Evet izlemistim o filmi. Insanin gercekten kafasini karistiriyorlar.Birseyleri iskalamaktan korkuyorum boyle olunca.Tesekkur ederimYerdeki yıldızlar filmi vardı, orada iyi işlemişler disleksiyi
Cok geride oldugunu dusunmuyorum.Tabii ki sinifinda daha ileride olanlar da vardir.Ya da daha geride.Bizim birde artikulasyon sorunumuz var zaten gec konustu oglum.Aslinda konusmasi dolayisiyla da okurken zorlaniyor olabilir.Ama tabii bu benim tek basima cozebilecegim birsey degil.okuma daha iyi ama yazarken dogru yazmakta zorlaniyor. Birde onemsemiyor ki elimde olmadan ofkeleniyorum. Beni anlamasini bekliyorum ama henuz kücücük. Degerli yorumunuz icin tesekkurlerBu kadar üzülmeyin, harfleri ters yazıyor diye, okuma güçlüğü var diye hemen disleksi denmez. Yazıya bakınca harfler ve sayılar gözünün önünde uçuyor muymuş, bunu sorun önce. Okumaya bu aralar geçer çocuklar. Sizinki çok mu geride? Aslı Enver de disleksili, bir metni diğerleri on dk okurken o daha uzun süre harcıyormuş. Disleksi zekayla ilgili değil
Taniyi Rehberlik Arastirma merkezleri koyar. Ogretmeni ve rehber ogretmenin yonlendirmesiyle Ram'a gidebilirsiniz. Tani alirsa bireysellestirilmis egitim alabilir sinifta.Merhaba sevgili hanimlar,
1.sinif velilerine sorum cocugunuz okuma ve yazmada nasil. b,d,p harflerini birbirine karistiriyor mu, ayni sekilde s ve z yi karistiriyor mu? Bunun gibi m,n harfleri ile f ve v karistiriliyor mu? Haftasonu gittigimiz merkez disleksi olabilir dedi.Cocugun girdigi seans icin fatura kesti bana cocugumla ilgili bilgi vermek icin ayri fatura kesti. Birde 20 dakikalik gorusmede disleksi olabilir dedi.ogluma yazi yazdirmis, cocukta gelisiguzel yazmis.Sizlerin cocuklari da bu harfleri karisitiriyor mu bu normal midir.2.sinif anneleri icin sorumsa cocuklariniz 1.sinifta ilk donemde okuma yazmayi sokmus muydu.Maalesef cocuklarimiz ticari somurge aracina dönmüs vaziyette.
Ayrica disleksi sorunu yasayan var mi aranizda.Eger var ise nasil tespit edildi.Istanbulda guvenerek gidip bu tarz testleri kime yaptirabilirim.Artik özele gitmek istemiyorum.Oralarda cok sömürülmeye calisildik.Ayrica konusma terqpisi de aldirmaya basladik.Beni cok üzen ve yoran belirsiz bir sürecin icerisindeyim.Cok degerli öneri ve deneyimlerinizi paylasirsaniz mutlu olurum.iyi aksamlar
Merhaba sınıf ögretmeniymişsnz size bir soru sorabilirmiyim cok şükür evladm okumayı söktü okuyor yazıyor fakat cok yavaş heceleyerek okuyo ama dogru okuyup yazıyor ögretmeni geride oldugu söylemişti ama rahat okuyo yazıyo hatası cok az sadece yavaş ve heceleyerek okuyo sizce geri denmesi dogrumu yoksa ögretmenimiz mükemmeliyetçi miSinif ogretmeniyim.Bir ogrencimde disleksi vardi. Sinifa gore cok oyalanarak ve duzensiz yaziyordu. Kelimeleri hecelerden bolerek ,diger kelimeyle birlestiriyordu. Bazi harfleri,sayilari ters yaziyordu. 1.donem okumayi ogrendi ama onunla hep ayrica ilgilendim.Ip atlayamazlar diye biliyorum. Tani koymak bizim isimiz degil ama az cok tahminlerimiz cikiyor.Zeka olarak bir sorunlari olmaz genelde.
Mrb,bazen cocuklar evde okuduklari kadar iyi okumuyorlar sinifta.Cekiniyor olabilir.Sinif seviyesi yuksek olabilir.Ogretmen genele gore yorum yapmis olabilir. Hemen uzulmeyin,ogretmeni de geri kalmamasi icin sizi uyariyor. Bol bol okutun,olumlu sozlerle tesvik edin.Basardigini hissetsin,okumayi sevsin.Su asamada okuyup,dikte de edebiliyorsa geri degildir.Merak etmeyin,hizlanir.Merhaba sınıf ögretmeniymişsnz size bir soru sorabilirmiyim cok şükür evladm okumayı söktü okuyor yazıyor fakat cok yavaş heceleyerek okuyo ama dogru okuyup yazıyor ögretmeni geride oldugu söylemişti ama rahat okuyo yazıyo hatası cok az sadece yavaş ve heceleyerek okuyo sizce geri denmesi dogrumu yoksa ögretmenimiz mükemmeliyetçi mi
Daha çok yeni, artikülasyon sorununuz da varmış, muhtemelen normal, disleksik falan değil. Şimdilik çocuğu oradan oraya sürüklemeden izleyin sadece. İkinci sınıfa kadar devam ederse uzman görüşü alırsınız.
Gerçi hatırladığım kadarıyla yaşı da büyüktü oğlunuzun. Bu biraz endişe sebebi olabilir.
Dogru hatirliyorsunuz 7,5 yasinda.Şimdilik biraz izleyecegim ve bol bol okuma ve dikte yapacagiz.Cok tesekkur ederimDaha çok yeni, artikülasyon sorununuz da varmış, muhtemelen normal, disleksik falan değil. Şimdilik çocuğu oradan oraya sürüklemeden izleyin sadece. İkinci sınıfa kadar devam ederse uzman görüşü alırsınız.
Gerçi hatırladığım kadarıyla yaşı da büyüktü oğlunuzun. Bu biraz endişe sebebi olabilir.