ilk hamileliği düşünenler :)

Az once annemle konustum kafam karisti kizlar cumartesi gunu icin randevu aldim demistim ya.ben 3 ay once smear yaptirdim temiz cikti.yumurtaliklarima da bakti sorun yok demisti ama bebek o zamn dusunmedigim icin kan testi vs.. İstememisti.annem de dio ki saglik ocagina git folik asit yazar doktor dedi.ama kan testi vs gerekmezmi sizce de.is cikisi pazartesi saglik ocagina mi gitsem yoksa cumartesi kadin doguma mi? Bi de annem diyor ki doktor bi suru sey cikarcak sen de takican kafaya dio biz nasi hamile kaldik dio:) eski kafa mi yoksa hakli mi kadincagiz bilemedim.ne diyorsunuz napmaliyim sizce??

Esasinda tek derdim jinekolojik muayene olmamak uff tamam geciyor bitiyor ama bu randevu aldigim doktor baska benim kendi doktorum emeklilige ayrilio; bilmiom ki nasil gecicek cok rahatsiz edici bir durum

canım sakin ve rahat olmanı tavsiye ediyorum bende çok çekinmiştim umarım benim doktorum gibi sana da anlayışlı bir doktor denk gelir ve moral verir sana gönlünü ferah tut
inşallah tatlım. bu kontrol olacak başka yolu yok diyorum sonra ama nasıl olacak diyorum. inşallah doktorum anlayışlı biri olur.

randevunu almışsın nasıl olsa tatlım git yaptır muayeneyi. doktora da anlatırsın 3 ay önce yaptırdım diye. belki gerek yok bile der. sen git de aklında kalmasın keşke gitseydim deme.

canım sen randevu aldığın doktora git anlat 3ay önce smear testi yaptırdığını belki gerek yok der doktorun yada var der duruma göre bişiler söyler ayrıca kan testinide ister zaten doktor bebek düşündüğün için tatlım dediğim gibi sakin ol bak sonucunda çok güzel birşey olacak (BEBİŞ)onun için katlanmamız gerek herşeye değer çünkü...

hamilelik testi yapmak için adetimin gecikmesi gerek diye bugün msj yazmıştım. 4 gün kaldı adetime ama bugün sanki kasıklarımda ağrı var. adet sancısına da benziyo, ince sancı batma gibi de hisler var. yani farklı hareketlilik var. ilk hamileliği bekleyince herşeyden huylanır oldum. bu tarz ağrılar batmalar normal midir? yoksa adet olacağımın habercisi mi ya bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın...

canım her ikisi de olabilir ama sen adet sancısı olduğunu düşün sonra hayal kırıklığı oluyor insanda....biraz sabret bakalım bende ka aydır aynı ikilemde kalıyorum sonucu hayal kırıklığı oluyor

Hayirli evlat sahibi olursun insallah.Doktor ne testivyapiyor biraz detay verir misin?

inşallah olur canım ben de özelde öğretmenim ve ben de eylül gibi istiyor kısmet inşallah istediğimiz zamanlarda hamiş oluruz bu arada folic plus a başlaman iyi olmuş ben de kullanıyorum

Son düzenleyen: Moderatör:

evet beklemeye karar verdim zaten. olmazsa da herşeyde bi hayır vardır dicem. inş Allah senin de gönlüne göre verir cnm.

selam kızlar :)

bugün nihayet jinokoloğa gittim..en başından anlataym size doktor ne zamandır evlisin vs. adet düzenin nasıl vs.. gibi bir sürü soru sordu onları kaydetti.sonrasında jinekolojik muayene yapalım bi dedi eyvah dedim korktuğum başıma geldi.doktor Allahtan çok sıcak kanlıydı ilk muayenem değil ama çekiniyorum işte ben de napiiim.doktora da dedim işin en zor kısmı bu çok tedirgin oluyorum dedim.o da bana bak anne olmak istiyorsun bunlar hiçbi şey değil anne dediğin güçlü olur dedi şöyle dur böyle dur dedi işte aferin falan dedi arada baya sakinleştirdi beni.ilk önce elle muayene etti.daha sonra alttan vajinal ultrasonla baktı.benim kilom 80 biraz kiloluyum.doktor yumurtalıklarımın çok iyi göründüğünü söyledi hiçbir kist vs. yokmuş hamileliğine engel hiçbir durum yok dedi.hatta bu kadar kiloya cok temiz hayret dedi çünkü kilolu hastalarda genellikle yumurtalık sorunu oluyormuş.neyse sonra muayenem bitti hangi günlerde gebve kalma ihtimalim yüksek onları anlattı.gün aşırı ilişkiye girmen gerek dedi ve hemen kalkmamak gerekiyormuş bunu forumda da okumuştum ve duş alırken de o bölgeyi kesinlikle sabunlu suyla yıkama dedi duş al ama öylesine bi duş olsun dedi.her şeyi uyguladın ama 4 ay oldu bebek olmuyor diyelim dedi o zaman eşinle birlikte gel bi tekrar dedi.sperm kalitesi de önemli bunu için ama bu aşamada ona bakmamıza gerek yok 4 ay sonra olmama durumu olursa bakarız dedi.Folik plus verdi günde 1 tane kullan dedi aç ya da tok olman çok önemli değil kullanırken dedi.bu folik plusa hamileyken de devam edicez bi süre dedi.kan tahlili istedi bir dolu ama şöyle bir sorun var tahlilleri benim özel sigortam karşılamıyor gebelik öncesi olduğu için ssk ile de 900 tl dedi özel hastane bu gittiğim Medical Park Bahçelievler.yaptırmadım çok geldi bana ona o kadar para ayıracak durumumuz da yok açıkçası.o kunuyu nasıl hallederim bilmiyorum bir tek onu yaptıramamış olmak benim kafama takıldı öyle işte kızlar muayene detaylarımı paylaşıyım dedim sizlerle...

