ilk transfer

kybele61

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2024
31
16
30
Merhaba arkadaşlarr yaş 30 , amh 0,65 . Spontane gebelıkte bir düşük, 6 ay sonra dış gebelık. tek tüpüm kaldı. 4 pgt embriyom var. Ocak gibi transferim planlanıyor regl olmayı beklıyorum. size sormak istediğim bikaç bişey var. İlk transferım olacagı ıcın sizin fikirlerini almak istiyorum. Masa başı bir işte çalısıyorum, transfer sonrası kaç gün evde istirahat etmem gerekir ? Transfer öncesi ve sonrası beslenme düzenimi ne şekilde oluştursam olumlu etkisi olur? Hepinize sevgiler insaallah hepimiz pozitifleri görürüz :)

Transfer olmuş ve hiç izin yapmamış birisi olarak en azından 2 gün dinlen derim.beslenme konusuna gelince o gebelik öncesi -en az 3 ay- dikkat etmen gereken bir konu.benim ki olumsuz oldu Nisan ayında yapmıştık inşallah senin ki pozitifle sonuçlanır

Transfer olacagin gun izin alman yeterli olur bence. Gunluk hayatiniza engel bir durum yok ama kendinizi yormamanizi tavsiye ederim. Folik asit almaya devam edin. Umarim guzel haberler alirsiniz

Kesinlikle minimum 2-3 gün gerçekten uzanarak dinlenin. Çok ayakta kalmayın, süreç ilerledikçe de kese görene kadar en fazla 15-20 dakikalık periyotlarda ayakta kalın. Ben ayakta kalma süresini uzattıkça lekelendim. Doktorum bu sebeple mümkün mertebe dinlen dedi. Doktorunuzun verdiği vitaminleri ilaçları düzenli kullanın. Mümkünse her gün alarm kurup o şekilde ilaçları kullanın. Ben çok faydasını gördüm bir kere günlük rutinim haline geldi ve beni zorlamadı bu ilaç süreci. Bununla birlikte Akdeniz diyeti en uygun beslenme şekli. Kefir, yoğurt gibi şeylerle; probiyotik ve prebiyotiklerden zengin beslenip kabız olmamaya çalışın. Mürdüm erik, kuru kayısı gibi şeyler faydalı oluyor bolca tüketin. Uyku düzeniniz olsun. Transferden hemen sonra duş almayın mümkünse 2-3 gün. Kesinlikle stresten uzak durun. Etrafınızda çok kişi olmasın, misafir ağırlama vs bir süre uzak durun ve kendinize odaklanın. Transferden itibaren her gün göbeğinizi sevin ve embriyonuzla konuşun

Ne kadar tatlı tatlı anlattınızz çok teşekkür ederimm siz transfer oldunuz mu

Çok güzel anlatmışsınız ama bir öğretmen olarak bu dedikleriniz beni biraz korkuttu . Ben de 3 gün dinlenip işe geri donmeyi düşünüyordum özelde öğretmen olunca özellikle ayakta kalma süresi tabi çok mümkün olmuyor. Transferimden sonra umarım dinlenme vaktimi uzatacak hamleler yapabilirim

Korkmayın, süreç kişiden kişiye göre değişiyor ben de eski öğretmenim az çok tahmin edebiliyorum günlerinizin nasıl geçeceğini. Her beden ve süreç farklı tabi ama benim sürecimde ben regl ağrıları çektim, hala da çekiyorum. Bu sebeple uzanmak beni çok rahatlatıyor. Mesela pek değinen olmamış bu noktaya ama ev içerisinde göğüs ağrısı olduğunu farketmemiştim. Ne zaman sütyen giydim, sanki bana alttan üstten birileri bastırıyordu. Öyle kalbim sıkıştı O yüzden günlük hayata dönmek kesinlikle olur, ev içerisinde çok fazla bedeni yormadan ufak tefek hareketlerin zararı yok ama çalışma konusunda kendiniz deneyimleyip kararınızı verin inşallah hiç ağrınız vs olmaz, rahat edersiniz. Bu arada tamamen hareketsiz olmaktan bahsetmiyorum, arada hareket etmek de gerekiyor kan akışını sağlamak için ama uzun süreler ayakta kalmak psikolojik olarak da yoruyor sanırım. Çok yakın arkadaşımla beraber aynı anda gebe kaldık tüp bebekle. İkimiz de dinlendik. İkimizin de süreci olumlu devam etti. Dinlenmek bu süreçte bizce gerekli

Yuyisu bu arada bende mesela şöyle bir hissiyat var, ayakta durduğum süreçlerde sanki içten aşağıya doğru bir baskı oluyor. Bu sebeple de ben genellikle uzanıp dinlenmeyi tercih ediyorum. Tabii tamamen benim deneyimim bu vajinal fitiller de genellikle tamamen akıp gitmedi bu sayede. Ama tabi ben de evde yemek, hafif temizlik gibi şeyler yapıyorum. Hiç yapmıyorum gibi algılanmasın sadece dikkat ediyorum ve kendimi yormamaya çalışıyorum. Yoksa transferden 5 dk sonra ayağa kalkıp tuvalete gittim, 20 dakika ancak yatabildim. Hani etki olarak embriyo tutunsun gibi bir amaçla değil de bedeni çok yormamak adına ben dikkat ettim. Zaten bir süre sonra hemen yorulduğunuzu farkedeceksiniz. Umarım açıklayabilmişimdir

Biraz psikoloji için gerekli sanırım ve iyi bir psikoloji de her şey demek o yüzden elimden geleni yapacağım bir transfer olayım da :) tavsiyeleriniz için teşekkür ederim

merhaba bende düşük amh ile tedavi göreceğim de doktorunuz kim?

merhaba bende düşük amh ile tedavi göreceğim de doktorunuz kim?
Merhaba insallah kolaylıkla gecsın surecınız, ben şişli memorial yücel beyde tedavi görüyorum. hastane ve doktorumdan memnunum, labaratuarıda en ıyı hastanelerden bırı.

çokk tesekkur ederım ısım oturarak oldugu ıcın cok gerek yok yatmaya dıye dusunmustum ama sanırım strestende uzak kalmam gerekıyor en ıyısı 1 hafta kadar evde olmak daha ıyı hıssettırecek :)

İlk gün ara ara uzanmak dışında hiç yatmadım. Aksine doktorum, hayatına devam et ve bol bol yürü ki rahme kan gitsin dedi.
İlaçlardan dolayı çok şişkinlik ve kabızlık çekeceksin, buna yönelik lifli şeyler tükkettim ben.
Çiğ kabak çekirdeği ve badem yedim.
Sonucum pozitif Allaha şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…