Ilk gebelikte düşük yapan ve şimdi hamile olan hanimlar lütfen buraya

canım ben de geçen yıl haziranda 9 haftalık hamileyken düşük yaptım. O zaman doktorum söylemişti zaten,"her 5 kadından 2 si düşük yapıyor bunda korkacak bişey yok,üstelik bir kere doğal yolla hamile kalabildiğine göre bundan sonra da rahatça hamile kalabilirsin" dedi. Doktorumun bu sözü moralimi çok düzeltti,internette araştırdığımda da tek başıma olmadığımı bir çok kadının bunu yaşadığını gördüm ve bende bir problem olmadığını,kendimi suçlamamın hiç bir anlamı olmadığını daha iyi anladım. Hayırlısı olsun dedim hep.

Düşükten sonra 3 ay korunmamızı söylemişti doktorum,3 ay sonra korunmayı bıraktık,korunmayı bıraktıktan 3 ay sonra da hamile kaldım. Yalnız korunmayı bıraktıktan sonra da herşeyi oluruna bıraktım,hiç stres yapmadım,ne zaman kısmetse o zaman olur dedim.

Ikinci hamileliğimin 6. Haftasında kanamam başladı ve doktorum 3 ay boyunca yatmamı söyledi,çok zor oldu ama allah'a şükür o günler geride kaldı. Kayınvalidem vs vs o dönemler "eskiden böyle değildi,biz çıkıp cam bile siliyorduk" tarzı konuşmalar yapıyorlardı,eşim hiç lafını sakınmadan cevabını veriyordu "eskiden herşey doğalmış şimdi doğal bişey mi kaldı? Sebze meyve hormonlu,marketten alınan bütün yiyecek ve içecekler katkı maddeli,eskiden siz adam gibi besleniyordunuz biz ise beslenmeye çalışıyoruz" diyip milleti susturuyordu :)

canım kusura bakma biraz fazla uzattım,kısaca sen hiç canını sıkma,mevlam zamanı gelince yeniden verir,hayırlısı için dua et. Her zaman ilk bebeğim dünyaya gelseydi ya sakat olacaktı ya da hayırsız bir evlat olacaktı diye düşünüyorum. Allah herkese her zaman her şeyin hayırlısını nasip etsin.

tatlim çok teşekkür ederim sanirim dr larin koyduğu bu 3 aylik süre bizlerin psikolojisi düzelsin bebeğe hazil olsun diye.tabi rahimde kendi tam anlamiyla 3 ayda topluyormuş.bebeşinde hayirli olsun inşallah sağlikla bide kucağina alirsin..

arkadaşım bende ilk hamileliğimde düşük yaptım ama kimyasal gebelikmiş üzerinden 9 ay geçti ve şimdi 5 aylık hamileyim hemde yumurtlamam düzensiz sakın umudunu yitirme dua etmeye devam et rabbim herşeyin vaktini bilir bizleri sabır lazım allah yardımcın olsun

canım hiç yalnız degılsın üzülme sakın,benımde maalesef ılk hamılelıgım düşükle sonuclandı bır ay önce.okadar hayellerını kurdugum bebegım 7. haftada koptu benden.ama napalım bidahakıne inşallah.benım doktorumda bır düşük hiç düşüktür dedı,hiç üzülme sana özgü bişe degıl,heryüz gebeden 20 si zaten düşük yapar dedı.zaten alanda verende Allah,biz duamızı eksık etmeyelım yeterkı,Allah yıne verırı ınsallah.bende buaydan sonra korunmayı bırakıcam inşallh,fazla zedelenmmemıs rahmım.bakalım kısmet nezamansa rabbım ozaman versın.hayırlısını saglıklısını versın hepimize inşallah.bu arada dıgher arkadaslartada cok gecmıs olsun dıyorum ALLAH bebeklerını onlara bagıslasın inşallah,hamılele olanlarıda Allah kurtarsın inşallah.... sakın üzülme stres yapma kendıne bosuna,bak stres yüzünden düzgün yumurtlayamassın bile unutma.......

Benim de ilk hamileliğim 1.5 sene bekledikten sonra hiç ummadığım bir zamanda olmuştu ama ne yazık ki Ağustos 2007'de 6 haftalıkken düşük yaptım. Doktor 1 ay sonra denemeye başlayabilirsiniz dedi ama adet düzensizliğim başladığı için 3 ay olmadı. Sonrasında bir kist derdim oldu, doktor bana 1 ay süresince doğum kontrol hapı verdi, 3 ay sonra denemeye başlayın dedi. Tam 3.ayın sonunda, yani Mart ayında hamile kaldığımı öğrendim. O da çok sürpriz oldu. Gerçekten kafan rahat olduğu zaman herşey daha kolay oluyor. Ben de çok sıkılmıştım, çevremdekiler düşükten sonra "üzülme, yine olur" dedikçe, ben daha çok bunalıyordum. Tam da bu zamanlarda geldi bana bebeğim. Şimdi maşallah 6.ayımızı bitiriyoruz. Umarım senin için de herşey yolunda gider, yeter ki stres yapma ve kendini sakın olmayacak diye şartlama...

