Ilk öğretmenlik deneyimim endişelerim var

Allah yar ve yardimcin olsun oncelikle, hayirli yillarin olsun meslekte..
bransinda ne kadar iyi olursan, o kadar dik olursun karsilarinda.. ne olursa olsun onlar ogrenci, en kotu ogretmen onlardan 4-5yil fazla okumus, boyle dusun :KK53: aman yuz vermeyim diye abartili triplere girme, arkadasca olucam diye de dozu kacirma.. dogal ol aslinda, durduk yere bagirip cagirma, cılkı cikmasin..
giyimin sade olsun, ilk derslerden hemen iyi bilsinler diye ugrasma, zamanla tanirsinz zaten birbirinizi..
bi de bence durus cok onemli, cocuklar 50 yasindaki hocayi sallamazken, 23yasindakine inanilmaz saygi gosterebiliyolar..
heyecanli olman da normal, Ayetelkürsi oku bolca : )

Ben olsam ilk deneyimimi kesinlikle lisede gecirmek isyemezdin. Hele ki meslek lisesi. Cok zorlanirsiniz.
Ucretli ve genc bayan ogretmen olarak en dezavantajli gruptasiniz malesef.
Ogrenculer kesinlikle bunlari hemen ogrenecek ve kullanacaktirlar.

Ne kadar tavsiye alirsaniz alin sinifa girmeden hicbiseyi tam olarak kafanizda oturtamazsiniz.
Meslek lisesinde kednini yipraymaya deger mi bilmiyorum?

Ozellikle kadrolu olmayinca gecici olarak orada bulununca ogretmen de tam motive olup kendini veremiyo, arada derede kaliyo ve bu durumu daha da zorlastiriyo.

Bence ilk once ilkogretimde baslayin, 8. Siniflardan yavas yavas lise havasini alirsiniz zaten biraz saglam baslarsiniz liseye.
Zaten sizin basvurunuz 4 gun icinde cevap bulduysa o okul pek revaçta degildir yani zordur

Moral bozmak icin yazmadim ama gercekren insan ilk girdigi ortamda mutlu olmazsa bu tum meslek hayati lotu gececekmis hissi uyandiriyo ve motivesi bozuluyo

Benm ilk yillarim cok zor gecti herdun lanet ettim.neden ogretmen oldum diye, ama sonradan tecrubeyle hersey yoluna girdi ve guzel okullarda oh be dedim. Keske en bastan o sacma sapan okullarda calismasaydim da o kadar kendimi yormasaydim dedim.

Karar senin tabi ama ben olsam hic gitmem liseye
bransa gore olmuyo mu o? pek bilmiyorum da.. mesela lise brans ogretmeni, istegine gore ucretli olarak ilkogretimde calisablr mi?

bransa gore olmuyo mu o? pek bilmiyorum da.. mesela lise brans ogretmeni, istegine gore ucretli olarak ilkogretimde calisablr mi?
Bizim okulda tarih mezunu ucretli ogretmen var , sosyal turkce din filan derslerine giriyo. Kadrolu okarak atanamaz ilkofretme Ama ucretli calisiyor.
Ucretliyken farketmez lise ogretmeni ilkgoretimde calisabilir.
Hatta bu bence lise hocalari icin avantaj .
Atanana kadar ilkogretmde ucretli calissa guzel bi tecrube ve ozguvenle liseye baslar,

