Ateist aile hukuk savaşını kazandı: Çocuk din dersine girmeyecek

bencede uygun olmuş mesela bende çocuğumun hristiyan dini eğitimini almasını istemezdim bir müslüman olarak. bu da öyle bişiy

Herkes çocuğunu kendi değerlerine göre yetiştirsin benim çocuğumu rahatsız etmeyecek ölçülerde.

Ben bu ailenin yaptığı hareketi cesurca buldum ama ben yapmazdım. Çocuğumu böyle bir kumpasa sokmazdım. Yani küçük yaşta ateist olma fikriyle yüzleşmesi toplumla savaşması arkadaşları arasındaki muhabbetler çok zor olmalı.

Ben de çocuğuma akıl süzgecimden geçmeyen hiçbir şeyi öğretmeme taraftarıydım. Kendim zamanında kırmakta zorlandığım fikirleri çocuğum öğrenmesin. Ama eşim tam tersini düşünüyor. Sen aklınla bişeyleri kırdıysan çocuk da aynen öyle yapmalı. Müslüman toplumda senin aklınla ateist olması ona zarar verir. Sorgulama sürecini yaşamalı sen müdahale etmemelisin diyor. Bana da mantıklı geldi.

Kızımın ilkokulda ki din dersi öğretmeni daha ilk toplantıda "din eğitimi ailede başlar, ben burda sadece sizin öğrettiğiniz bilgilerin üstüne koyabilirim ayrıca din dersi görmek istemeyen çocukların velileride benimle iletişime geçsin " demişti .Aramızda çocukları din dersine girmesini istemeyen velilerde vardı ama hiç biri çocuğunu dersten almadı.
Ben hukuki boyutunu değil ama çocukta sıkıntı oluşturacağını düşünüyorum.Çocuk ailesinin mantığını anlayamaz ve bana göre okulda dışlanmış hisseder.

Bilmiyorum ben bu konuda nedense çocuğun iç dünyasında karmaşaya sebep olucağını düşünüyorum...

4. sınıfa giden çocuk dini açıdan nasıl bi travma geçirebilir ki ? Evde sürekli Allah yok,yaşasın evrim (haşa) muhabbeti mi yapılıyor yada din derslerinde Allah'a inanmazsaniz ateşlerde yanarsiniz mi deniyor ? Boyle cumleler kurulmadigi muddetce cocugun arada kalacagini dusunmuyorum. Din derslerinde islamiyetin nasıl olustugu,nasıl bir din olduğu vs anlatiliyor. Bunu çocuk 15 16 yaşına gelince kendisi araştıracak zaten. Hatta fazlasını öğrenecek. Asil ikilemi o yaslarda yasayacak. Bana çok zorlama geldi bu hareket. Şuan o çocuk arkadaşları tarafından dislaniyor muhtemelen. E daha çok oynadilar psilolojisiyle. Tamam dinini yada din tanimazligini istediğin gibi yaşamakta ozgursun ama Türkiye gibi bi ülkede bunlar sindirilmesi zor şeyler. Sessiz sakin halletmeleri gerekirdi. Yada en dogrusu seçimi çocuğa bırakmak olurdu bu durumda.

4. sınıfa giden çocuk dini açıdan nasıl bi travma geçirebilir ki ? Evde sürekli Allah yok,yaşasın evrim (haşa) muhabbeti mi yapılıyor yada din derslerinde Allah'a inanmazsaniz ateşlerde yanarsiniz mi deniyor ? Boyle cumleler kurulmadigi muddetce cocugun arada kalacagini dusunmuyorum. Din derslerinde islamiyetin nasıl olustugu,nasıl bir din olduğu vs anlatiliyor. Bunu çocuk 15 16 yaşına gelince kendisi araştıracak zaten. Hatta fazlasını öğrenecek. Asil ikilemi o yaslarda yasayacak. Bana çok zorlama geldi bu hareket. Şuan o çocuk arkadaşları tarafından dislaniyor muhtemelen. E daha çok oynadilar psilolojisiyle. Tamam dinini yada din tanimazligini istediğin gibi yaşamakta ozgursun ama Türkiye gibi bi ülkede bunlar sindirilmesi zor şeyler. Sessiz sakin halletmeleri gerekirdi. Yada en dogrusu seçimi çocuğa bırakmak olurdu bu durumda.