arkadasım bebegını kaybedenler topıgındede paylasıyoruz uzuntumuzu bılıyosun ...bende ılk bebegımı kaybettım yakın zamanda...senınle aynı korkuları endıselerı stresı yasıyorum...ama bunu kendımıze yapmayalım.mantıgımızı kullanmaya calısarak kendımızı bı an once toparlarsak daha ıyı olur.boylece bı an once calısmalara baslayabılırız..hadı bakalım kendımızı toparlamalı ve umutlu olmalıyız.ıyı seyler dusunelım guzel seylerı cagıralım.bol bol dua edelım...bızımde bebgımız olucak ınanıyorum ben.sadece su an dogru zaman deıldı.allahın taktırı.hadı canım toparlan bıraz...

kizlar dusuk cok kotu ben de yasadim cok iyi bilirim.
Allah kimseye gostermesin,hele de böylesine cok bebis isteyenlere...
hic kendinizi birakmayin,stres yapip bos yere uzulmeyin..
Her serde bir hayir vardir,Allah herseyin hayirlisini versin..
bize dusen dua edip Allah a siginmak,inanin mukafatini veriyor..
bana verdi cok sukur...

Hayatım bende 26 nisanda 15+6 ken bebeğimi kaybettim. ilk gebeliğimdi. Bende çok tedirginim fakat bu acıyı dindirmek için yeniden bunu denemek zorundayız. Ben 3 ay aradan sonra yaklaşık 1 aydır yeniden deniyorum. Umarım sende, bende ve bütün isteyenlerde anne oluruz

bende ocak ayında 7 haftalık bebeğimi kaybettim. doktor 3 ay dinlenmem gerektiğini söyledi. ama ben hemen cesaret edemedim. 6 ay sora denemeye başladım. ilk ay olmadı. bu ikinci ayım.kendimi kasmıyorum. rabbim hayırlı ve sağlıklı bi evlat versin inş hepimize.. çünkü özellikle ilk haftalarda yaşanan düşüklerde kromozom bozukluğuna bağlı diye tahmin ediyo doktorlar.. allahım muhafaza etsin..

bende ocak ayında 7 haftalık bebeğimi kaybettim. doktor 3 ay dinlenmem gerektiğini söyledi. ama ben hemen cesaret edemedim. 6 ay sora denemeye başladım. ilk ay olmadı. bu ikinci ayım.kendimi kasmıyorum. rabbim hayırlı ve sağlıklı bi evlat versin inş hepimize.. çünkü özellikle ilk haftalarda yaşanan düşüklerde kromozom bozukluğuna bağlı diye tahmin ediyo doktorlar.. allahım muhafaza etsin..

kesınlıkle katılıyorum,bende düşük yaptım ve asla isyan etmedım neden dıye.evet ılk zamanlar cok üzüldüm ama ALLAH ım hayırlısını ve saglıklısını versın inşallah.yasanan düşükler kimi zaman kromozom bozuklugu yada saglıksız oldugundan düşermiş.Yüce Allah ım herseyın hayırlısını ve saglıklısını versın inşallah hepimize,o en iyisini bilir

Bende 7 haftalık düşük yaptıktan sonra 1,5 yıla yakın bekledik... Yani olmadı 1,5 yıl... En son kayseride bir doktorun verdiği ilacı kullandıktan 1 ay sonra hamile kalabildim... Tabi bu arada stresten uzak durup, olmuyor diye kafayıda takmıcaksın...

Çok şükür şimdi 19+6 günlük hamileyim...

bende 11 haftalıkken ense kalınlığını ölçtürmeye gittiğimde aslında 9. haftadasında beebğimin kalbinin durduğunu öğrendim dr bir ay korun dedi ilaçla.bir ayda kendiniz korunun dedi. bene öyle yaptım ve 2 ay adet oldum sonra hamile kaldım. 9.jaftayı geçene akdar sevinemedim hiç hep korktum aam şimdi 25 haftalık oldum A llah nasip ederse aralık sonunda bir kızım olcak. herşey allahtan ama bir gerçek var benim gibi çok hevesli ve çok pipirikli anne adaylarının başına geliyo ne geliyosa o yüzden biraz relaks olmak lazım galiba.

bende 11 haftalıkken ense kalınlığını ölçtürmeye gittiğimde aslında 9. haftadasında beebğimin kalbinin durduğunu öğrendim dr bir ay korun dedi ilaçla.bir ayda kendiniz korunun dedi. bene öyle yaptım ve 2 ay adet oldum sonra hamile kaldım. 9.jaftayı geçene akdar sevinemedim hiç hep korktum aam şimdi 25 haftalık oldum A llah nasip ederse aralık sonunda bir kızım olcak. herşey allahtan ama bir gerçek var benim gibi çok hevesli ve çok pipirikli anne adaylarının başına geliyo ne geliyosa o yüzden biraz relaks olmak lazım galiba.

canim benim cok gecmis olsun,Allah bir daha gostermesin.a.s.
insallah bu bebisini sag salim kucagina alirsin.
ben de ilk bebegimi kaybettim 7 haftalikken..simdi 24 haftalik hamileyim..:CüvCüv:hamile kaldigimda kalp atisini duyana kadar icim rahat etmedi..
Allah herkese bebislerini sag salim kucagina almayi nasip etsin...