En onemli sey guclu durmak. Korktugunu belli etme. Allem edip kallem edip dersi yonlendirmek isteyecekler firsat verme. Ders disi konularda sorulari cevaplama cunku arkasi kesilmez. Ve mesela bizim okulda dersin ortasinda aglaya aglaya cikan bayan ogretmenler olurdu. Sinirlerine sahip cik. Cok yipranacak ama sakin sakin sakin. Benimde sinirden agladigim gunler oldu ama eve geldikten sonra. Okulda ne kadar yipransamda asla kizdigimi sinirlendigimi belli etmemeye calistim. Seni sinirlendirmek onlar icin en buyuk zevk olacak cunku. Bi de bransin ne bilmiyorum. Ben matematikciyim. Vu sebeple de ayri bir zordu benim icin cunku temel sifir ve onlar icin matematik cok onemsizdi o yuzden derse gudulemekte de cok zorluk cekiyordum. Sana ancak boyle genel gecer seyler soyleyebiliriz. Ilk zamanlar guclu ol. Zamanla ogrencilerin hal ve hareketlerine gore bir strateji gelistireceksin zaten. Iki sinif arasinda tavrin bile farkli olacak mesela. Sormak istedigin birsey olursa ozelden de yazabilirsin.

Evet kesinlikle çekindiğimi ve heyecanımı belli etmemeye çalışacağım. Aklıma takılan bir soru var aslında mutlaka karşılacağım biliyorum saygısızca benimle konuşan veya saygısızca birşey söylediğinde nasıl bir tutum sergilemeliyim ki öğrenci bir daha yapmasın. İlk gün öğrencilere zaten kurallarımı, saygısızlığa gelemediğimi belirteceğim ama bu kuralı ezen olacaktır diye düşünüyorum. Branşım biyoloji..
Çok teşekkür ederim önerileriniz için, şuan altın değerinde söyledikleriniz. Hepinizin yorumlarından bir şeyler almaya çalışıyorum. İleride bir sıkıntım olursa mesaj kutunuzu çabalibirim öyleyse :)

Artık ne yazık ki iyi anadolu liseleri parmakla sayılır derecede az...o yüzden mesle lisesiymiş anadolu lisesiymiş pek fark etmiyor eski bir anadolu lisesi olmadığı sürece. ben şu anda yeni bir bir anadolu lisesinde görev yapıyorum,,eylülde atandım. ama öğrencilerin akademik başarı seviyeleri o kadar düşük ki, kendi öğrencilik zamanlarımdaki anadolu liselerini hatırlayınca hayretler içinde kalıyorum. ben 25 yaşındayım, bu sene liseye başlamadan önce anaokullarında ve ilkokulda çalışmıştım özelde. ilk defa lise grubuna öğretmenlik yapacağım için heyecanlıydım ama allaha şükür büyük problemlerle karşılaşmadım hiç. umarım disiplin işini sıkı tutan bir idare vardır, çünkü kim ne derse desin bunun öğrencilerin dizginlenmesinde büyük etkisi oluyor.

lisede öğretmenlik yapmanın anahtarı kendine güven, karşındaki öğrencinin de bir birey olduğunu unutmamak ve altını çize çize söylüyorum, tutarlı olmak. Öğrenciler senin sözünde durmadığını veya daha önceden uyardığın bir konuda seni sınayabildiklerini görürlerse asla kaale almazlar. Baştan açık açık beklentilerini anlat. Baştan ne dediysen öyle davran. Sınırların olduğunu bşlsinler ama bunu surat asarak yapmaya gerek yok illa. Yeri geldiğinde şakalaşabilmelisin, ama dozunda. Malum, liseliler bire bin katarak anlatmayı pek severler öğretmenlerle ilgili. Ve asla şunu unutma ki, aranızda çok az yaş farkı da olsa sen öğretmensin, onlar öğrenci. Sana saygı duymaya mecburlar. Yoksa sonuçları olacağını iyice anlamalılar.
Muhakkak yeri geldiğinde problemler yaşayacaksın ama okulda olan problemi mesai saati içinde bırakmazsan gece uyku uyuyamazsın =) ders zili çaldığında öğretmen kimliğini bırakmayı da iyi bilmeli insan bence.

