Ilkokula baslayacak oglum icin hem yas mevzusu hemde devlet okulumu ozel okulmu derdi?

Nihall38

Üye
Kayıtlı Üye
Muthis kararsizim oncelikle oglum eylul ayinda 1. Sinifa basladiginda 78 aylik (6 bucuk yas) oluyor, minyon tipli ve cekingen aceba cok ezilirmi diye dusunuyorum cunki utangac ogretmene duygularini dile getirmez biliyorum. Bu durumda ozel bir kolejemi gondersem sizce? Yada bu sene gondermeyip seneye devlet okulunami gondersem? ki ozaman 7 bucuk yasinda olacak fiziksel olarak suan 6 degilde 5 yasinda gibi sanki ama anaokulundada gayet basarili uysal bir cocuk..
Sizce ne yapayim ?

78 aylık gayet yerinde bir yaş.
benim oğlum 68 aylık olacak ben onu düşünüyorum. ve rapor alacağım muhtemelen. siz raporda alamazsınız mecbur gidecek.

yaş konusunda yorumum yok. devlet ve özel konusunda ise ben açıkçası ilk ve orta öğretimin özelde olmasının bi anlamı olduğunu düşünmüyorum. bana kalırsa bu dönemlerde özele göndermektense devlette okutup üniversite de özele göndermek daha mantıklı.

Benim kızım 71 aylıkken başladı bu sene.
Sınıfın nerdeyse en küçüğü fizik olarakta.
Bana utangaç gelirdi, ama benim olmadığım yerde gayet çatır çatır hakkını savunuyormuş.

Okuma yazmayı daha çabuk. Öğrenen hatta bilerek gelenler vardı ama hepsi kızımdan büyükler.
Biraz ağlama ve topluluk önünde utanıp konuşamama huyu var ama onu da aşıcaz inanıyorum

Şu an derslerde gayet iyi. Sınıfın en iyisi değildi ayından dolayı biraz geriden geldi çünkü 1 yaş büyükler bile var, ama kötü değil. Matematik ve resim süper hatta maaşallah.

Velhasıl 78 tam ayı bana göre. 71 bile başarıyor ( ki kız çocuğu ve erkek çocuğu farkı hep vardır. )

Yaşı uygun geciktirmeyin, zaten şuan 60 aylıkken isteğe bağlı gidebiliyorlar değil mi.

Özele maddiyat yetiyorsa gönderin tabi, neden devlete gönderesiniz? Maddiyat yetmiyorsa devlete gönderin ama yine de ertelemeyin bence.

Benimki de 67 aylık olacak
Rapora gerek var mı
Benim bildiğim bizim dilekçemizle anasınıfına alınıyorlar

yok rapor değil de dilekçe yazmanız yeterli okula.
benim oğlan 68,5 oluyor. en son 68ler dilekçe yazıyor. 70 aylığa kadar olanlar rapor alıyor

Okula başlaması mecburi...
Özel devlet ayrımını siz yapacaksınız. İkisinin de artıları eksileri var elbette.
Benim çocuğum olsa devlete gönderirim.

Bizim de bu sıralar en çok düşündüğümüz konu. Şu an kreşte, önümüzdeki sene yine kreş mi yoksa anaokulu mu karar veremiyoruz. Anaokuluna verirsek ilkokula 68 aylık başlayacak. Bir yapar gibi geliyor, yoksa biraz daha büyüse mi diyoruz. Fizik olarak önde ama.
Biz özel okul düşünüyoruz. Seçeceğimiz okulun anaokuluna devam etsin istediğimiz için şimdiden düşünmeye başladık. Şu an İngilizce eğitim veren bir kreşte. Öğrendiklerini unutmasın, temiz bir ortamda özenli bir eğitim alsın istiyoruz.

Bende 6 bucuk yaşında ozel okula yolladım çevremde devlet okuluna gönderip sinir krizi geçiren arkadaşlarım vardı birinci sınıf soyle zor böyle zor çok ödev oluyo cocuk ağlıyor yapamıyor diye geçirdiler hem çocuklar hem veliler yiprandi gördüm biz hiç böyle şeyler yaşamadık okulumuzda da öğretmenden de çok memnun kaldık durumunuz varsa kesinlikle özel okul

o fındık görünümlüler hiçte sandığınız gibi olmuyor. Siz anne olduğunuz için kıyamıyorsunuz. aynı sorunu bir yakınım yaşadı. devlette başadı 1. sınıfa gayette kendini savunuyor, güzel gidiyor yani. çok koruyucu olmayın bence.

Kizlar durum şöyleki aslinda ozele gonderecek durumumuz var ama esim cok fazla buluyor ve gondermem diyor ama ben israr etsem gonderir diye dusunuyorum ama ben sirf inat ugruna yapmak istemiyorum bunu yani cocugum icin oncelikle ilkokula baslamasi icin uygunmu ona karar verip sonra ozel okul konusunda israrci olmak istiyorum..

Kayseride kaliyoruz, daha ozel okul konusunda ikna olunca hangi koleje gidecegine karar vermemiz gerekecek..

Bu isler ne kadar zormus basina gecince anliyor insan..

Rapor doktordan alinabiliyormus yani gonderme gibi bir zorunlulugumuz var evet ama doktor raporu ile ertelenebiliyormus..
Oglum cok zeki gayretli basarili ogretmenide cok seviyor ama ogretmeninden dahi cekiniyor mesela parmak kaldiriyormus mesela ogretmeni gormeyince ogretmenim birsey diyebilirmiyim demiyormus geri indiriyormus.
Evde bunlari bana; anne okulda kotu birsey oldu ogretmenim parmak kaldirdim ama beni gormedi diyerek uzgun anlatiyor..

Kızım bu yıl 76 aylıkken başlayacak..
1 yıl kreş 1 yıl anaokulu ve bence tam zamanında başlıyor..
Devlet okuluna göndermeyi isterdim ama bu zamanda şartları zorlayıp özel okula göndereceğim inşallah..
Devlet okulları arasında çok fark var şans işi..
Arastirmak lazim.. muhitiniz önemli..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…