Ilk gebelikte düşük yapan ve şimdi hamile olan hanimlar lütfen buraya

BASAK0402

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2008
238
0
Hanimlae ilk bebeğini düşük yaptiktan sonra nasil hamile kaldiniz nekadar beklediniz kafanizdaki neden sorularini sildiniz.lütfen deneyimlerinizi yazin. Yardima çok ihtiyacim var kimse beni anlamiyor. Bidaha olur diyerek beni susturuyorlar.rabbim verirse tabi olur ama psikolojik çikmazin içinden kurtulmak istiyorum.artik eşimide üzmek istemiyorum.her gözyaşi damlamda kahrolduğunu görmek daha da aci veriyor

canım bende ilk hamilelğimde düşük yapmıştım 5 haftalıkken. o an sanki birdaha olmayacakmış gibi geliyordu. ama daha sonra topladım kendimi ve ümidimi hiç yitirmedim. herşey allahtan dedim ve hayırlı zamanı bekledim.
yüce rabbim beni çok bekletmedi ve 4,5 ay sonra tekrar hamile kaldım. şimdi 3,5 aylık ikiz bebek bekleyen anne adayıyım.

sana tavsiyem stresten uzak durmaya çalış ümidini yitirme ve allaha bol bol dua et
o hayırlı zamanı biliyor ve o zaman gelince mutlu haberi sende alıcaksın İNŞALLAH...

Aşkitom çok teşekkür ederim.allah bebişlerine hayirlisiyla kavuşmayi nasip etsin.cnm beni çok iyi anlamişsin evet hiç olmayacak gibi geliyor.sağlikli hamilelikler hayirli doğumlar

canım bende beş yıl suren ara tedavı gordugum ara ara bıaraktıgım tedavlerımın ardından yıne yumurtalam tedavısı gorerek hamıle kalmıstım tam yılbası gunu ogrenmıstım hamıle oldugumu ama bu heycan 7.haftasında bıttı yavrum benı bıraktı :KK43:
artık cocuk ısteyıp ıstememekte cok kararsız kalmıstım hıc kolay degıldı yasadıgım 5 yıl beklemıstım ama ogrendıkten 2 hafta sonra hersey bıtımıstı
tedavıyı bıraktım artık tadavıyle bırlıkte te yuregımdekı bıtmek bılmeyen cocuk ısteyını de bırakmıstım istemiyorum dıyordum aynı seylerı yasamaktan korkuyordum neyse aradan 3 ay gectı bu kez karar aldım hanı derlerya istemiyorsan olur dıye bu aklıma gelerek doktora gıttım ben artık istemiyorum dedım ama onlemde almak ıstoıyorum dedım tamam dedı dr. bır sonrakı ay adetın 3.gunu gel bı bakalım usg de sonra da dogum kontrol hapına baslarız ok dedım adetımı beklıyorum ama olmadı 10 gun gecmıstı hep gecer gunumden tekrar gıttım bhcg bakıldı sonuc 0 bu sefer farlutal verdı soksun adetın baslar gelırsın dedı tamam dedım ama eczaneye ayagım gıtmedı alamadım ılacı aman dedım bıktım ılaclardan ne zaman adet olursam o zaman gıderım yıne içip ılacları kendımı şişiricem dedım gıtmedım de almadım da bı 10 gun daha gectı yıne gıttım doktora ama nıye ve neden gıttıgımı hıc bılmıyorum ayaklarım surukluyordu desem yerıdır neyse dedım ben ılacı içmedim toplamda 20 gun gectı gunumden dedım 10 gectıgınde bhcg 0 cıkmıstı dedım olsun dedı doktor tekrar bakmak lazım tamam dedım bu kez bhcg 104 cıkmıstı hamıleydım :)))))
kım ne derse desın kafada bıttıgınde hersey duzelıyor ben bundan oyle cok emınımkııııı
tedavı gorsenız bıle ne yumurtala gunune ne yumurta boyuna takılmayın doktor ne zaman derse o zaman gıdın ve gıdıncede acaba kaç mm oldu ılıskı takvımıne tam olarak uyamadık stresı bunlar ertelıyor arkadaslar herseyı

ozur dılıyorum cok uzattıgım için...