Öncelikle hayırlı olsun :) Katılıyorum okul müdürü rahatsa öğretmen daha da zorlanıyor aslında korkacağı bir şey kalmıyor öğrencinin iyice azıtabiliyor. Tutarlı olma konusu benim için biraz sıkıntı olacak sanırım özellikle de öğrenciler kuralları aştığında. Bu yüzden söylediklerime dikkat edeceğim.
Peki bir şey soracağım; mutlaka karşılacağım biliyorum saygısızca benimle konuşan veya saygısızca birşey söylediğinde nasıl bir tutum sergilemeliyim ki öğrenci bir daha yapmasın. İlk gün öğrencilere zaten kurallarımı, saygısızlığa gelemediğimi belirteceğim ama bu kuralı ezen olacaktır diye düşünüyorum.
Bu arada önerileriniz için çok teşekkür ederim :) Kesinlikle dikkat edeceğim özellikle tutarlı olma konusuna.

ben de bi dönem ücretli öğretmenlik yaptım canım ve bir sınıfım belalıydı...

nasıl oldu bilmiyorum artık onlar mı beni yoldan çıkardı ne yaptı birbirimize ayak uydurduk :KK51::KK51:

ilk önce bir gir bakalım tanı onları öyle gözün korkarsa ve onlara da hissettirirsen tabi zorlanırsın..

Yok onlara çekingenliğimi ve heyecanımı yansıtmamaya çalışacağım.

Kesinlikle asik suratla saglamayin displini...

İlk gun bunu kasitli yaptiginizi bilecekler, 'ilerleyen gunlerde nasilsa yumusar' diye dusuneceklerdir.

O nedenle numara yapmaya gerek yok, icinizden ne geciyor; sınırlarını asarlarsa hadlerini bildirmek...

Bunu onlara yansitin yeter, fazla kati gorunmeye calismak yapmacik olur ve bunu hissederler.

Bir de kurallarinizda kararli ama tutumlarinizda dengesiz olun, ne tepki vereceginizi kestiremesinler.

Problem cikarirlarsa baslarina geleceklerin sinirlarini bilemesinler ama olmadik tehditler savurmayin.

Bize ilk gun ogretilen suydu, 'eger bir ogrenciye -soyle davranirsan seni öldürürüm- derseniz...

Ve o oyle davranirsa, onu öldürmelisiniz, aksi halde bir daha hicbir ogudunuzu tutmaz.

Yani agzinizdan cikan her soze cok dikkat etmeli ve tutamayacaginiz sozler vermemelisiniz.

Hımm farklı bir yaklaşım aslında.. Bana kalsa güler yüzle, öğrencileri zorlamadan, katılımlı bir ders işlemek isterim ama bu da zor sanırım. Bir şekilde sert tavrımıda ortaya koymalıyım.

Ben Gültepe'de oturuyorum. Yanımızdaki okul endüstri meslek. Hatta Doğu görevi olarak geçen bir yer. En başta öğrencilere taviz vermezseniz fakat sıcakkanlı yaklaşırsanız halledebilirsiniz diye düşünüyorum. Çoğu tip kötü-suçlu tipte gözükse bile genelde sonradan iyi kişiler çıkıyor. Asla aşağılamayın fakat size sırnaşmalarına da izin vermeyin.

Aradaki sınırı iyi ayarlamalıyım sanırım. Bir yandan disiplinli bir yandan da sıcakkanlı.
Teşekkür ederim önerileriniz için :)

Ouu endustri meslek mi bide..Keske ortaokul istiyorum falan deseydin..
Sakin arkadasca yaklasayim deme.Ciddi ol.Ikili diyaloglardan olabildigince kaçın.

