- 9 Aralık 2013
- 2.120
- 1.396
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
4. sınıfa giden çocuk dini açıdan nasıl bi travma geçirebilir ki ? Evde sürekli Allah yok,yaşasın evrim (haşa) muhabbeti mi yapılıyor yada din derslerinde Allah'a inanmazsaniz ateşlerde yanarsiniz mi deniyor ? Boyle cumleler kurulmadigi muddetce cocugun arada kalacagini dusunmuyorum. Din derslerinde islamiyetin nasıl olustugu,nasıl bir din olduğu vs anlatiliyor. Bunu çocuk 15 16 yaşına gelince kendisi araştıracak zaten. Hatta fazlasını öğrenecek. Asil ikilemi o yaslarda yasayacak. Bana çok zorlama geldi bu hareket. Şuan o çocuk arkadaşları tarafından dislaniyor muhtemelen. E daha çok oynadilar psilolojisiyle. Tamam dinini yada din tanimazligini istediğin gibi yaşamakta ozgursun ama Türkiye gibi bi ülkede bunlar sindirilmesi zor şeyler. Sessiz sakin halletmeleri gerekirdi. Yada en dogrusu seçimi çocuğa bırakmak olurdu bu durumda.
YGS yi bilmiyorum chess ama teog daki din soruları kolay çoğu çocuk imamhatip yada düz ortaokul Full çıkarıyor buradabenim zamanımda üni seçme sınavlarında din sorusu yoktu(1996-97ler falan) şimdi var mı bilmiyorum ama teogta olduğunu net bi şekilde biliyorum, ve dilide çok ağır, denemeleri ben bile yapamıyorum
YGS yi bilmiyorum chess ama teog daki din soruları kolay çoğu çocuk imamhatip yada düz ortaokul Full çıkarıyor burada
Belki sizin uyguladığını denemelerin yayınevleri zor hazırlıyorum
En güzel çözüm din dersi temel dini bilgiler adı altında seçmeli olsun ki cogu okul seçer ahlak ve kültür kısmını ilgilendiren bölümü zorunlu olsun
Bizim şuanda din dersimize sosyal bilgiler öğretmeni giriyor.Acayip memnunuz :))olabilir canım, biz din öğretmeninden bu konuda biraz şikayetçiyiz aslında, çünkü hiç ders anlatmıyor, sayfa 5 le 10 arasını okuyun deyip oturuyormuş, tüm veliler şikayetçi, öğretmen anlatmadan bizim anlatmamızla olmuyor işte, bi de terimler çocuklara yabancı, kitabı elime alınca cümlede dinle alakası olmayan kelimeleri bile tdk da aratmak zorunda kalıyorum ve kelimeler çoğunlukla tdk da yok, o dile terimlere hakim olmadan ben de anlatamıyorum, o zaman dilini sadece yapıcaklar kitapların
olabilir canım, biz din öğretmeninden bu konuda biraz şikayetçiyiz aslında, çünkü hiç ders anlatmıyor, sayfa 5 le 10 arasını okuyun deyip oturuyormuş, tüm veliler şikayetçi, öğretmen anlatmadan bizim anlatmamızla olmuyor işte, bi de terimler çocuklara yabancı, kitabı elime alınca cümlede dinle alakası olmayan kelimeleri bile tdk da aratmak zorunda kalıyorum ve kelimeler çoğunlukla tdk da yok, o dile terimlere hakim olmadan ben de anlatamıyorum, o zaman dilini sadece yapıcaklar kitapların[/QUO
O zaman bişey diyemem chess demek din dersi öğretmeni böyle ise muhtemelen teog a yönelik test filan da cozdurmuyordur çünkü işin ezber kısmı bir de terimler kavramlar var artık o öğretmenin vicdanına kalmış
Cocuklar tarikat evlerinden kurtulur böylecebu arada arkadaşlar "bu konuda" aynı düşünmediğim üyeleri beğenmem, onu onaylıyorum anlamında değil, seninle aynı fikirde değilim ama saygı duyuyorum anlamında, aslında bu bölüme böyle baksak banlanan falan olmıcak, sonra hepiniz banlanıyonuz sohbet etcek kimse kalmıyo
bu arada zaten beni takip eden biliyordur ama bi kere daha söyliyim ben din dersi, Hz Muhammedin hayatı ve "özellikle ve kesinlikle" Kuranı kerim öğrenme derslerin çok destekliyorum ama seçmeli olmak kaydıyla, hatta mümkünse daha da çeşitlendirilsin seçmeli olmak kaydıyla
Yok yanlisin var benceAslında güzel karar ama bu ülkede ateistler öcü gibi gösteriliyor. Çocuk bu sebeple dışlanadabilir arkadasları tarafından bilemedim.
Yok yanlisin var bence
O degil Allahin varligina birligine inanmis ve yasayan carsaflilara öcü diyorlar öcü gibi gosteriliyor
Teog sınavında tüm dersler arasında din en kolay olanıydı chessbenim zamanımda üni seçme sınavlarında din sorusu yoktu(1996-97ler falan) şimdi var mı bilmiyorum ama teogta olduğunu net bi şekilde biliyorum, ve dilide çok ağır, denemeleri ben bile yapamıyorum
Evet kolaydı sorular ama ikinci sınavda bu kadar kolay olacağını sanmıyorum.Teog sınavında tüm dersler arasında din en kolay olanıydı chess
Bende ikincisinin daha zor olacağını düşünüyorum .İlk sınavda konu azdı ve kolay bir konuyduEvet kolaydı sorular ama ikinci sınavda bu kadar kolay olacağını sanmıyorum.
O zamanlar yoktu, benim zamanimda da yoktu, AKP zamaninda YGSye cok agir din sorulari koyulmus, gecen gun imtihana giren bir kk uyesi yazmisti, kimdi hatirlayamadim simdi.
Simdi bakiverdim netten, ahanda sorular..
http://2015.ygs-sorulari.com/Din-Kulturu-Soru-ve-Cevaplari