Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları ilkogretımın anasınıflarına yazdıranlar buraya yazssın lutfen

Ben bahariye ilköğretim okulunun ana sınıfına yazdırdım kızımı. normalde ikamet dişi almıyorlar bir tanıdık ve hatırı sayılır bir meblağ ile yazdırdık. gerçi anasınıfını pek beğenmedim tek iyi tarafı okulun genelde kadıköyün en iyi okulu olması ve başarı oranının yüksek olması. tanıdık vasıtasi ile ilkokul birede orda devam edebilcek.
aslına bakarsanız anasınıfı için ekayıt sistemi bu sene devrede değil, yani ikamet şartı aslında yok ama okulların yönetimi prensip meselesi olarak ikamet şartı koyuyorlar. ikamet şartı ekayıt sistemi nedeni ile var, o da busene ilkokul birinci siınıftan başlıyor. asıl mesele zaten anasınıfı sonrasında birinci sınıfa kayıt olurken, çünkü ekayıta göre otomatik bağlı bulunduğunuz muhtarlığa göre kayıt oluyor, siz sadece sonrasındaki yazışmaları halletmek için gidiyorsunuz okula. ama ben araştırdım anasınıfını okuduğu okulda okulun onayı ile birinci sınıfa devam etme hakkı oluyormuş, başka şekilde ikamet tutmadığı taktirde istediğiniz okula kayıt mümkün değilmiş. yüksek kayıt paraları bile vermeniz işe yaramayacakmiş seneye. ikamet mecburiyeti varmış. bu durumda ya çocuğunuzu anasınıfından istediğiniz okula verceksiniz yada ikametinizi ona göre ayarlıyacaksınız. durum böle görünüyor.

bende kısmet olursa kendi okulumun ana sınıfına göndereceğim.kayıtı sonra yaparız dediler.buchel benim sorduğum müdürler ana sınıfını nerde okuduğunun önemi yok dediler yani e kayıt geçerli mutlaka.Allah tüm çocuklara başarılar nasip etsin.

MEB sayfasında ekayıt ile ilgili bilgilendirme kısmında yazıyor bende ordan okudum. müdürlerin dediklerinede güvenmiyorum açıkcası kendi inisiyatifleri doğrultusunda hareket ediyorlar. en basit örnek anasınıfına kayıt ederken bile ekayıtı öne sürüp ikamet şartı var die bastırmaları ki yok öle birşey anasınıfı için.

milli eğitimn bakanlığın ekayıt kısmını iyice incelemenizi tavsiye ederim. bilinçlenerek gitmek lazım okullara, yoksa bilmiyorsunuzdur nasılsa diye sizi kafalarına göre yönlendiriyorlar.

milli eğitimn bakanlığın ekayıt kısmını iyice incelemenizi tavsiye ederim. bilinçlenerek gitmek lazım okullara, yoksa bilmiyorsunuzdur nasılsa diye sizi kafalarına göre yönlendiriyorlar.

canım genelgeyı hatmettım resmen ama okula gıttıgınde bıldıgın sende kalıyor e kayıttı hanı dıyosun yok anasınıfları oyle degıl dıyorlar arkadasın dedıgı gıbı mudurun elınde anasınıfı ısı benım semtımın tutugu okul adananın en ıyı okulu adam bunun farkında tabı ne kaparsa o kar ben mahallem tutugu halde 2 aydır netten hep arastırdım 5 kere okula gıttım tanıdık bulduk halbukı kafam rahat olmalı cocugumuzu anaokuluna gonderme hakkımız olmalı ugrasmamalıyız reklamlarda 7 cok gecen anacım deyıp duruyor mıllı egıtım açev hep para toplama dertlerı

valla kızlar allah yardımcınız olsun okudumda işiniz bayağı dolambaşlıymış. ben ankara elmadağda oturuyorum oğlumu 25 haziranda evimize yakın olan ilköğretim okulunda bulunan anaokuluna yazdırdım 2 top a4 kağıdı, 5 posta pulu, 5 mektup zarfı, 4 a4 ebadında sarı zarf anaokulu başvuru formu kimlik fotokopisi hepsi 15 ytlye maloldu bide okula aylık 20-25 tl aidat ödeyeceğiz onun harici ne bi kayıt parası adı altında bağış istediler ne hastane raporu nede başka bişi...ankara keçiörende bi arkadaşımdan heyet raporu 370 lira para ve bisürü kırtasiye istemişler bide aylık 50 tl aidat varmış bu nasıl iştir ben anlamadım neden hepsi tek düzen içinde iş yapmazlarki..

Son düzenleme:
kadıköyde anasınıfları bu yıl yarım gün 85 tl den başlıyor tüm gün ise 135 den 180 e kadar gidiyor
50 lira çok ucuz
benim sölediğim rakamlar mahalle okulundada aynı uzak okuldada milli eğitim belirliyormuş. hatta üsküdarda oturan ablamın komşusu geçen sene 60 lira veriyordu bende miili eğitimi aradım kadıköy ilçeyi semte göre değişiyor dedi, neden bizden fazla alınıyor dedimdide o zaman gidip bütçene daha uygun yerde oturcan dedi terbiyesiz, aklın sıra kadıköy sosyetik yer demeye getirdi. ben bahariyeye 150 vercem bu sene öleymiş. bi öğlen yemeği bide ikindi kahvaltısı veriyorlar. genelde tüm günler hep öle, yarım günler ise öğlene doğru bi nevi kahvaltı tarzında kek meyvesuyu felan veriyorlar
kayıt parası tabiki yasal değil ama bağış adı altında alıyorlar. kavga etsende almıyorlar kendi mahalle okulun olmadığı sürece. bizim mahalle okulu bile 350 lira istediydi. vermem dersen takıyorlar sana olan cocuna oluyor sonrasında. ben bahariye için 1000 tl verdim laf aramızda. oda tanıdık vasıtasıyla yoksa 2-3 binlerde başlıyorlar istemeye ve verende var yani (mahalle komşum 2200 vermiş) ama ben seneye ilkokula birede devam edeceğine söz aldım müdürden. bidada kayıt parası vermem dedim.

yok anasınıfı, anaokullar mebe bağlı zati 3 tane var kadıköyde, onlardan acıbadem anaokulu aylık 250 alıyor bu sene oraya ön kayıt yaptırmıştım ama sırf anaokulu die vazgeçtim. feridun tümer anaokulu var orasıda 150 alıyoru bu geçtiğimiz sene için. sırf anaokulları ortalamada daha pahalı. ücretsiz anasınıfı yokki. varsada burda kadıköyde felan yok.
benim bahsettiğim rakamlara bi önceki mesajımda tamamen ilkokulların anasınıflarına ait. bizzat kendim okullara gittim okul seçimimi yapacağım zamanlar. toplamda 7 okula gittim, diğerlerinide internetden araştırdım veya telefonla bilgi aldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…