ya aslında bu din öğretmeniylede çok alakalı, bazı din öğretmenleri gerçekten travmatik ders anlatıyor, halbuki sadece müfredatı anlatsa olması gerektiği gibi, kendinden bişeyler katmasa daha mantıklı
ben şahsen din derslerinin çok çeşitli olmasını özellikle Kuran öğrenimi dahil ama seçmeli olması taraftarıyım
zaten tek bir din dersi zorunlu diğerleri seçmeli, ama o zorunlu olanda seçmeli olursa, o dışlanma durumları olmaz, herkes istediği dersi alır

benim zamanımda üni seçme sınavlarında din sorusu yoktu(1996-97ler falan) şimdi var mı bilmiyorum ama teogta olduğunu net bi şekilde biliyorum, ve dilide çok ağır, denemeleri ben bile yapamıyorum:KK53::KK53:
YGS yi bilmiyorum chess ama teog daki din soruları kolay çoğu çocuk imamhatip yada düz ortaokul Full çıkarıyor burada
Belki sizin uyguladığını denemelerin yayınevleri zor hazırlıyorum
En güzel çözüm din dersi temel dini bilgiler adı altında seçmeli olsun ki cogu okul seçer ahlak ve kültür kısmını ilgilendiren bölümü zorunlu olsun

YGS yi bilmiyorum chess ama teog daki din soruları kolay çoğu çocuk imamhatip yada düz ortaokul Full çıkarıyor burada
Belki sizin uyguladığını denemelerin yayınevleri zor hazırlıyorum
En güzel çözüm din dersi temel dini bilgiler adı altında seçmeli olsun ki cogu okul seçer ahlak ve kültür kısmını ilgilendiren bölümü zorunlu olsun

olabilir canım, biz din öğretmeninden bu konuda biraz şikayetçiyiz aslında, çünkü hiç ders anlatmıyor, sayfa 5 le 10 arasını okuyun deyip oturuyormuş, tüm veliler şikayetçi, öğretmen anlatmadan bizim anlatmamızla olmuyor işte, bi de terimler çocuklara yabancı, kitabı elime alınca cümlede dinle alakası olmayan kelimeleri bile tdk da aratmak zorunda kalıyorum ve kelimeler çoğunlukla tdk da yok, o dile terimlere hakim olmadan ben de anlatamıyorum, o zaman dilini sadece yapıcaklar kitapların

olabilir canım, biz din öğretmeninden bu konuda biraz şikayetçiyiz aslında, çünkü hiç ders anlatmıyor, sayfa 5 le 10 arasını okuyun deyip oturuyormuş, tüm veliler şikayetçi, öğretmen anlatmadan bizim anlatmamızla olmuyor işte, bi de terimler çocuklara yabancı, kitabı elime alınca cümlede dinle alakası olmayan kelimeleri bile tdk da aratmak zorunda kalıyorum ve kelimeler çoğunlukla tdk da yok, o dile terimlere hakim olmadan ben de anlatamıyorum, o zaman dilini sadece yapıcaklar kitapların
Bizim şuanda din dersimize sosyal bilgiler öğretmeni giriyor.Acayip memnunuz :))

olabilir canım, biz din öğretmeninden bu konuda biraz şikayetçiyiz aslında, çünkü hiç ders anlatmıyor, sayfa 5 le 10 arasını okuyun deyip oturuyormuş, tüm veliler şikayetçi, öğretmen anlatmadan bizim anlatmamızla olmuyor işte, bi de terimler çocuklara yabancı, kitabı elime alınca cümlede dinle alakası olmayan kelimeleri bile tdk da aratmak zorunda kalıyorum ve kelimeler çoğunlukla tdk da yok, o dile terimlere hakim olmadan ben de anlatamıyorum, o zaman dilini sadece yapıcaklar kitapların[/QUO
O zaman bişey diyemem chess demek din dersi öğretmeni böyle ise muhtemelen teog a yönelik test filan da cozdurmuyordur çünkü işin ezber kısmı bir de terimler kavramlar var artık o öğretmenin vicdanına kalmış