Son düzenleme:
bende tedaviyle hamile kalmıştım.bebeğim 14 haftasında bıraktı gitti bizi.neler yaşadığımı anlatamam.hastanedeki çarşafı tırmalaya tırmalaya ağlamalarım hala aklıma geldikçe ağlarım.
bebeğim gitikten 2 adet sonra korunmayı bıraktık.
ilk ay kimyasal gebelik oldu.sonraki ay yumurta takibi oldu olmadı.
bir soraki ay taşınma telaşından herşeyi oluruna bıraktık.ve ben hamile olduğumu öğrendim.
benim gibi çok zor haöile kalan bir kadın düşünki birden hamile kaldı..
şu an Allahım nazarlardan saklasın hamileyim:nazar:
ilk bebeğim aklıma geldikçe hep çok kötü oluyorum.çok üzülüyorum..
şu an iğnelerle devam eden bir hamilelik yaşıyorum.kucağıma alacağım günleride büyük umutlarla bekliyorum..
herşeyin hayırlısı Allahtan.ümitsizliğe kapılma lütfen.

canım benim 7 haftalık bebeğim düştü şimdi 20 haftalık hamileyim oğluşum olcak kısmetse.senin düşüğün neden oldu bilmiyorum ama benimki progesteron düşüklüğünden olmuştu.düşükten sonra glucophen isimli bir ilaç verdi doktorum 3 ay korunacaksın dedi ve tam 3 ay sonra hamile kaldım.hiç canını sıkma doktoruna güven hayırlısıyla sende bebeğine kavuşursun inşallah.

özlemyb,saruboceq ve edanaz çok teşekkür ederim.allah sizi ve bebişlerinizi nazardan saklasin.allah korusun tekrar düşük olursa diye çok korkuyorum.

Saruboceq diğer kizlar değinmemiş ama bende çok ağliyorum.arkamdan bi çocuğu bile doğuramadi diyenler var bunlar beni iyice mahvediyor.allaha şükür yakin çevrem değil ama moralimi bozmaya yetiyor.heleki eskiden münakaşa ettiğim ve kizi yeni doğum yapmiş biri kasilarak söylüyor.(amcamin eşi)buda allahin takdiri diyorum.

özlemyb,saruboceq ve edanaz çok teşekkür ederim.allah sizi ve bebişlerinizi nazardan saklasin.allah korusun tekrar düşük olursa diye çok korkuyorum.

Saruboceq diğer kizlar değinmemiş ama bende çok ağliyorum.arkamdan bi çocuğu bile doğuramadi diyenler var bunlar beni iyice mahvediyor.allaha şükür yakin çevrem değil ama moralimi bozmaya yetiyor.heleki eskiden münakaşa ettiğim ve kizi yeni doğum yapmiş biri kasilarak söylüyor.(amcamin eşi)buda allahin takdiri diyorum.

hıc bısey umrunda olmasın ben 5 yıl boyunca cocugum yok dıye arkamdan ve yuzume soylenen lafları soylesem kanın kurur
bosver arkadasım hıc aglama hersey kısmet hayırlısını iste herseyden once, bende zamanında bır hafta hastane de yattım kabullenemedıgım için ne oldu gıden yıne benden gıttı ne olması gerekıyorsa o oluyor aglamak hıc cozum degılllllll
yaslan arkana ve esınle evlılıgının tadını cıkar gerekıyorsa tedavıne basla ama kafandan onun bunun lafını, olmucakmı dıye takıntılarını sıl atttt
bi gun nasıl olsa olacak.........

ammaaann canım sallaaaa...
benim bu hamileliğim hassas..denize giremiyorum diye eşimin halası da bana bu gelin hastalıklı gelin dedi..
görümcemde benden 2 hafta sonra hamile kaldı.şu an tatilde bak bizim kıza kütür kütür denizlere gidiyor dedi..
çok üzüldüm çok ağladım ama cevaplarını verdim.
takma boşver.insanlar böyle söyleyerek aslında sana olan kıskançlıklarını çıkardıklarını düşünüyorlar.

Merhabalar. Bende 1,5 sene önce düşük yaptım. İlk hamileliğimdi. Biyokimyasal gebelikmiş. 5,5 haftalıkken kendiliğinden düştü. Şimdi tekrar hamileyim. Yani 1 sene 2 ay sonraymış geleceği zaman. Bu ayda olmazsa kontrole gideriz dediğimiz zaman hamile olduğumu öğrendik. Allah herşeyin hayırlısını versin. Evladında,hamileliğinde,doğumunda...

canım kimin ne dediğini asla umursama kendini bilen insanlar zaten böyle densizce laflar etmezler.allah verir allah alır bu işte bizler sadece aracıyız.sende sağlıkla bebişini dünyaya getirirsin bu bir marifet değil.sen bu sıkıntılı gününde oturup bide bunumu düşünüceksin helede o büyük konuşan bayana allah kolaylık versin sana söylediği lafın acısı kimbilir ondan nasıl çıkar.ilahi adalet....dilerim allah sana en kısa zamanda çok güzel bir bebiş nasip eder.