Bende ilk hamileliğimde 7 haftalıkken düşük yaptım... Benim adetlerimde düzensiz olduğundan 1 yıl sonra ancak oldu. Şimdi 23 haftalık hamileyim çok şükür..

Rabbim sana ve tüm isteyenlere nasib etsin inş...

şu an 6,5 aylık hamileyim.Geçen yıl bir düşüğüm oldu.8 hafatalıkken karnımda ölmüş.1 yıl bebeğimiz olmadı.Senin ne kadar oldu başakçım? bir de kafandan bu fikri at.Kendini kıskaca alma!

Ben de bes haftalikken yitirdim yavrucagimi Subatta yitirdim ve suan 4aylik hamileyim yani iki ay icinde hamile kaldim!! Umudumu yitirmistim ama kendimi hemen toplamaliydim cünkü bebi$ istiyorduK!! Hastanelerde cok cok agladim ama gavur memleketi iste doktorlar ne anlarlarki benim hissettigim acilari sagolsun kocacacigim isyerinde cok agliyormus duydum ama benim yanimda hic aglamadi hep güclü oldu bana destek cikti!!

Simdi hamileyim ve mutluyum INSALLAH bebisime kavusurum suana kadar hic birsey yok ama hep korkarak lavaboya gidiyorum, hergünüm korkarak geciyor, bebi$imize sarilana kadar gercek olduguna inanmak istemiyoruz cünkü nekadar cok sevinirsem okadarda erken kaybediyorum hep!!

Yanarim yanarim esimin dogum gününde ögrendik hamile oldugumu birtürlü sevinemedik sarilip bagiramadik sevincimizi bütün dünyaya duyuramadik korktuk tek ona yanarim :çok üzgünüm:

bende geçen yıl kaybettim bebeğimi
suan 13 haftalık hamileyim korkuyorum elimde değil bişey olacak diye
umarım olmz umarım benimle olur

kizlar inanirmisiniz bazen bebegim tekmelemediginde korkuyorum hemen bisey mi oldu diye....ama tam o sirada melegim kipirdamalariyla beni rahatlatiyor...insan korkuyor haliyle...

özlemyb,saruboceq ve edanaz çok teşekkür ederim.allah sizi ve bebişlerinizi nazardan saklasin.allah korusun tekrar düşük olursa diye çok korkuyorum.

Saruboceq diğer kizlar değinmemiş ama bende çok ağliyorum.arkamdan bi çocuğu bile doğuramadi diyenler var bunlar beni iyice mahvediyor.allaha şükür yakin çevrem değil ama moralimi bozmaya yetiyor.heleki eskiden münakaşa ettiğim ve kizi yeni doğum yapmiş biri kasilarak söylüyor.(amcamin eşi)buda allahin takdiri diyorum.

sevgili başak.öncelikle geçmiş olsun dileklerimle.şunu unutmamanı isterim; bizler bu dünya ya imtihan için geldik,Rabbimin ahirete günahları az yada bağışlanmış olarak gelemesini istediği kullarına dünyada sınar ve bazı imtihanlardan geçirir.bu imtihan sadece bebeğini kaybetmen değil, dış seslere de dayanman sabır göstermendir.Unutma her koyun kendi bacağından asılır.bir başkasının yaptığı ayıp seni hiç ilgilendirmesin ve sinirlendirmesin.Hakkında her zaman hayırlısı olsun.Mevlam neyler,neylerse güzel eyler.Sabret hamiş haberlerini alacağız.Gel sen de STRESE hayır diyenlerden ol.Sevgilerimle...

evt kıslar bende 1 hafta önce düşük yaptım bir de kürtaj yaptı doktorum parça kalmasın diye. su 1 hafta oldu ama o kadar üzüldüm anlatamam. neyse şimdi iyiyim ben 2 ay beklicem sonra başlıcam çalışmalara. kıslar benim bir de tek tüpüm kapalı o yüzden çok korkuyorum bebeğim olmaz diye ................

Inşallah olur canim tek tüple hamile kalanlar var... Geçmiş olsun...

Bende 17 haziranda kürtaj oldum ..3 ay korun dedi dr. Ama 2 ayda biraktim ben bekliyoruz bakalim.. Hayirlisini versin rabbim.. Hepimiz için dua ediyorum... Bu mübarek günlerde kabul olur allahimin izni ile inşallah...

X