• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk tüp bebek görüşmesinde doktora neler sormalıyım?

sinemko

Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2012
26
1
16
Ankara
Merhaba,

1.5 yıldır gittiğim kadın doğum doktorum eşimde ve bende kısırlık olduğu için daha fazla uğraşmamamızı ve tüp bebek yaptırmamızı önderdi. Bu konu hakkında tamamen bilgisizim, internetten araştırdım ama beynim sulanmış durumda, çok derin bir konu.

Öncelikle tecrübeli arkadaşlardan bilgi istiyorum; devlet hastanesine mi gitmeliyim, özel hastaneye mi yoksa tüp bebek merkezine mi?

Ankara'da oturuyorum ama çevremde bana tavsiyede bulunabilecek kimse yok, Ankara'da tüp bebek yaptırmak için en güvenilir yer neresidir?

Birkaç tane yer araştırdım randevu aldım, hemen karar vermeden önce hepsiyle bi görüşmek istiyorum. İlk randevuya gittiğimde doktora neler sormam gerekir? Bu konuda hiçbirşey bilmediğimi de unutmadan bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. İşin içinden tek başıma çıkamıyorum lütfen fikirlerinizi benimle paylaşın.

Sevgiler...

Bence devlete gitme imkanın varsa özele git ama Ankara'da en iyi neresi bilemiyorum. Ben özel hastaneye gidiyodum sonra tüp bebek merkezine gitmeye başladım çünkü sadece buna yönelik çalışıyorlar tahlillerini götürüp sana nasıl bi yol çizeceklerini sor fiyat al içine sineni tercih et umarım iyi sonuçlar alırsın :)

Merhaba,

1.5 yıldır gittiğim kadın doğum doktorum eşimde ve bende kısırlık olduğu için daha fazla uğraşmamamızı ve tüp bebek yaptırmamızı önderdi. Bu konu hakkında tamamen bilgisizim, internetten araştırdım ama beynim sulanmış durumda, çok derin bir konu.

Öncelikle tecrübeli arkadaşlardan bilgi istiyorum; devlet hastanesine mi gitmeliyim, özel hastaneye mi yoksa tüp bebek merkezine mi?

Ankara'da oturuyorum ama çevremde bana tavsiyede bulunabilecek kimse yok, Ankara'da tüp bebek yaptırmak için en güvenilir yer neresidir?

Birkaç tane yer araştırdım randevu aldım, hemen karar vermeden önce hepsiyle bi görüşmek istiyorum. İlk randevuya gittiğimde doktora neler sormam gerekir? Bu konuda hiçbirşey bilmediğimi de unutmadan bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. İşin içinden tek başıma çıkamıyorum lütfen fikirlerinizi benimle paylaşın.

Sevgiler...

öncelikle tedavinde sana başarılar dilerim, bende 1,5 sene kadar araştırdım, hangi kliniğe gitsem diye, ankarada 2 hoca arasında kararsız kaldım ve birini tercih ettim, ilk tedavim negatifle sonuçlandı ama dondurulmuş embriyolarla devam edeceğim bir ay sonra insallah. devlet hastanesini hiç düşünmedim, çünkü bu çok hassas bir konu devlet hastanelerinde sorularıma yeteri kadar cevap alamayacağımı ve tedavime özen gösterilmeyeceğini düşündüm, ama yanıldım sanırım, burdanda okuduklarımdan sonra özel kliniklerin devlet hastanelerinden tek farkı hemşireyi ya da doktoru arayıp kafana takılan birşeyi sorman, onun dışında yine bekliyorsun, özel klinik de olsa aman aman ilgi olmuyor. Gelelim neler soracağınaa... canlı doğum oranlarını sor, embriyo dondurma işlemi yapıyorlarmı, dondurulan embryoların çözünme oranlarını sor. zaten eşinden ve senden detaylı tahliller isteyecekler, ayrıca senden rahim filmi de isterler. Allah yardımcımız olsun,

Merhaba,

Sevgiler...

merhaba,,ben de 2 hafta önce ilk muayeneye gittim,antalyada kuzenimin tavsiyesiyle bir tüp bebek merkezine.maddi konuda çok kısıtlı değilsen özeli öneririm.bizim sorunumuz eşimde,,1,5 yıllık evliyiz fakat daha öncesinde de sorunu biliyorduk.bize aşılama ile vakit kaybetmeden tüp bebek önerdi eşimin doktoru.merkezler yeterince ilgili oluyorlar zaten,,eşinle seni alıp geçmişinle ilgili tüm sağlık problemlerini fln soruyorlar,,eşine sperm testi yapılır ondan sonra sana da vajinal ultrasonla muayene yapılır..devleti bilmiyorum ama özel kadar ilgili olacaklarını düşünmüyorum.doktora ne sorarım diye düşünmene gerek yok onlar seni gayet iyi yönlendiriyor zaten,sanki tıp bilgin varmış gibi çok güzel bir şekilde açıklamalar da yapılıyor..
inşallah ilk denememizde bebeklerimizi kucağımıza alırız.. :)

Back