Biz de artık bi bebek düşünüyoruz ancak bende idrar yolu enfeksiyonu var evlenndiğimden beri de epey bi arttı. İlaçla tedavi olunca geçiyor ancak bir süre sonra yeniden baş gösteriyor. O sebeple hamile kalman zor olur diyorlar. Korunmayı bıraktık eşimle ancak ACABA OLMAZSA DİYE KORKUYORUM. Jinekolojik muayeneden de çok çekiniyorum. Mecbur kalmadıkça gitmek istemiyorum. Balık yağı ve folik asiti almak için jinekoloji yerine sağlık ocağına gitsem olmaz mı ?

Negri jinekolojik muayene 5 dk bile surmuo inan bana korkulck bisey yok sen gene de ihmal etme bi kontrol yaptir.benim canim cok kiymetlidir herseyde mizmizlanirim bunu ben diosam gercekten icin rahat olsun cnm..gebelik zor vs..laflarini da kulakarkasi yap bu forumda cok arastirdim ben psikolojini bozma bu isin temelini psikoloji olusturuyor..ne mucizeler var bi okusan sasarsin..hep olumlu dusunmelisin..

büyük ihtimalle idrar yolu enfeksiyonun kronikleşmiş olur da hamile kalırsan bile sıkıntı yaratır hamileliğin boyunca bence bebek düşünen herkes bir jinekolojik muayeneden geçmeli...ben de çok stres yapıyordum ama korktuğum kadar olmadı üstelik ilk kez muayene olmama rağmen...tabi bunda doktor çok önemli...ben hiç sorunum olmadığını düşünürken hem 1.5cm çikolata kisti hem de prolaktin(süt)hormonum yüksek çıktı ki bunlar hamileliğin olumasına engel oluyormuş... neyseki ilaç verdi kulanıyorum şimdi... folic plus a şimdi başlayabilirsin ama kadın doğuma muhakkak gitmelisin gebelikten önce şart bence...

Umarım cesaretimi kırar giderim. Teşekkür ederim

Bende 26 yaşındayım 10 aydır korunmuyoruz ama hala bebişş olmadı folik asiti doktor mu verdi sen kendin. Mi aldın benim arkadaşım onun sayesinde hamile kalldı bendee istiyorum artık

ben istedim canım, bazı doktorlar hiç ilgilenmiyor ki doktora zorla yazıdrıdm diyebilirim kadın resmen doğurmamı istemiyor yahu :)

hamile kalmak isteyen herkes kullanmalı git sen de yazdır. Bir de sen hormon testine git eşin de sperm testi yaptırsın mutlaka doktorlar normal olmaması diyor ama ben inan mıyorum herşey normal ise niye olmasın? sperm testinde ileri hareket hızı az olabilir Allah korusun sen de bi durum olabilir, tedaviye hemen başlamak lazım..

ayrıntılı yazıdğın için teşekkürler canım, folik plus şart değil ki... o pahalı folbiol al bana doktor bunu yazdı, aynısı ne gerek var ki o kadar para vermeye, moral bozacak hiç bi şey yok lütfen üzülme, folbiol kullanan bir sürü insan var ki bana da doktor yazıd.

arkadaşlar bizim için doktor çok önemli, ben mesela yeterince ilgi gösterecek beni rahatlatacak bi doktor arıyorum ankarada. sizin bildiğiniz bi doktor var mı isim olarak? konu açtım bununla ilgili bir de bakabilirsiniz

http://www.kadinlarkulubu.com/kadin...toru-doktorlariniz-kimlerdi.html#post31444188

ilk bebişimiz olacak çoğu konuda acemiyiz, bize herşeyi layıkıyla anlatacak ilgilenecek bi doktor lazım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…