- 6 Mayıs 2017
- 6.441
- 7.738
- 198
- Konu Sahibi Benbirdost
-
Bebegin hayirli olsun Rabbim size bagislasin insallahMerhaba kızlar... Kafama takılan bazı sorular var ve cevaplarını bulamadım sizler biliyorsunuzdur diye sormak istedim..
Ben 26 kasım 2019 da ilk tüp bebek denememi oldum ve pozitif oldu.. 8 ağustos da kızımı kucağıma aldım çok şükür40 ımız çıktıktan sonra muayene için gittiğim de doktorum yumurta tembelliği olduğumu söyledi (öncesinde yoktu) ve kızım 6 aylık olunca korunmayı bırakın dedi.. tüp bebekten kaynaklı olduğunu söyledi ama benim 4 ay boyunca hep kanamam oldu lohusa kanamam 4.ayda bitti.. ama sonrasında da sürekli adet olur oldum ama hep çok az olarak geliyor peçeteye sildikçe geliyor.. Nette biraz araştırdım bazi kadınlarda doğumdan sonra adet 1 yıl sonra düzene girdiği bile oluyormuş oyüzden pek önemsememiş ama şimdi aklıma takılan bişey var ben 4.aydan sonra hiç yoğun adet olmadim yani ped kullanacak kadar olmadım asla.. buaralar çok kafama takıldı dr a gidecektim virüs çiktı oyüzden gidemiyorum... sizde de doğumdan sonra adet düzensizliginiz oldu mu? Bu eğer pko demekse ben ikinci tüp bebek için ne zaman gitmeliyim yaşım 30. Yazın kızım 1 yaşına girecek inşallah.. yazın gitsem ikincinin tutup tutamayacağı kesin değil sonuçta tutmazsa ara verip tekrar başlicam derken yaş sorunu olucak.. o yüzden şuan biraz panik yaptım..
Merhaba hayırlı olsun bebeğiniz öncelikle Allah saglıklı hayırlı uzun ömürler versin inşallah. İkinci için erken derseniz yumurta toplamı yaptırıp dondurup daha sonra kullanabilirsiniz. Doktorunuza danışıp bu şekilde yapın bence cünlü çok zorlanırsınız yas aralığı az oldgu içinMerhaba kızlar... Kafama takılan bazı sorular var ve cevaplarını bulamadım sizler biliyorsunuzdur diye sormak istedim..
Ben 26 kasım 2019 da ilk tüp bebek denememi oldum ve pozitif oldu.. 8 ağustos da kızımı kucağıma aldım çok şükür40 ımız çıktıktan sonra muayene için gittiğim de doktorum yumurta tembelliği olduğumu söyledi (öncesinde yoktu) ve kızım 6 aylık olunca korunmayı bırakın dedi.. tüp bebekten kaynaklı olduğunu söyledi ama benim 4 ay boyunca hep kanamam oldu lohusa kanamam 4.ayda bitti.. ama sonrasında da sürekli adet olur oldum ama hep çok az olarak geliyor peçeteye sildikçe geliyor.. Nette biraz araştırdım bazi kadınlarda doğumdan sonra adet 1 yıl sonra düzene girdiği bile oluyormuş oyüzden pek önemsememiş ama şimdi aklıma takılan bişey var ben 4.aydan sonra hiç yoğun adet olmadim yani ped kullanacak kadar olmadım asla.. buaralar çok kafama takıldı dr a gidecektim virüs çiktı oyüzden gidemiyorum... sizde de doğumdan sonra adet düzensizliginiz oldu mu? Bu eğer pko demekse ben ikinci tüp bebek için ne zaman gitmeliyim yaşım 30. Yazın kızım 1 yaşına girecek inşallah.. yazın gitsem ikincinin tutup tutamayacağı kesin değil sonuçta tutmazsa ara verip tekrar başlicam derken yaş sorunu olucak.. o yüzden şuan biraz panik yaptım..
Amin teşekkür ederim Allah'ım hepimizin yavrularını bizlere bağışlasın.. bende daha öncesinde hiç adet düzensizliği olmazdı dogumdan sonra böyle oldumBebegin hayirli olsun Rabbim size bagislasin insallah
Benim adetlerim hemen duzene girmisti
Kizin 7aylik olunca korunmayi birakmistim 12aylik olunca dogal yolla gebe kaldim yiyecek ekmegi yokmus dustu
Dusukten 1sene sonrada tup icin gittin dondurulmus emriyom vardi transfer oldum tutundu oda cok sukur ama onunda yiyecek ekmegi yokmus vefat etti ama 1sene iyi bence
Sezeryanmi sizin dogum
Merhaba hayırlı olsun bebeğiniz öncelikle Allah saglıklı hayırlı uzun ömürler versin inşallah.