Kendi alanımda başlayayım dedim aslında bende küçük çocuklarla uğraşmasını daha çok severim, onlarla iletişimin dhaa rahat ve kolay oluyor. Ama kendi alanımdaki hem bilgilerimi tazelemek istedim hemde bir yandan artık alışmak istedim.

kesinlikle sert ol.ve şunu unutma öğrencilerin bi kısmı nankör..ilk ders sert bir şekilde kurallarından bahset ve bu kurallara uyarsanız sizinle anlaşırız de.kolay gelsin.bol sabırlı dersler:)

Teşekkür ederim :) Benimde ilk düşündüğüm bu oldu. Kurallara uyarsanız iyi anlaşırız uymazsanız sonucuna siz katlanırsınız şeklinde :)

İşe bi sopa almakla başla canım öncelikle çünkü masaya vururken elin çok acıyor :KK53:
Sopa iyidir sesi anında keser masaya vurunca

müfettişler o sopayı görmesin ama :)direk soruşturma açarlar.

Hahah inşAllah sopaya ihtiyacım kalmaz ama yüzük takmayı düşünüyorum belki o işimi kolaylaştırır yüzüyü kullanarak masaya vururum :KK70:

Ben olsam ilk deneyimimi kesinlikle lisede gecirmek isyemezdin. Hele ki meslek lisesi. Cok zorlanirsiniz.
Ucretli ve genc bayan ogretmen olarak en dezavantajli gruptasiniz malesef.
Ogrenculer kesinlikle bunlari hemen ogrenecek ve kullanacaktirlar.

Ne kadar tavsiye alirsaniz alin sinifa girmeden hicbiseyi tam olarak kafanizda oturtamazsiniz.
Meslek lisesinde kednini yipraymaya deger mi bilmiyorum?

Ozellikle kadrolu olmayinca gecici olarak orada bulununca ogretmen de tam motive olup kendini veremiyo, arada derede kaliyo ve bu durumu daha da zorlastiriyo.

Bence ilk once ilkogretimde baslayin, 8. Siniflardan yavas yavas lise havasini alirsiniz zaten biraz saglam baslarsiniz liseye.
Zaten sizin basvurunuz 4 gun icinde cevap bulduysa o okul pek revaçta degildir yani zordur

Moral bozmak icin yazmadim ama gercekren insan ilk girdigi ortamda mutlu olmazsa bu tum meslek hayati lotu gececekmis hissi uyandiriyo ve motivesi bozuluyo

Benm ilk yillarim cok zor gecti herdun lanet ettim.neden ogretmen oldum diye, ama sonradan tecrubeyle hersey yoluna girdi ve guzel okullarda oh be dedim. Keske en bastan o sacma sapan okullarda calismasaydim da o kadar kendimi yormasaydim dedim.

Karar senin tabi ama ben olsam hic gitmem liseye

Aslına bakarsanız endüstri meslek Lisesi olduğunu öğrenince kabul etmek hic istemedim. Allah biliyor hala endişelerim yüzünden istemiyorum ama ailem o kadar hevesli ki bir an önce başlamam için can atıyorlar onları hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum yoksa çoktan vazgeçmiştim ki suan daha onaylanmadı da yarin onaylanacak ve sigorta işlemleri başlayacak :/

Allah yar ve yardimcin olsun oncelikle, hayirli yillarin olsun meslekte..
bransinda ne kadar iyi olursan, o kadar dik olursun karsilarinda.. ne olursa olsun onlar ogrenci, en kotu ogretmen onlardan 4-5yil fazla okumus, boyle dusun :KK53: aman yuz vermeyim diye abartili triplere girme, arkadasca olucam diye de dozu kacirma.. dogal ol aslinda, durduk yere bagirip cagirma, cılkı cikmasin..
giyimin sade olsun, ilk derslerden hemen iyi bilsinler diye ugrasma, zamanla tanirsinz zaten birbirinizi..
bi de bence durus cok onemli, cocuklar 50 yasindaki hocayi sallamazken, 23yasindakine inanilmaz saygi gosterebiliyolar..
heyecanli olman da normal, Ayetelkürsi oku bolca : )

Amin çok teşekkür ederim :)

haa bi de nacizane bi tavsiye; asla ogrenciye 'cik disari!' deme, cikmadigi an bitersin :KK53: yaka paca atacak halin de yok..

