İlk trimesterde hiç kilo almamak normal midir?

cornelia

Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2024
210
71
13
Merhaba kızlar. İlk trimesterin sonuna yaklaşıyorum. Hiç kilo almadım da vermedim de.Tartıda gramı gramına aynı duruyor kilo. Nasıl böyle sabit kalabiliyor anlam veremedim. Mide bulantısını çok şiddetli yaşadığım günler oldu ama hiç kusmadım. Genel olarak kendimi aç bırakmadım zorla da olsa yedim ve yiyip içtiklerime dikkat etmeye çalıştım. Hiç kilo almadığım için biraz korktum bebeğim beslenemiyor mu diye. Bu arada eğer anneme cektiysem hamilelikte zayıflama ihtimalim de var. Annem bana hamileliğinde kilo vermiş almamıs. Karnı bile 7. ayda belli olmaya başlamıs ve ve 3250 gr dogmuşum. Öyle küçük değilmişim yani. Benim alt karnım şimdiden biraz kendini belli ediyor ve karnım şişecek gibi. Anneme bu konuda çekip cekmedigimden de emin değilim o yüzden. Aynı durumda olan biri var mı?

Ben de almadım aksine verdim ama ödemim çok 4 aylık hamileyim göbeğim sıfır sadece popoda kilo aldım her gören basenler çıkmış diyor. Ki bebek besleniyor her türlü ama ben takviyeler alıyorum diyette yapmıyorum her sabah 1 avokado 2 yumurta 2 dilim ekmek vs yiyorum 2 günde 1 et ya da balık yiyorum ceviz yiyorum

Belki de yediğimiz şeyler bize değil bebeğe kilo aldıran şeylerdir. Benim de ödemim var. Yüzüm, parmaklarım ve kalçalarım şisti. Alyansım parmağımı sıkmaya başladı.Görenler kilo aldığımı düşünüyor ama tartı da 1 gram farklılık yok.

Benim ayaklarım ayakkabıya sığmıyor balon balığı gibiyim. 1.300 ekside olmama rağmen. Ben de yüzük vs saldım. Doktorum normal diyor

Ilk 3 ay ben de hic almadim ustelik kusma problemim de yoktu. 4. 5. 6. da aldim son 2 aydir almiyorum sabitim ama bebegimin gelisimi gayet iyi. Bebekte bi sıkıntı yoksa annenin kilosu o kadar önemli degil (aşiri alma verme yoksa tabi)

Ilk 3 ay ben de hic almadim ustelik kusma problemim de yoktu. 4. 5. 6. da aldim son 2 aydir almiyorum sabitim ama bebegimin gelisimi gayet iyi. Bebekte bi sıkıntı yoksa annenin kilosu o kadar önemli degil (aşiri alma verme yoksa tabi)
Haklısınız. Bunu bir yerden okumuştum ama ne bileyim insan bazen ilk gebelikte biraz tecrübesiz oluyor bir sıkıntı mı var diye korkuyor. Teşekkür ederim cevabınız için

Bende hamile kaldığım kilodayım bulantılarım çok oluyor ama kusmuyorum güzelde besleniyorum. Tek fark abur cubur beyaz gıdalar tüketmiyorum ben protein ağırlıklı besleniyorum. Suyu çok içiyorum. Benim okuduğum bir yerde 2. Trimesterde her hafta 500 gram kilo alır anne diyordu. Bebek iyi olduktan sonra dengede kalmak iyidir. 30 40 kilo alanlar çok uç zaten

Aynı durumda değilim. Ben maalesef ki aldım da aldım napcam bilmiyorum

Sizin içinde canınızı sıkmayın, olabildiği kadar bebeğe kilo aldırabilecek şeyler yiyin muz , kaşar peyniri, ceviz badem gibi kuruyemişler , et protein meyveler , sağlıklı beslendikçe kilonun bi sorun olacağını sanmıyorum :)

Haklısınız kızlar. Bugüne kadar bebeğim hep haftasıyla uyumlu gitti demek ki bir sorun yok. 8. haftadan sonra 1 aydır kontrole gitmedigim için kafamda sorular bir hayli cogaldı. Bu hafta ilk trimesterin son kontrolü var bebeğimi görünce içim rahatlayacak sonunda. Ayda bir kontrol bana yetmiyor ya

Ben alıntılamışım ama yazmamışım. Oğluma hamileyken ilk 6 ay kilo almadım. Sonrasında toplam 5 kg aldım, oğlum 3630 gr doğdu. Ultrasonlarda da hep öndeydi boyu kilosu.

Bu gebeliğimde de henüz almadım. Sanırım yapısal ya da hamilelikteki hormonlarımızın durumuyla ilgili. Bebek ölçümlerde iyiyse sorun yoktur inşallah.

Bana bir diyetisyen normal değil demişti kilo almamama. Kendi doktorumda şaşırmıştı ama bir sorundan da bahsetmemişti.

Evet katılıyorum yapı ve genetikle alakalı sanırım. Benim annem de sizin bahsettiğiniz gibiymis. Bazı doktorların ve diyetisyenlerin bu konu hakkında cok bilgisi olmayabiliyor annemin doktoru da sen literatüre gecmelisin demiş ki o zamanlar tabi hiç bilinmiyor, yıl 1995. Ne güzel bebisiniz sağlıkla gelmiş, Rabbim bağışlasın inşallah yolda olan bebeğinizi de sağlıkla alırsınız kucağınıza

İkinci trimester alırsınız, ilk trimester 3 kilo vermiştim.

Amin amin. Sizde sağlıkla afiyetle kolaylıkla huzurla kavuşun yavrunuza. Keyifli sağlıklı güzel bir gebelik süreci yaşarsınız inşallah.,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…