Amin teşekkür ederim.. dondurulmuş 4 tane var zaten dondurulmuş olmasaydı sil baştan tekrar cesaret edemezdim heralde... yani aslında şöyle istiyorum kizım ağustosda 1 yaşına girecek.. yaşına girince gitsek 2.ci için yine ilk denemede tutsa 9 ay hamilelik olucak doğana kadar kızım 2 yaşına girecek bide gider gitmez hadi transfere demeyecekler nereden baksan kızım 2.5 yaşında olur yani tam zamanı oluyor aslında..Merhaba hayırlı olsun bebeğiniz öncelikle Allah saglıklı hayırlı uzun ömürler versin inşallah. İkinci için erken derseniz yumurta toplamı yaptırıp dondurup daha sonra kullanabilirsiniz. Doktorunuza danışıp bu şekilde yapın bence cünlü çok zorlanırsınız yas aralığı az oldgu için
Bende pco dediler yumurtan gorunmuyo çok kotu dediler ve bende kanamam bazen 2 gün o da adı regl. Bu şekilde çok çektim 2yıl sonunda ikinciye tedaviyle hamile kaldimMerhaba kızlar... Kafama takılan bazı sorular var ve cevaplarını bulamadım sizler biliyorsunuzdur diye sormak istedim..
Hayırlı olsun canım sağ salim kucağına almak nasip olsun inşallah.. peki ilki sezeryan doğum mu oldu? Ben sezeryanla oldum nornalde sezeryan olursa ikinci için 2 yıl yasak koyuyor ya doktorlar şimdi ben ikinciyi istiyorum dersem 2 yıl bekleyelim demez inşallahdoğum sonrası 1 sene adet düzeni olmayabilir. bunu hemen yumurta tembelliğine yormak pek mantıklı gelmedi bana. ben pkoluyum. 2016hazirandan doğum yaptım. 2017nisan ayında artık rahatsızlık duyduğum için ilaçla regl olmak durumunda kaldım. emzirmeye engel değildi ilaç. pkolu olunca o yapı uzun süre adet görmediğimden artmıştı doktor o yüzden müdahale etti.
geçen ay dondurulmuş transferi oldum ve 2.ye hamileyim. senin de dondurulmuşun varsa bence acele etme.
Ilki normal yolla mı olmuştu? Şu virüs bi bitse de bende bi kontrol amaçlı doktora gitsem artık.. aynı sendeki gibi peçete de hafif bi leke var adet oldum diyorum yok yani sökülmüyor sonra 20 gün hep böyle peçeteye sildikçe az az lekeler geliyor oda sürekli olarak değil günde 1 veya 2 kere peçeteyle sildikçe geliyor ama 20 gün devam ettiği zamanlar oluyor... bu durum çok sinir bozucu bir hâle gelmeye başladı..Bende pco dediler yumurtan gorunmuyo çok kotu dediler ve bende kanamam bazen 2 gün o da adı regl. Bu şekilde çok çektim 2yıl sonunda ikinciye tedaviyle hamile kaldim
Çok teşekkür ederim canim benim ilki ilk ay oldu ama ikinciye 2 yil ugrastm olmuyodu pco daki kistler hormon bozuklugum vardi buna bagli olarak insulin direncim cikti 2 yil oldu adet nedir bilmiyodum bazen cok uzun bazen kisa bazen hiç yoktu kanamamen son glukofen basladm insulinim için çok sukur 3.ayım şimdi oyle ki adetlerimi duzene koyduki gunum geldi mi sabah 8 adetli acardim gozumu saati bile duzene girdi 3.ayımda klomenle hamile kaldimIlki normal yolla mı olmuştu? Şu virüs bi bitse de bende bi kontrol amaçlı doktora gitsem artık.. aynı sendeki gibi peçete de hafif bi leke var adet oldum diyorum yok yani sökülmüyor sonra 20 gün hep böyle peçeteye sildikçe az az lekeler geliyor oda sürekli olarak değil günde 1 veya 2 kere peçeteyle sildikçe geliyor ama 20 gün devam ettiği zamanlar oluyor... bu durum çok sinir bozucu bir hâle gelmeye başladı..
Bu arada hayırlı olsun canım Allah'ım sağ salim kucağına almak nasip olsun inşallah..
Ha yumurta takibi ile hamile kaldın ne güzel tüpe gidecek kadar yıpranmamışsın inşallah benimde ikincide tüpe gerek kalmadan olur..Çok teşekkür ederim canim benim ilki ilk ay oldu ama ikinciye 2 yil ugrastm olmuyodu pco daki kistler hormon bozuklugum vardi buna bagli olarak insulin direncim cikti 2 yil oldu adet nedir bilmiyodum bazen cok uzun bazen kisa bazen hiç yoktu kanamamen son glukofen basladm insulinim için çok sukur 3.ayım şimdi oyle ki adetlerimi duzene koyduki gunum geldi mi sabah 8 adetli acardim gozumu saati bile duzene girdi 3.ayımda klomenle hamile kaldim
Canım açıkçası gitmek istemedim simdilik ilerisinde dusunuyodum aşılamaya geçiyodum son klomen tedavimdi dozu yuksek kullanarak hamile kaldm tembellik varmsHa yumurta takibi ile hamile kaldın ne güzel tüpe gidecek kadar yıpranmamışsın inşallah benimde ikincide tüpe gerek kalmadan olur..
evet sezeryan. evet normal doğum isteniyorsa en az 2 yıl diyor doktorlarHayırlı olsun canım sağ salim kucağına almak nasip olsun inşallah.. peki ilki sezeryan doğum mu oldu? Ben sezeryanla oldum nornalde sezeryan olursa ikinci için 2 yıl yasak koyuyor ya doktorlar şimdi ben ikinciyi istiyorum dersem 2 yıl bekleyelim demez inşallahdondurulmuş 4 tane var..
