İlkokula ‘Her çocuk Müslüman doğar’ afişi

vargasabreu

mutedil
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2013
8.314
6.284
İstanbul’da Bayrampaşa Belediyesi tarafından Nail Reşit İlkokuluna 'Her çocuk Müslüman doğar', 'En hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir' yazılı 8 farklı dini içerikli afiş gönderildi. Afişlerin okulun duvarlarına asılması istendi.

İstanbul’da Bayrampaşa Belediyesi tarafından Nail Reşit İlkokulu'na “Her çocuk Müslüman doğar”, “En hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir” yazılı 8 farklı dini içerikli afiş gönderildi. Afişlerin okulun duvarlarına asılması istendi. Nail Reşit İlkokulunun yanı sıra bölgedeki tüm okullara da pazartesi günü afişlerin gönderileceği öğrenildi. Eğitim Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı İzzet İldeş, “7 yaşında çocuklara dini ve farklı inanç ve kimlikleri yok sayarak Sunni İslam anlayışı dayatılıyor. Biz öğrencilerimizin bilimsel ve laik bir eğitim alması gerektiğine inanıyoruz. Bu konunun peşini bırakmayacağız” dedi

Evrensel gazetesinden Tolga Alp Turgut'un haberine göre İldeş, “Eğitimin gericileşmesine karşı laik eğitim talebiyle 13 Şubat’ta grevdeydik. Bu uygulama ile ne kadar haklı olduğumuzu, eğitimin dindar nesil yetiştirmek için nasıl kullanıldığını bir daha gördük” dedi. Din derslerinin 1. sınıf öğrencilerine kadar zorunlu hale getirilerek okullarda inanç ve ifade özgürlüğüne aykırı uygulamaların arttığına dikkat çeken İldeş, “Eğitimin dini kural ve refenslara göre değil bilimsel, çağdaş ve evrensel gerçekliklere göre verilmesi gerekir. Farklı inançlara ayrımcılık yapılmasına, ırkçı ve mezhepçi anlayışa karşı eşit, bilimsel, laik ve demokratik eğitim talebimiz için mücadele ediyoruz. Gerici uygulamalara izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

http://ilerihaber.org/ilkokula-her-cocuk-musluman-dogar-afisi/11912/

Yemin ediyorum müslümanlıktan dinimden soğudum bunlar yüzünden ya...bu nasıl bir dayatma nasıl bir zihtiyettir.küçük çocuklara kalem tutmayı kitap okumayı öğretin.okulun amacı budur.amaç dışında birşey yakışmaz.inançları bırakın herkes özgürce yasasın.

o her çocuk fenerbahçeli doğar olucaktı

Sonra dogru yolu bulup Besiktasli olurlar

Isin sakasi da konu icin yorum yok.Okullarda siyasetin s'sini din'in d 'sini almiyoruz ama sanirim sadece biz hassasiyet gosteriyoruz.Cocuklar 7.siniflarda isledigim Unitenin adi batil inanclar.Cesitli batil inanclari arastirip gelin dedim.Duyduklarima şok oldum.Nasil kör cahil insanlar var ki sacmaliklar inanclarla harmanlamislar ve cocuklarin beyinlerine kazimislar.Inanamadim.Nasil sinirim bozuldu derste!! Cocuklarin kafalari zaten sacma sapan hurafelerle doldurulurken bir de Milli egitim catisi altinda bunlarin olmasi..

Her çocuk müslüman dogar afişi nedir ya? Çok saçma. 'Her Türk asker dogar'dan sonra bir de bu mu çıktı?

Çocukları ideolojik deneme tahtasi görmekten vazgecsek artık...

ordaki kast edilen nicim

“O halde (Habibim) sen yüzünü bir muvahhid olarak dine yönelt. Allah’ın insanları yaratmasında esas aldığı o fıtrata uygun hareket et.” (Rum Sûresi, 30/30)

Her doğan, İslâm fıtratı üzerine doğar. Sonra, anne-babası onu Hristiyan, Yahudi veya Mecusi yapar."

yani bi yerden çıkmadı vardı zaten

rica ediyorum ben görmek zorundamıyım demeyin muhtemelen zaten başka inançlara sahip kişilerin çocukları bu okullarda değildir

yada varlar bişey merak ediyorum ciddi şekilde soruyorum

yahudi -hristiyan vb.okullarda kendi dinlerini anlatan dersler yapılmıyormu

görseller hazırlanmıyormu

Her çocuk müslüman dogar afişi nedir ya? Çok saçma. 'Her Türk asker dogar'dan sonra bir de bu mu çıktı?