E ehl-i keyf aynen canım teogla alakalı hiç çalışması yok zaten, normal ders anlatsa öyle bi beklentimizde yok aslında, zaten çok yaşlı, gün mü dolduruyor ne yapıyor bilmiyorum, yönetimede bildirdik ama ilgilenen olmadı

bu arada arkadaşlar "bu konuda" aynı düşünmediğim üyeleri beğenmem, onu onaylıyorum anlamında değil, seninle aynı fikirde değilim ama saygı duyuyorum anlamında, aslında bu bölüme böyle baksak banlanan falan olmıcak, sonra hepiniz banlanıyonuz sohbet etcek kimse kalmıyo:KK53::KK53:
bu arada zaten beni takip eden biliyordur ama bi kere daha söyliyim ben din dersi, Hz Muhammedin hayatı ve "özellikle ve kesinlikle" Kuranı kerim öğrenme derslerin çok destekliyorum ama seçmeli olmak kaydıyla, hatta mümkünse daha da çeşitlendirilsin seçmeli olmak kaydıyla
Cocuklar tarikat evlerinden kurtulur böylece

Aslında güzel karar ama bu ülkede ateistler öcü gibi gösteriliyor. Çocuk bu sebeple dışlanadabilir arkadasları tarafından bilemedim.

Açıkçası ilkokulda verilen din dersi hiçbir çocuğa bir fayda sağlamıyor ki. İlkokul hocasının ne kadar din bilgisi var, okuyor kitaptan anlatıyor. Hatta çocuğa fayda yerine zararı bile olabilir.

Ortaokul ve lisede de din hocaları bazen diğer mezhepleri kötüleyici konuşabiliyor, haddini aşıyor. Lisedeki hocamız bi gün alevileri öyle bir yerden yere vurmuştu ki, o zaman o rezil konuşmanın alevileri cephe aldığını anlamamıştım, işte cünup gezerler, abdest almazlar, bu pisliktir falan falan, bizde alevi-sünni ayırımı yoktuki, bilmezdim, ailem bana böyle bir ayırımı anlatmadı, öğretmedi, seneler sonra algıladım o konuşmanın alt yapısını. Belki sınıfta çok alevi vardı ve onlar anlamıştı. Ne kadar acı verici bişey.

Allah aşkına hepimiz din dersi aldık ne faydasını gördünüz, o bilgileri evde ailemizde veriyor. Gidip lise öğrencisine Hz. Muhammed'in d.tarihini, hicreti, İslamın şartını sorun bilmezler.

Hristiyan ülkeler okulda din dersini zorunlu kılmıyor ama isteyen çocuklarını kliseye gönderip öğretiyor. Okuldaki hocanın din bilgisi, kafa yapısı neki çocuğuma doğru bilgi verecek? Ya bahsettiğim gibi bi faşistse, daha bile çocuğumun kafasını karıştırabilir. Bu din düşmanlığı değil, ama ben birçok bilgiyi çocuğuma verebilirim yada doğru kişilere yönlendirebilirim.

O zamanlar yoktu, benim zamanimda da yoktu, AKP zamaninda YGSye cok agir din sorulari koyulmus, gecen gun imtihana giren bir kk uyesi yazmisti, kimdi hatirlayamadim simdi.

Simdi bakiverdim netten, ahanda sorular..:confused:
http://2015.ygs-sorulari.com/Din-Kulturu-Soru-ve-Cevaplari

Burda sorulan soru gayet kolay bir soru... ufak bir mantık yurutmeyle doğru cevap bulunabilir. Azcik kitap okuyan bir öğrenci bu soruyu kolaylikla yapacaktir.

Konu hakkındaki yorumuma gelince aileler çocuklarını istedikleri gibi yetisrirmekte ozgurdur, bu evrensel olarak taninan bir hak...

Din dersinin secmeli olmasini ben de mantıklı buluyorum

X