Ben bahariye ilköğretim okulunun ana sınıfına yazdırdım kızımı. normalde ikamet dişi almıyorlar bir tanıdık ve hatırı sayılır bir meblağ ile yazdırdık. gerçi anasınıfını pek beğenmedim tek iyi tarafı okulun genelde kadıköyün en iyi okulu olması ve başarı oranının yüksek olması. tanıdık vasıtasi ile ilkokul birede orda devam edebilcek.
aslına bakarsanız anasınıfı için ekayıt sistemi bu sene devrede değil, yani ikamet şartı aslında yok ama okulların yönetimi prensip meselesi olarak ikamet şartı koyuyorlar. ikamet şartı ekayıt sistemi nedeni ile var, o da busene ilkokul birinci siınıftan başlıyor. asıl mesele zaten anasınıfı sonrasında birinci sınıfa kayıt olurken, çünkü ekayıta göre otomatik bağlı bulunduğunuz muhtarlığa göre kayıt oluyor, siz sadece sonrasındaki yazışmaları halletmek için gidiyorsunuz okula. ama ben araştırdım anasınıfını okuduğu okulda okulun onayı ile birinci sınıfa devam etme hakkı oluyormuş, başka şekilde ikamet tutmadığı taktirde istediğiniz okula kayıt mümkün değilmiş. yüksek kayıt paraları bile vermeniz işe yaramayacakmiş seneye. ikamet mecburiyeti varmış. bu durumda ya çocuğunuzu anasınıfından istediğiniz okula verceksiniz yada ikametinizi ona göre ayarlıyacaksınız. durum böle görünüyor.