Çocukları ideolojik deneme tahtasi görmekten vazgecsek artık...

Canim insanlarin Islam dini üzere dogduklari fakat ana babalarinin dinine tabi olduklari daha sonra da istediklerinde kendi dinlerini sectigini dinimiz bize söylüyor.
Yani bu sacma degil ki..
Ha belki okula asilmamali Orasi tamam ama bu doğru bir bilgidir..

Doğrudur bilgece ama okula asilmamali. Çünkü o okulda başka dine mesup çocuklar da olabilir ya da anne babası ateist çocuklar. Okulda bu tür bir işe kalkistigin zaman farkli olanlar kendilerini dislanmis hissedebilirler. Ben böyle düşünüyorum.

Allahtan milli eğitim bakanlığinin yaptığı bir iş değil, tamamiyle belediyenin iş güzarlığı.

Bu arada ben böyle bir sözden ve durumdan habersizdim söylediğin iyi oldu, öğrenmiş oldum

Mantikli yorumlar yapiyorsunuz ya boldladigim kismi okuyana kadar ben oyle saniyordum.Cidden boldladigim kismi dehsete dusmus bir sekilde okuyorum.

Evet canım bilgi doğru ama biz müslümanlar için :) yoksa bi ateist yada başka bir dine mensup olanlar için bir geçerliliği yoktur...Bende okula asılmasının yanlış olduğunu düşünüyorum.

Mantikli yorumlar yapiyorsunuz ya boldladigim kismi okuyana kadar ben oyle saniyordum.Cidden boldladigim kismi dehsete dusmus bir sekilde okuyorum.

bakın haklı olabilirsiniz

o cümleyi yazmak ile yazmamak arasında çok gittim geldim

muhtemelen varsalarda bişey ifade etmiyorlar olarak algıladınız

ki asla düşündürmek istediğim bu değildi

hani şimdi biri çıkacak ve benim çocuğum o afişi görmek zorundamı diyecek yada der diye yazdım

görürlersede

diğer ülkelerde dinleri okularda okutulmuyor mu

bu ülkelerde müslüman çocuklar yok mu (aileler ne tepki veriyor)

yurtdışında eğitim nasıl bilmiyorum

gerçi kendi ülkemde de vakıf değilim ki

binbir çeşit öğretmen ve müdür olduğu için

Dinimizle ilgili afişler yapilsin bunu ben de isterim lamelif ancak bu afişler ' her çocuk müslüman doğar' şeklinde olmamalı. Bu şekilde olunca dayatma var gibi duruyor. Mesela bu afişin yanindaki ' sizin en hayirliniz kurani ogreten ve ogrenenizdir' afisini cok beğendim. Bu türden olursa daha güzel olur diye düşünüyorum

L lamelifAmine

Sayet okula ust yaziyla Din Kulturu Ahlak Bilgisi ogretmenine teblig edilen yaziyla ,resim,siir yarismasi gibi afis gelseydi (tabi yine Her cocuk musluman dogar basligiyla degil) ozaman sorun olmazdi.Mesela her sene Hz Muhammed e mektup yarismasi yapilir.Gecen seneye kadar (iktidarla cemaat yollari ayirmadan once ki su anda yasak ) F.Gulenin kitabini okuyup sinava tabi tutulan yarisma yazilari gelirdi.Bunlar olabilir.Ama diger turlusu yanlis olur.
Okullarda kurum da ,ogretmen de ne siyasi kimligini ne de inanc kimligini ön plana koyamaz.Herkes dini inancini yasamakta ozgur diyoruz.Bu durumun tam tersi meb e bagli bir okulda musevi bir ogretmen kendi inanclarini empoze etti haberleri olsa neler olur tahmin edebiliyor muyuz?Sinifina yazilar astigini? Kaldiki musluman olmayan cogu turk ogretmen arkadasim sakliyorlar inanclarini baslarina gelen tatsiz olaylardan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…