Cok sagolun ben kendim karar verdim aralari fazla olmasin dedik yasimizda gecneden olsun demistik kizim iki yasini doldurmustu yani iki transfer arasi 3seneyi bulmus olduAmin teşekkür ederim Allah'ım hepimizin yavrularını bizlere bağışlasın.. bende daha öncesinde hiç adet düzensizliği olmazdı dogumdan sonra böyle oldumsizin kayıplarıniz içinde çok üzüldüm.. okadar heveslenip de bir anda yok olup gitmesi çok üzücü Allah sabır versin size.. Normal olacaktım ama tam kurbana denk geliyordu doktorumda sezeryanla alalım dedi... yani şimdi siz ilk tüp bebeğinizden ne kadar zaman sonra ikinciye gittiniz.. buna biz mi karar veriyoruz tüp bebek doktorları mi?
Benim de 2 yasında bir kızım var. 6 martta ikinci için tedaviye başladım 21 martta transfer oldum inşallah Allah kısmet ederde dogarsa kızım 33 aylık olucak şimdi bile bana suresi az geliyo eşimin ısrarıyla ikinciye başladık. Çocugun sakinse sıkıntı olmaz da çok hareketliyse biraz zorlanırsın cnmAmin teşekkür ederim.. dondurulmuş 4 tane var zaten dondurulmuş olmasaydı sil baştan tekrar cesaret edemezdim heralde... yani aslında şöyle istiyorum kizım ağustosda 1 yaşına girecek.. yaşına girince gitsek 2.ci için yine ilk denemede tutsa 9 ay hamilelik olucak doğana kadar kızım 2 yaşına girecek bide gider gitmez hadi transfere demeyecekler nereden baksan kızım 2.5 yaşında olur yani tam zamanı oluyor aslında..
Ha bak işte senin 3 seneyi bulmuş bende mesela ağustosda kızım 1 yaşına girecek ozaman gitsem sonuçta hemen yapalım demeyecek belki Allah korusun bir sorun olucak 2-3 ay erteleyecek.. sorun kalkarsa transfere hazırlık aşamasında 1-2 ay geçecek falan derken 1.5 yaşında olucak kızım yani sezeyan yapalı 1.5 yıl olmuş olacak ilk denemede tutsa bebek doğana kadar aralarındaki fark 2 yaşıda geçecek.. bide benim gebelik takibimi yapan doktorum doğumdan sonraki muayenem de bende yumurta tembelliği olduğunu söyledi 6 ay korun sonra korunmasız devam et dedi..Cok sagolun ben kendim karar verdim aralari fazla olmasin dedik yasimizda gecneden olsun demistik kizim iki yasini doldurmustu yani iki transfer arasi 3seneyi bulmus oldu
Aa 6 martta gittin hemen 21 martta transfer mi oldun? Ayy ne kadar güzel yaBenim de 2 yasında bir kızım var. 6 martta ikinci için tedaviye başladım 21 martta transfer oldum inşallah Allah kısmet ederde dogarsa kızım 33 aylık olucak şimdi bile bana suresi az geliyo eşimin ısrarıyla ikinciye başladık. Çocugun sakinse sıkıntı olmaz da çok hareketliyse biraz zorlanırsın cnm
6 mart adetin 2. Gunuydu başladı bir hafta sonra kontrole gttim hersey yolunda dedi kan sonucuna gore 21 martta transfer dedi. İlk denememiz gazi de olmuştu transfer bile olmadan yarıda kaldı. Sonra novaarta gittim orda ilk transferde tuttu cok şükür. Bu da dondurulmuş buna da saglıklı dediler bugun kan verdim bakalım 7. Gunum inşallah guzel sonuclar alırım. İnşallah hepimize Allah nasip ederAa 6 martta gittin hemen 21 martta transfer mi oldun? Ayy ne kadar güzel yainşallah benimde hiç uzamaz hemen olur.. dondurulmuş olması çok iyi bişey ya.. ama çözülürken ölüyormuş ya oda korkutuyor beni açıkçası.. bu arada kızın da mı ilk denemede tuttu.. eşini dinlemen çok iyi olmuş ya bak işte kızına kardeş, yoldaş, arkadaş geldi. Kardeş gibisi yok valla..
Merhabalar yeniden yaptinizmi tup Bebek cunki bende sizin gibiyim cocuklarim Kucuk 1 yasindalar Tup bebek yaptim bugun 10 uncu gunim bence yapin nekadar Erken Olursa iyi cunki yumurta rezervesi iyi olmasi gerek yas cok Onemli gercektenMerhaba kızlar... Kafama takılan bazı sorular var ve cevaplarını bulamadım sizler biliyorsunuzdur diye sormak istedim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?