- 23 Ağustos 2012
- 49.798
- 231.166
miss niye eğitimde amerika biraz açsana
avrupa üni tercih edilmemeli diyorsun dimi doğru anladım.
Yani şöyle, Avrupa iyi hoş ama iddialı değil. Yani bu çocuktan CEO olur, girişimci olur, süper buluşlar çıkar, biz bu çocuğa nasıl potansiyelini en iyi kullanacağı şartları sunarız denen bir yer değil. Yani yani eğitim ve devamında işhayatı yeterince rekabetçi, aynı zamanda dayanışmacı ve yenilikçi değil. Benim yaptığım işte yeni şeyler denemek ve yeni fikirler getirmek çok önemli mesela, bunu da en çok Amerika destekliyor ve bu konuda imkan sunuyor. Yani Google, FB, Tesla gibi şirketlerin ABDden çıkması asla tesadüf değil. Bir kere yönetici işi biliyor, organizasyon süper, herkes çok profesyonel, çok sayıda işini bilen insan bir araya gelince iş kopuyor gidiyor. Bir de gelleceğin yerin, yapacağın için ve kazanacağın paranın hiçbir sınırı yok.
Avrupa da lisansta olabilir ama gerisi ABDyle asla rekabet edemez. Yüksek lisans tezlerine bakıyorm mesela, ABD tezi iddialı olur, mutlaka yeni bir şeyler getirir, hatta tezinden patent çıkan çok sayıda insan vardır. Eee Avrupa tezine bakıyorum, hoca ne verdiyse o, hocanın yaptığının az biraz farklı şekli, hiçbir yenilik yok yazılmasa da olurmuş dediğim bir tür. İşhayatı da onun uzantısı, gayet tekdüze, sürekli benzer işler yeni bir şey yok, ne yaparsan yap alacağın max para belli. Eğitim kötü değil, Avrupa yüksek lisansıyla iyi iş bulursun, para da kazanırsın ama bu kadar hayatboyu ne uzar ne kısalırsın bir noktadan sonrası yok.
Genelde ABD tur bindirir diyorum bu kadar:)