Haha yok demem zaten öğrencinin dışarıda ne yapacağını bilmiyorum çıktı diyelim yanlış birsey yaparsa yine bana kalacak olay..

benim tavsiyelerim genel olarak ogretmenlik meslegi icindi.. cok ihtiyacn yoksa bence calisma,baska yer dusun, hem meslek lisesi ogrencisi zordur, hem de nerdeyse hepsi erkek..

Kisa bir not geceyim. Ogrenciyi dersten atmak yasak. Ne yaparsa yapsin cik disari diyemezsiniz zaten. Ancak sunu yapabilirsiniz. Ogrenci dersin huzurunu bozuyordur alir onu idareye gotutursunuz ders boyunca orada kalir. Idarenin gozetimi altinda. Eskisi gibi "çık dışarı" olayi yok artik.

Meb berbat durumda eğitimin çivisini çıkardılar napcaklarını şaştılar..2010 kopyacı hırsızları doldırdular istisnalar hariç..öğrenciler de eğitim de yerlerde sürünüyo..
kafana takma anlat çık kadrolular bile böyle yapıyo dirsek çürüttün ama 800 anca alcaksın belki bu kadar ince düşünme..

ne kadar kapalı ve sade de giyinseniz kesinlikle önlük takmanızı öneririm
ilk kez atandığınızı kesinlikle söylemeyin, tecrübeli gibi davranın
mutlaka ama mutlaka tutarlı olun
sınıfta daha katı olun ama öğrencilerle birebir olduğunuzda daha yumuşak yani olduğunuz gibi olabilirsiniz
ders dışı sorulara kesinlikle cevap vermeyin
facebookunuz varsa isim değiştirin ya da kapatın
meslek lisesinde öğretmenlik yapmak zordur, ne yazık ki ailelerde şiddet, parçalanmışlık, uyuşturucu ve sevgisizlik bol miktarda vardır, erkek öğrenciler çoktur, bir yandan sevgiyle yaklaşmak gerekirken bir yandan hayatlarında sevgi adına temel taslar oturmadığından size karsı garip duygular besleyebilir, dengeyi çok iyi tutmak gerekir
küfür boldur, koridorda orda burda kufur duyarsanız, idarenin gerekeni yapmayacağını düşünüyorsanız duymazdan gelin, duyup da bir sey yapılmaması daha kötü
kuralları bastan konusun, gereksiz yere kızmayın, asla bağırmayın (sadece zayıflık gösterir) , ilk yıl ağlayan öğretmen de cok olur bunu ASLA yapmayın
sevgi dolu ve şefkatli olduğunuzu ama bunu kullanamayacaklarını bilsinler, sizden iyisi olmaz
bu arada sosyo ekonomik düzeyi dusuk okullar için saygı= malesef korkudur, siz yine de ikisinin cok farklı olduğunu aşılamaya çalışın
başarılar dilerim:KK55:

Hımm farklı bir yaklaşım aslında.. Bana kalsa güler yüzle, öğrencileri zorlamadan, katılımlı bir ders işlemek isterim ama bu da zor sanırım. Bir şekilde sert tavrımıda ortaya koymalıyım.

İste o tavri tatli sert koymanizi oneriyorum, 'höt zöt susun' tavri insani komik duruma dusurur.

İlk yilimdaki halimi hatirlayinca guluyorum simdi.

Biz lisedeyken ogretmenin ilk gun 'atarli giderli' davranirken icten ice nasil tedirgin oldugunu bilirdik.

Simdiki nesil bizden de fena, hele calisacaginiz kurumdaki gencler ogretmeni bozarak karizma yapma pesinde.

Eskisi gibi arkanizda cok saglam idare, disiplin kurulu vs yok.

Neye dayanarak catik kasla, 'fena yaparim' edasiyla girer ki ogretmen derse?

