonrasında kauçuk emzikler kullanmak gerekliymiş.

sağlık ocağında ebe kesinlikle kullanmamamı söyledi. ağız yapısını bozuyomuş. biberonu bile tavsie etmiyo. suyu bile kaıkla vercez diyor. ama ben yine de aldım. nolur olmaz diye. işe başladığımda mecbur kalırsam diye. şimdiye kadar herkes kullanmış.

canım illa kullanıcaksın diye birşey yok ama emzik bebeği çok sakinleştiriyo bu bi gerçek.. yeni doğduklarında sürekli emme isteğini sadece emzik bastırıyor benim oğlum 6.5aylık ve sadece uyuyacağı zaman emzik kullanıyor. ben avent kullanıyorum biberonumuz da aynı marka..

emzik pek iyi birsey degil ama illaki vercem diyorsa nzaten özel birsey yapmayana gerek yok alan hemen aliyor almayanda almiyor.benim oglan daha dogdugu gün verdi ebeler cop yapisti
kizimda almadi.verdigim zaman midesi bulanir ögg derdi:))
ama emzik almayan bebek biberonuda almiyor o yüzden zorlaniyorsun.benim kizim bir yaondan sonra alisti biberona.hic meme almadi.bir daha bebegim olsa yine vermem.

cvplayan herkese çok tşkler abartmamak koşuluyla damak yapısını bozacağını sanmıyorum sürekli emzik emerse deformasyon yapabilir vereceksek doğar doğmazmı veriliyor

bence emzik ver. doktorlarda karşı çıkmıyor artık. benimkisi maalesef almmadı. hala arada deniyorum ama almıyor. tabi biberonu da aynı şekilde. hiç çekinme ver derim ben. öyle zorlandığın anlar olacakki susturmak için. emzik iyi bir yardımcı..

canım ben doğumdan önce ne olur ne olmaz diye almıştım nuk marka 0-6 ay damaklı emzik. bebeğimin doğduğunda emme refleksi olmadığından bu reflekse alıştırmak için ilk 3 gün emzik verdik. emmeye alışınca da kendisi bıraktı zaten artık almıyor direk atıyor yani bebeğe de bağlı birşey bu. ama benim gibi birşey gelirse başına yanında bulundur derim.

emzik bence ,en azından bir müddet kurtarıcınız olacaktır,
kullanmanızı tavsiye ediyorum....
size en uygun emziği zaten verirler,
uyurken,ya da huysuzluk yaptığında emziği verdiğiniz zaman
susacak ve uyuması da kolaylaşacaktır..
mesela ben emziğin ucunu biraz bala batırırdım,
hemen alır ve emmeye ve de susmaya başlardı...
bilmiyorum ben kızımda kullandım ve tavsiye ediyorum...
sevgiler...

Son düzenleme:
X