İlla 50 yaş üstü biriyle mi evleneceğim?

laraenve11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2021
39
55
38
41
Kızlar merhaba. 37 yaşındayım. Bekarım. En sonki talibim 53 yaşında. Tabi ki reddettim. Ama süreki 50 yaş üstü, boşanmış, çocuklu erkekler görüşmek istiyor. Ben ise kendime bakan, sporumu yapan, gezmeyi seven biriyim. Yani 53 yaşındaki biri ile anlaşamam ki. Ama çevre tabi malum bu yaştan sonra kendi yaşıtın birini bulamazsın filan diyip duruyor. Kızlar fikirlerinizi bekliyorum.

34 yaşımda eşimle tanıştım benden 3,4 yaş kucukmus konuşurken öğrendim vazgeçmek istedim izin vermedi kalplerimiz ısındı evlendik.. Bende hep bende 3,5 yaş büyük olsun isterdim ama Hayırlı olan boyleymis diyorum. Bekarsaniz öncelikle bekar ve yaşınıza uygun birini tercih edin evlenmek için evlenmeyin. Benimde eşimden önceki talibim 48 yaşında boşanmış 2 yetişkin erkek çocuk sahibi askerden gelmişlerdi, bir adamdı zengindi baya buna güveniyordu. İstemediğim halde çevrenin bundan iyisinimi bulacaksın yaşın gecti baskısıyla bir kere görüştüm ama koşa koşa uzaklaştım oradan. Kimseyi dinlemeyin kalbinizin sesine kulak verin.

Ay yok tabiiki, ha gönlün sever kendin istersen o zaman olur tabii.
Neden böyle zihniyete sahip bizim toplumumuz… geçen bir teyzeyle konuştum ilk eşinden 18-19 yaşlarında ayrılmış baba evine geri dönmüş, onların oralarda bu durumlarda kızları hep 70-75 yaşlarındaki dul dedeler istemeye gelirlermiş 😡 o garibimede 40-45 yaşlarında biri gelince ona razı olmuş 😐
Neden erkekler kendilerini bu konuda üstün görüyorlar… Halbuki Peygamer Efendimiz bile kendinden 15 yaş büyük “ dul “ olan bir hanımla evlenmiş…

yerinde olsam mis gibi genç ve fresh biriyle evlenirdim :KK37:

Ay olur mu öyle şey? Benim kuzenim doktor ve kız, ilk olarak kariyer hedefledi. 2 uzmanlık alayım falan derken şu an 38 yaşında.

Şimdi bana gelip böyle birşey sorsa, "Sen Kafayı mı sıyırdın?" Derim. Yakıştıramam yani, olmazda.

Günümüz şartlarında oku, kpss i, atanması veya iş bulması. O, bu, şu derken yaş yine buluyor en az 30 ları. Eskidenmiş o erken yaşta evlenmek. Hayat şartları değişti bana göre en anlamlı evlenme yaş startı 30-35 ten başlıyor. Ben 25 yaşında evlendim o hengamenin içerisinde çocuk olunca işler çok zorlaşıyor. Şimdi ki aklım olsaydı 30 veya 35 civarı evlenirdim çünkü yukardaki yazdığım sebepler evli ve çocuklu olarak çok çok çok zorladı beni.

Çocuk için ise biyolojik yaş işlese bile günümüzde o kadar iş temposunun içerisinde insanlar 1 bilemedin 2 yapıyor.

Son düzenleme:
Kimle anlasiyorsanız onunla evlenin. Bunun yaşı yok bence. 56 yaşında boşanmış adamla yakaladığınız uyumu belki 30lu yaşlarda biriyle yakalayamazsınız kim bilir. Akışına bırakın önyargılı olmayın. İnsanlar sevgiliyken anlaşamayıp ayrıldığı gibi evliyken de anlaşamayıp ayrılabilir. Ama size bu yaş aralığı ve bosanmis kişi yakışır diye bişey yok. Siz kimi isterseniz o yakışır.
Umarım sevebileceğiniz kişi karşınıza çıkar

Çevreniz çok konuşmasın.

37 yaş belki 20 30 yıl önce evlenmek icin gec görülüyordu ama simdi insanlar okul, is bulma, atanma derken ancak 30 yasinda belini dogrultuyor. 35 civari evlilikler gayet yaygin. Ne varmis yasinizda?
Zaten yas degil uyum önemli. 30-43 bizim yaslarimiz 🤷‍♀️ bi önceki adayim çıpçıtırdı 4 yaş kücüktü benden (ve benim eski esimden bir de cocugum var) düsünmedim bile. 13 yas farka ragmen cok daha iyi anlastik.

Sporu salonda mi yapiyorsunuz?

Back
X