Kisa ve net cumlelerle az konusmak, sonrasinda dogrudan derse gecmek ilk gun icin en gecerli yol.

Kurallar belirgin sekilde ifade edilir ama ultimatomlarin dayanaginin olmadigi herkesce bilinir.

Asip kesecek yuz ifadesinin 'Cocuklar sistem felaket, bugun derste bogazimi kesseniz iki durusmadan sonra saliverileceksiniz, bu nedenle olay cikarmanizdan cok korkuyorum' anlamina geldigini cok iyi biliyor artik gencler, sosyal medya yeter.

Arkadaslarim gurultuden ders isleyemezken istedigim anda espri yapip istedigim anda derse donmemi ve o anlarda cit cikmamasini gercekci kurallara ve tatli sert tavrima bagliyorum keske ilk yillarimda bu denli guvenebilseydim kendime de klasik numaralarla skec tadinda bir ilk ders gecirmeseydim.

Bu sadece bana has bir sey de degil, bizim ogretmenlerimiz de boyleydi.

O nedenle nerede susup nerede konusacagini bilen bir nesil yetisti ama devami gelemedi maalesef. :KK14:

benim tavsiyelerim genel olarak ogretmenlik meslegi icindi.. cok ihtiyacn yoksa bence calisma,baska yer dusun, hem meslek lisesi ogrencisi zordur, hem de nerdeyse hepsi erkek..

Çok ihtiyacım yok ama Kpss den atanmam çok zor özeller de çalışabilmektedir içinde biraz olsun tecrübe edinmek bilgilerimi tazelemek istiyorum. Ama yanlış bir lise tercihi yaptım sanırım yarın onay meb tarafından çıkacak geç kaldım vazgeçmek için :KK43:

Kisa bir not geceyim. Ogrenciyi dersten atmak yasak. Ne yaparsa yapsin cik disari diyemezsiniz zaten. Ancak sunu yapabilirsiniz. Ogrenci dersin huzurunu bozuyordur alir onu idareye gotutursunuz ders boyunca orada kalir. Idarenin gozetimi altinda. Eskisi gibi "çık dışarı" olayi yok artik.

Ahh tamam bunu bilmem iyi oldu dışarıya çıkarmanın yasak olduğunu biliyordum ama idarecileri goturebilecegimi bilmiyordum teşekkürler :)

Meb berbat durumda eğitimin çivisini çıkardılar napcaklarını şaştılar..2010 kopyacı hırsızları doldırdular istisnalar hariç..öğrenciler de eğitim de yerlerde sürünüyo..
kafana takma anlat çık kadrolular bile böyle yapıyo dirsek çürüttün ama 800 anca alcaksın belki bu kadar ince düşünme..

Aynen öyle belki askeri ücret bile alamayacağım. Ailemde sizin gibi söyledi dersini anlat geç niye takılıyorum böyle diyorlar ama derste en azından sesin olmasını, saygısızlığı engellemek istiyorum.

ne kadar kapalı ve sade de giyinseniz kesinlikle önlük takmanızı öneririm
ilk kez atandığınızı kesinlikle söylemeyin, tecrübeli gibi davranın
mutlaka ama mutlaka tutarlı olun
sınıfta daha katı olun ama öğrencilerle birebir olduğunuzda daha yumuşak yani olduğunuz gibi olabilirsiniz
ders dışı sorulara kesinlikle cevap vermeyin
facebookunuz varsa isim değiştirin ya da kapatın
meslek lisesinde öğretmenlik yapmak zordur, ne yazık ki ailelerde şiddet, parçalanmışlık, uyuşturucu ve sevgisizlik bol miktarda vardır, erkek öğrenciler çoktur, bir yandan sevgiyle yaklaşmak gerekirken bir yandan hayatlarında sevgi adına temel taslar oturmadığından size karsı garip duygular besleyebilir, dengeyi çok iyi tutmak gerekir
küfür boldur, koridorda orda burda kufur duyarsanız, idarenin gerekeni yapmayacağını düşünüyorsanız duymazdan gelin, duyup da bir sey yapılmaması daha kötü
kuralları bastan konusun, gereksiz yere kızmayın, asla bağırmayın (sadece zayıflık gösterir) , ilk yıl ağlayan öğretmen de cok olur bunu ASLA yapmayın
sevgi dolu ve şefkatli olduğunuzu ama bunu kullanamayacaklarını bilsinler, sizden iyisi olmaz
bu arada sosyo ekonomik düzeyi dusuk okullar için saygı= malesef korkudur, siz yine de ikisinin cok farklı olduğunu aşılamaya çalışın
başarılar dilerim:KK55:

