Seviyorum çocukluk hayatımda bu meslek zaten ama endişelerim var işte3 yil endustri meslek lisesinde calistim. Zor bir okuldu gormedigim sey kalmadi. Birincisi hic bir ogrenciye guvenme guveniyormus gibi yapsanda sakin guvenme. Guclu dur. Ben hic oyle olmasamda okulda cok sert bir ogretmen olarak bilinirdim. Sinirlarim keskindi ve asla bunu asmalarina izin vermezdim. Ba bu demek degildirki put gibiydim. Espri de yapardik muhabbet de ederdik. Ama meslek lisesinde ogrenciler bunu kullanmayi cok iyi bildigi icin kontrolu hep ben elimde tutardim. Kontrolu ele gecirdikleri an game over cunku. 9 lara dahaa baskin davranirdim kucuk olduklari icin. 12 lere ise biraz daha arkadas gibi. Normalde cok bakimli biriyim. Ama bile bile fazla bakim yapmazdum makyajsiz giderdim. Fiks seyler giyerdim dikkat cekmeyecek sekilde. Onlugum her daim ustumde olurdu. Dikkat cekmemek onemli meslek lisesinde. Ozellikle 12 lere erkek gibi davranirdim resmen tavirlarim falan degismisti resmen. cunku o sekilde daha iyi ilestisim kurabiliyorduk. Ilk atandigimda bende 23 yasindaydim ve 21 yasinda ogrencim vardi. Asla yasini soyleme. Ilk atama oldugumu dahi bilmiyorlardi tayinle baska okuldan grldigimi soylemistim mesela. Bu sene anadolu lisesindeyim aradaki fark inanilmaz. Ozume dondum cok sukur. Ha o uc yildan da cok mutlu oldum o ayri cunku ogretmenligi cok seviyorum ama doyum alamadim. Ama ogretmenligi sevmeyen biri icin endustri meslek lisesi cok cok zor ve yipratici. Umarim seviyorsunuzdur.
Tabi olur çok mutlu olurum..ben de endüstri meslek lisesindeyim yasın henüz 23muş, muhtemelen senle aynı yasta olan öğrenciler olacak, benim o yasta öğrencilerim var. arkadaşça yaklaşma derim, sen öğretmensin. detayları özelden konusalim istersen
kolay gelsin liseler nasıl bilmiyorum ama ders dışı konularda gelen soruları cevaplamayın. onların anlatacağınız konuya yönlendirin . öğretmen sizsiniz bi iki espri yapıp acil derse geçin
ama zor yaaa yas sınırı yukarda olunca anlattığın konu hariç ne giymişsinden bi başlar öleee süzerler sizi
Burda kim ne derse desin sınıfta öğrenci karşısında ne söylenenlerin ne de okulda öğrendiğimiz teorik bilgilerin çok da önemi kalmıyor bence. Her öğretmen zaman içinde kendi yöntemini keşfediyor. İşin içinde insan varsa genel-geçer kurallar iş göremeyebiliyor.
Tek diyebileceğim öğretmen olduğunu unutmaman ve unutturmaman.
Bence korktugunuzu , gergin oldugunuzu caktirmayin, yasinizi da soylemeyin. Bol sans dilerim.
sert olun yaşınızı söylemeyin birde giyiminize dikkat edin
En onemli sey guclu durmak. Korktugunu belli etme. Allem edip kallem edip dersi yonlendirmek isteyecekler firsat verme. Ders disi konularda sorulari cevaplama cunku arkasi kesilmez. Ve mesela bizim okulda dersin ortasinda aglaya aglaya cikan bayan ogretmenler olurdu. Sinirlerine sahip cik. Cok yipranacak ama sakin sakin sakin. Benimde sinirden agladigim gunler oldu ama eve geldikten sonra. Okulda ne kadar yipransamda asla kizdigimi sinirlendigimi belli etmemeye calistim. Seni sinirlendirmek onlar icin en buyuk zevk olacak cunku. Bi de bransin ne bilmiyorum. Ben matematikciyim. Vu sebeple de ayri bir zordu benim icin cunku temel sifir ve onlar icin matematik cok onemsizdi o yuzden derse gudulemekte de cok zorluk cekiyordum. Sana ancak boyle genel gecer seyler soyleyebiliriz. Ilk zamanlar guclu ol. Zamanla ogrencilerin hal ve hareketlerine gore bir strateji gelistireceksin zaten. Iki sinif arasinda tavrin bile farkli olacak mesela. Sormak istedigin birsey olursa ozelden de yazabilirsin.Seviyorum çocukluk hayatımda bu meslek zaten ama endişelerim var işteEvet yaşimi ve ilk deneyimim olduğunu asla söylemeyeceğim kullanacaklardır mutlaka teşekkür ederim önerilerinizi göz önünde bulunduracağım mutlaka...Bende stajımı çok iyi bir Anadolu lisesinde yapmıştım o kadar keyifliydi ki..
Oncelikle herkese merhaba. Arkadaşlar ben boş boş durmayayım derken ücretli öğretmenliğe başvurdum. Ve hemen 4 gün sonra aradılar. Bir endüstri meslek ve teknik liseye açık varmış. Kafamdaki işaretlere rağmen kabul ettim. Şöyle ki okulun öğrencilerinin neredeyse yüzde doksan dokuzu erkek öğrencilerden oluşuyor ben henüz 23 yaşındayım ve endişeliyim öğrenciler üzerinde disiplini nasıl kurarım bilmiyorum çevremde herkes o lisenin öğrencilerinin zorlu ve ders işletmeyen türden olduğunu söylüyorlar. Hatta oradan yeni mezan biri biz hocalar deRS işletmiyorduk hatta senin gibi genç bi öğretmenimiz bizi veli toplantısında şikayet edip istifa etti falan dedi daha çok gözüm korktuÖğrencilerin benim üzerimde saygı kurabilmelerini ve onlara disiplini nasıl sağlayabileceğim konusunda önerileriniz var mı? Kaç gündür dert edindim bunu okul başlamadan strese girdim