jane b. bebiş ben hem tecrübeli hem eşcinsel kişilerin ortamında bulunup gözlem yapmış biri olarak senin gibi genelleme yapayım biraz müsadenle. sen narin ve nazlı kadınların ilgini çektiğini işaret ettin, feminen kadınların genelde biseksüel olma ihtimali yüksektir ve erkeklerle geçmiş deneyimleri olmuş olabilir, o kadınlar senin onları tatmin etmeni bekleyebilirler doğal olarak, geçmiş deneyimleri olmasa bile vajinal yolla tatmin olmayı beklemeleri muhtemel (parmak vb.) o yüzden bunu sırf partnerim istediği için o mutlu olsun diye yapabilir miyim bir düşün, ha senin vajinal yolu hiç istememeni kabul eden birisi olur mu onu da düşünmek lazım. maskülen lezbiyenlere gelirsek çoğunluğu penisten tiksinmeyle beraber ve doğal olarak rakipleri erkek olduğu için, biseksüel kadınlara içten içe yargılama ve öfke duyuyor, bir yandan da erkek kankaları bol olup seninle nasıl seviştiğiyle övünüp yine seni aşağılayan aynı errrkek oğlu erkek bakış açısına sahip olabiliyorlar, her halükarda öyle olmayan iyi bir insan karşına çıksa dahi parmak vb. şeyleri kullanmak istemeleri muhtemel, kendilerine beklemeleri çok muhtemel. neden biliyor musun? çünkü resimde erkek olmasa bile kadın cinselliği vajinal yoldan geçiyor. lezbiyen ilişkilerde vajina kanalı hiç kullanılmadan ilişki yaşanıyor diye bir durum yok takdir edersin ki, kadın cinselliğinin bir parçası vajina. yani işin özü kadın-erkek diye ayırmanın bir mantığı yok inan ki ve eşcinsel ilişki yaşasan dahi eril-dişil rolleri veya cinsel organları reddederek işin zor. imkansız değil haşa ben senin kadar radikal konuşmak istemiyorum, seni radikallikten çıkarıp gerçekliğe döndürmek istiyorum. seni eşcinsel diyerek yaftalamıyorum, sen bazen bunu düşündüğünü ve kadınla olmanın erkeklerle uğraşmaktan iyi göründüğünü söyledin ama mesele erkeklerde değil senin cinselliğe bakış açının acı ve cezayla ilişkili olmasında olabilir, sana bunu anlatmaya çalışıyorum. yoksa erkek kadın hetero lezbiyen değişen bir şey yok. mesele senin bakış açın. sevgiler