O kadar güzel ve net açıklamışsız ki çok teşekkür ederim, çok önemliydi benim için bu tür yorumlar :)

İste o tavri tatli sert koymanizi oneriyorum, 'höt zöt susun' tavri insani komik duruma dusurur.

İlk yilimdaki halimi hatirlayinca guluyorum simdi.

Biz lisedeyken ogretmenin ilk gun 'atarli giderli' davranirken icten ice nasil tedirgin oldugunu bilirdik.

Simdiki nesil bizden de fena, hele calisacaginiz kurumdaki gencler ogretmeni bozarak karizma yapma pesinde.

Eskisi gibi arkanizda cok saglam idare, disiplin kurulu vs yok.

Neye dayanarak catik kasla, 'fena yaparim' edasiyla girer ki ogretmen derse?

Kisa ve net cumlelerle az konusmak, sonrasinda dogrudan derse gecmek ilk gun icin en gecerli yol.

Kurallar belirgin sekilde ifade edilir ama ultimatomlarin dayanaginin olmadigi herkesce bilinir.

Asip kesecek yuz ifadesinin 'Cocuklar sistem felaket, bugun derste bogazimi kesseniz iki durusmadan sonra saliverileceksiniz, bu nedenle olay cikarmanizdan cok korkuyorum' anlamina geldigini cok iyi biliyor artik gencler, sosyal medya yeter.

Arkadaslarim gurultuden ders isleyemezken istedigim anda espri yapip istedigim anda derse donmemi ve o anlarda cit cikmamasini gercekci kurallara ve tatli sert tavrima bagliyorum keske ilk yillarimda bu denli guvenebilseydim kendime de klasik numaralarla skec tadinda bir ilk ders gecirmeseydim.

Bu sadece bana has bir sey de degil, bizim ogretmenlerimiz de boyleydi.

O nedenle nerede susup nerede konusacagini bilen bir nesil yetisti ama devami gelemedi maalesef. :KK14:

Peki mesela tüm kurallarınızı kısa ve öz açıkladım derse başladım ancak ses kesilmedi o zaman nasıl bir tavır almalıyım ne yapmalıyım, o tatlı sert tavır nasıl olacak ki?

Her sınıftan en iri en pislik öğrenciyi gözüne kestir sen benim sınıf asistanımsın de sınıf düzenini bozan kişiye boş kağıtta tutanak ya da sözleşme yazdırıp imzalat idare disiplin kuruluna ver. Sınıf asistanına sözle söylemeden o öğrencinin icabına bakmasını ima et. Civi çiviyi söker derler.

Branşınız nedir
Yasal olarak hic bir sorumlulugunuz yok disarida atsan ceza almazsin ama atma idareye gotur.
Mufettis gelmez hic bir sirumlulugun yok
Gelmedigin gune rapor bile almana gerek gelmezsen ucretini alamazsin okadar

Ben de 21 yaşında atandım liseye ama bazı öğrencilerin yaşı benden büyüktü.
25 yaşındayım dersanede çalışıyordum buraya geldim dedim :)
ben biraz yumuşak yüzlü davranmıştım kontrolü sağlamam zor oldu
Sert durabilirseniz iyi olur bşlangıçta

Çooook öğretmen ihtiyacı var. Gidin sabah erkenden ben meslek lisesinde değil ortaokulda calısmak istiyorum deyin. Degistirirler onay dedigin bir yazı yarinda baska onay alinir hic sorun olmaz

Peki mesela tüm kurallarınızı kısa ve öz açıkladım derse başladım ancak ses kesilmedi o zaman nasıl bir tavır almalıyım ne yapmalıyım, o tatlı sert tavır nasıl olacak ki?

