İlk okul Çağı ders çalışma ve ödev yapmama sorunu

benil

Nirvana
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2008
1.730
471
648
41
Ankara
Sevgili anneler önerilerinize ihtiyacım var. İlkokul 4.sınıfa giden kızım var. Bir türlü ders çalışma ve ödevleri sevemedi ve artık bu sorun aramızda kötü bir hal almaya başladı. Hiç bir şekilde bu konuda sözümü dinlemiyor ve ciddi kavgalar ediyoruz. Hatta çok üzülerek geçen akşam biraz kızdım ve hırpaladım bacaklarına bir iki yapıştırdım. Ne yaptıysam olmuyor sert davranıyorum yok yumuşak davranıyorum yine yok. Nasıl çözeceğim bilemiyorum fikirlerinize ihtiyacım var.

Sevgili anneler önerilerinize ihtiyacım var. İlkokul 4.sınıfa giden kızım var. Bir türlü ders çalışma ve ödevleri sevemedi ve artık bu sorun aramızda kötü bir hal almaya başladı. Hiç bir şekilde bu konuda sözümü dinlemiyor ve ciddi kavgalar ediyoruz. Hatta çok üzülerek geçen akşam biraz kızdım ve hırpaladım bacaklarına bir iki yapıştırdım. Ne yaptıysam olmuyor sert davranıyorum yok yumuşak davranıyorum yine yok. Nasıl çözeceğim bilemiyorum fikirlerinize ihtiyacım var.
Maalesef benimkilerde 4. Sınıf. Onlarda çok isteksiz. Zorlaya zorlaya. Onları geçtim 7. Sınıfa giden oğlum ilkokula başladığından bu güne kadar bir gün kendiliğinden oturmamıştır ödeve. Nasıl başlarsa öyle gidiyor. Ama bir gün bile hiç birine vurmadım. Yazıktır. Hem sen vurdukça onu daha çok soğutursun. Beraber otur yanında eğlenceli hale getirmeye çalış. Ben enazından öyle yaparak ikizlerime ödev esnasında zevk almalarını sağlıyorum. Kolay gelsin🤗

Maalesef benimkilerde 4. Sınıf. Onlarda çok isteksiz. Zorlaya zorlaya. Onları geçtim 7. Sınıfa giden oğlum ilkokula başladığından bu güne kadar bir gün kendiliğinden oturmamıştır ödeve. Nasıl başlarsa öyle gidiyor. Ama bir gün bile hiç birine vurmadım. Yazıktır. Hem sen vurdukça onu daha çok soğutursun. Beraber otur yanında eğlenceli hale getirmeye çalış. Ben enazından öyle yaparak ikizlerime ödev esnasında zevk almalarını sağlıyorum. Kolay gelsin🤗
NE güzel sabırlı olmanızı çok takdir ettim. Maalesef ben çok çabuk öfkeye kapılıyorum. Kendim çalışıyorum koştur koştur evdeki sorumlulukları ve işleri yetiştiriyorum. Hayat zor ve artık ekmek aslanın midesinde. Kızımdan tek beklentim okuyup kendini kurtarması bir meslek sahibi olup iyi bir hayat sürmesi. Ama ondaki bu isteksizlik tembellik hazırcılık artık benim için dayanılmaz oluyor. Ben kızıp kıymazsam ilerde el kıyar diye düşünüp öyle davranıyorum. Yanına oturuyorum sürekli aferin hadi bakalım çok güzel diye motive etmeye çalışıyorum ama ne çare... :((

NE güzel sabırlı olmanızı çok takdir ettim. Maalesef ben çok çabuk öfkeye kapılıyorum. Kendim çalışıyorum koştur koştur evdeki sorumlulukları ve işleri yetiştiriyorum. Hayat zor ve artık ekmek aslanın midesinde. Kızımdan tek beklentim okuyup kendini kurtarması bir meslek sahibi olup iyi bir hayat sürmesi. Ama ondaki bu isteksizlik tembellik hazırcılık artık benim için dayanılmaz oluyor. Ben kızıp kıymazsam ilerde el kıyar diye düşünüp öyle davranıyorum. Yanına oturuyorum sürekli aferin hadi bakalım çok güzel diye motive etmeye çalışıyorum ama ne çare... :KK43:(
Kızmak ayrı dövmek ayrı. Bende kızıyorum tabiki. O kadarda sabırlı değilim. Ama kesinlikle dövmüyorum. İsteksizlik bütün çocuklarda var sanırım. Etrafımda çok nadir isteye isteye çalışan çocuk. Yapacak tek şey onları bıktırmadan soğutmadan öğrenmelerini sağlamak. Bu benim düşüncem😊

Kızmak ayrı dövmek ayrı. Bende kızıyorum tabiki. O kadarda sabırlı değilim. Ama kesinlikle dövmüyorum. İsteksizlik bütün çocuklarda var sanırım. Etrafımda çok nadir isteye isteye çalışan çocuk. Yapacak tek şey onları bıktırmadan soğutmadan öğrenmelerini sağlamak. Bu benim düşüncem😊
Evet genelde çocukların çoğu çok isteksiz ders konusunda maalesef. Biraz da maalsef bende bu kadar isteksiz olmasına karşı tepki ve bunalma hissi oluşuyor. Çözemiyorum nasıl davranmam gerektiğini artık tahammül de sabır da azalıyor. Umarım biraz büyüyünce aklı başına gelir ve önemini fark eder....

Evet genelde çocukların çoğu çok isteksiz ders konusunda maalesef. Biraz da maalsef bende bu kadar isteksiz olmasına karşı tepki ve bunalma hissi oluşuyor. Çözemiyorum nasıl davranmam gerektiğini artık tahammül de sabır da azalıyor. Umarım biraz büyüyünce aklı başına gelir ve önemini fark eder....
Bence çok üstüne gitmeyin. Sinirlenince önce kendinizi sakinleştirin. Başka şeylerle oyalanın. Sonra ödev yaptırın. Sinirli sinirli hep çocuğu yıpratırsınız hemde kendinizi. Mesela baktınız ödeve oturmuyo. Gidin bi kahve yapın kendinize. Ama onada kahvem bitince ödeve oturacağız sende on dk oyun oyna diye uyarın. O zaman biraz daha işe yarıyor. Oda kendini ödeve hazırlamış oluyor😊

Back