Ilkokula baslayacak oglum icin hem yas mevzusu hemde devlet okulumu ozel okulmu derdi?

Çocuğun yaşı bence gayet uygun ben olsam 60 aylık gönderirim çocuğumu . Okula başlayacak ki kendisini toparlasın ifadeler filan güçlensin . Zaten artık okullar yeterince uzun lisede hazırlık Ünv yi 2. Sene kazansa öyle kayıp. Sonra üniversitede hazırlık olan bir bölüme gitse en az 5 sene de öyle ooo yani . Onun dışında ben şöyle düşünüyorum açıkcası tüm eğitim hayatında çocuğumu özel okula gönderme gücüm varsa olabilecekse özel okula başlatırım. Eğer ilk okula özele gönderecekseniz sonra öyle olamayacaksa hiç başlamasın bence. Çocukla ilk baştan bire bir ilgilenirseniz sistem oturtursanız o zaman özel okula gerek kalmaz bence . Bakarsınız belki iyi bir lise kazanamaz o zaman özele bakmak gerekir bence

Özelin en büyük artısı bence dil eğitimi olabilir. Kendi çocuğum olsa çok ufakken en azından haftada bir iki İngilizceyi anadil eğitimi olarak veren bir kreşe verirdim. Ama okul olarak devlet okulu iyidir. Evet eksileri de fazla ama kendim de bir öğretmen olarak devlet okulunu öneririm.

Oglum 6 kizim 4 bucuk yasinda ama kizim oglumdan uzun yapili ve cekingende degil cok disa donuk onu gozum kapali devlete bile verebilirim ama oglum minyon oldugu icin daha ziyade bu dusuncem..

Esim lenf kanseri suan sukurler olsun iyi durumu ama nakil gibi zor surecler gecirdik oglumda 3 bucuk yasinda ozel krese basladi tamda o siralarda ogrenmistik esimin hastaligini ve oglum bu durumdan belli etmesede etkilendi hatta kreste tuvalete gidebilirmiyim demek icin konusmak zorunda kalacagindan altina kaciriyormus. Bu durumu cok zor astik simdi azda olsa konusuyor sukurler olsun

2 sene krese gitti bu 3. Senesi bu sene devlet anaokulunda.. seneye gondermezdem sıkılırmı aceba birde eltimin kizi ile aralarinda 1 gun var eltim ozel okula yazdirmis dun banada sordu siz napicaksiniz diye bende kararsiz oldugumu soyledim. Oglumun zoruna gidebilir belki kuzeninin 1. Sinifa gitmesi cunki cok sık gorusuyoruz illaki bahsi gecer yani.

Eylül doğumlu çocukların ilkokula başlaması ertelenmiyor raporla mecbur gidecek yani
İlkokulda önemli olan sınıf öğretmeni okulun devlet veya özel olması farketmez bence
Siz iyi bir öğretmen araştırın okula da öyle karar verin

Fiziksel özelliklerini bu kadar kafaya takmayın
Akran çocuklar arasında öyle aman aman bir fark olmaz
Olsa bile okul sonuçta bu karate kursu değil ki
Kuzeniyle aynı okula verirdim ben olsam

Bende kuzeniyle ayni okula gitmesini istiyorum isleri ayni esimle kaynimin onlar 2 cocugunuda ozele gonderiyorken esim cok pahali diye gondermiyor oglumu bu durumda yeterince canımı sıkıyor inanin!!

Oglum 2012 mart dogumlu bu arada eylul dogumlu degil eylum dogumlu olsa tam 7 yasinda baslamis olacakti ne guzel.. simdi 1 sene erteleyim desem 7 bucuk yasinda oluyor

Bende kuzeniyle ayni okula gitmesini istiyorum isleri ayni esimle kaynimin onlar 2 cocugunuda ozele gonderiyorken esim cok pahali diye gondermiyor oglumu bu durumda yeterince canımı sıkıyor inanin!!
Ya erkekler öyledir
Sen kuzen üzerinden git bu konuya
Çocuklar aynı okula gitsin gelsin beraber olsunlar de düşünür taşınır aklına yatar

78 aylik bir cocuk icin zaten rapor alamazsiniz.okula baslamak zorunda onumuzdeki donem.rapor sadece ekim kasim ve aralik dogumlular icin gecerli.hatta oyle ki 30 eylul de dogan cocuk icin alinamiyor 1 ekimde dogan alabiliyormus.ben cok arastirmistim bu konuyu.kizim 4 ekim dogumlu rapor alip bir yil gec gondermek istiyorum ben de.

Bence zamanında gönder Canım yaşıtlarıyla okusun zaten rapor falan Alman lazım hastaneden zor iş okul konusunda bence iyi bir devlet okuluna gönder ilkokulda özel bana gereksiz para tuzağı gibi geliyor

Bi de okuldan ziyade öğretmen daha önemli Canım ilkokulda iyi araştır o konuyu derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…