İlk derse ogrencilere patronun kim oldugunu gostemek istercesine catik kasli girmemenizi...

Cunku onlarin bunu tedirginlik ve disiplinsizlik korkusuyla yaptiginizi bildiklerini soyledim.

Bu, engin bir hosgorunuz oldugunu yansitacaginiz anlamina gelmiyor.

İlk gun kendinizden emin ve dogal olmaya gayret etmez de surekli gozlerini korkutmaya calisirsaniz...

Hababam Sinifinin Kul yutmazi gibi onunuzde el pence divan duran ama arkanizi dondugunuzde hayvan sesleri cikaran ogrencileriniz olur.

Tatli sert olmaya gelirsek... Derse basladiginizda ses kesilmezse sert...

İstediginiz gibi davranilirsa tatli...

Tatli sert tavir nevrotik bir sekilde asabiden sakine gecis hali degil, bir surec, bir durus.

O nedenle ilk gun icin mesafeli olup kurallara dair kisa ve net cumleler kurup...

Ardindan derse gecmenizi onerdim.

Zamanla -frekansi ayarlayabilirseniz- sadece sert degil tatli da oldugunuzu dusunmeye baslarlar.

Her sınıftan en iri en pislik öğrenciyi gözüne kestir sen benim sınıf asistanımsın de sınıf düzenini bozan kişiye boş kağıtta tutanak ya da sözleşme yazdırıp imzalat idare disiplin kuruluna ver. Sınıf asistanına sözle söylemeden o öğrencinin icabına bakmasını ima et. Civi çiviyi söker derler.

Çok güzel bir yöntem göz önünde bulunduracağım çok teşekkürler :)

Branşınız nedir
Yasal olarak hic bir sorumlulugunuz yok disarida atsan ceza almazsin ama atma idareye gotur.
Mufettis gelmez hic bir sirumlulugun yok
Gelmedigin gune rapor bile almana gerek gelmezsen ucretini alamazsin okadar

Branşım biyoloji. Aa gerçekten mi son söylediğinizi bilmiyordum çok teşekkür ederim.

Ben de 21 yaşında atandım liseye ama bazı öğrencilerin yaşı benden büyüktü.
25 yaşındayım dersanede çalışıyordum buraya geldim dedim :)
ben biraz yumuşak yüzlü davranmıştım kontrolü sağlamam zor oldu
Sert durabilirseniz iyi olur bşlangıçta

Bende ilk öğretmenliğim olduğumu söylemeyeceğim yaşımı da ya hiç söylemem ya da büyütürüm :KK70:

Çooook öğretmen ihtiyacı var. Gidin sabah erkenden ben meslek lisesinde değil ortaokulda calısmak istiyorum deyin. Degistirirler onay dedigin bir yazı yarinda baska onay alinir hic sorun olmaz

Aa gerçekten mi çok teşekkür ederim bunu bilmiyordum yarı sabah ilk işim arayıp bunu öğrenmek olacak.

Bizim bi bayan hocamız vardı kendisi ilk öğretmenliğini ticaret meslekte yapmış okulda kız öğrenci yokmuş ama "en mutlu olduğum okul orasıydı çocuklar sapıksa diye korkarak gittim kendi ablalarıymışım gibi davrandılar başka okullardan gelen erkeklere karşı beni korurlardı" derdi. bilmem ne kadar doğru..

X