Edanazcim çok teşekkür ederim.allah razi olsun söylenecek şey değil ama onlarin bebeği doğduğunda benim bebeğim yaşiyordu. Bebekte aşiri bi kilo kaybi olmuş 2 günde 1 kilo vermiş zaten 2 buçuk kilo doğmuştu.haftalarca hastanede yatti allah yukarida biliyor onlardan nefret etmeme rağmen geceleri eşimle yasin okuduk sağliğina kavuşsun diye,bir bebek kolayla olmuyor diye. Ama böyle cahilce insanlik dişi bi ohhh çekilince içime batti.. Dediğin gibi allah büyük

gördünmü bak o küçücük yavrucağın bi günahı yok elbette allah ona ömür versin ama umarım onlar birazda olsa dersini almıştır.gerçi sanmam anlayacak çapları olsa böyle sözler sarfetmezlerdi sen kafana takma bi an evvel dilerim bebişine kavuşursun onlarıda hayatından uzak tut bence en azından hamilelik döneminde.

slm kizlar ben de yilbasinda dusuk yaptim 7 haftalikken..
ondan sonra bir daha hic hamile kalmayacagim,hic bebisim olmayacak diye az mi cektirdim kendime...cok sukur o gunler geride kaldi...yaklasik 4 ayda kendimi toparladim 4 ay sonra da hamile kaldim zaten..
Allah kimseye yasatmasin dusugu,gercekten insani cok etkiliyor..hem fiziki hem de manevi..

benim de ilk hamileliğim düşük oldu 9.haftadayken.
çok ağladım cok üzüldüm acaba hiç mi olmıcak diye.
ama Allaha şükür bir ay sonra tekrar hamile kaldım.
şimdi 7. aya girmek üzereyim ve bir problem yok hamdoılsun...

canim biliyorsun bende 9 haftalik bebegimi kaybettim 4 gun once.ama allahin takdiri bu kadar uzulme.uzulmenin hiç bir faydasi yok.ben tekrar hamile kalmak için sabirsizlaniyorum.bir ay geçsin tekrar denemelere baslicam.bir kere hamile kaldiysan bir daha kalirsin merak etme.gor bak hersey ne guzel olacak.

yani başakçım , nasıl insanlar var anlamıyorum yaa, nasıl böyle cümleler kullanabiliyorlar, böyle cümle kullannaların artık Tanrı inancından şüphe ederim... tövbe tövbee...

sana söylenenlerin hiçbirisinin doğru olmadığını biliyorsun, çocuğun Allah korusun sakat doğsaydı, bu lafı diyenler mi bakacaktı?? terbiyesiz, insanlıktan nasibini almamış kişiler,,,

bak canım, senin başına gelen gayet normal, şu siteye bir gir bak, 20 kadından birisi düşük yaşamış...
ben de yaşadım, evet yeniden hamileyim, düşükten 3 ay sonra hamile kaldım, ama o 3 ayım hep moral bozukluğu ile geçti, nerede bebek görsem içim acıyordu, ve bana moral olacak şeyin yeni bir bebek olduğunu biliyordum, 3 ay sonra çok şükür ilk denememizde hamile kaldım...

evet gebelikten sonra 12. haftaya kadar bebeğimi kaybedeceğim korkusunu yaşadım, neredeyse 3 ayım eziyetle geçti, ama şimdi çok rahatım, onun bana tutunduğunu biliyorum.... sen de yaşarsın inşallah bu duyguyu..

Kizlar teşekkür ederim böyle 2 kez hamile kaldiğinizi söyleyince sanki benim bebişimmiş gibi mutlu oluyorum.allah bebişlerinizi ve sizi korusun.içim çik rahatladi valla.ayy duada edin ne olur

ben de 1. bebeğimi kaybettim kürtajdan 4 ay sonra hamiş oldum ve çok mutluyum Allah herkese yaşatsın bu eşsiz duyguyu.rabbim olanlara ve bana tamamına erdirsin olmayanlara en kısa zamanında hayırlısıyla versin.

canım ben de geçen yıl haziranda 9 haftalık hamileyken düşük yaptım. O zaman doktorum söylemişti zaten,"her 5 kadından 2 si düşük yapıyor bunda korkacak bişey yok,üstelik bir kere doğal yolla hamile kalabildiğine göre bundan sonra da rahatça hamile kalabilirsin" dedi. Doktorumun bu sözü moralimi çok düzeltti,internette araştırdığımda da tek başıma olmadığımı bir çok kadının bunu yaşadığını gördüm ve bende bir problem olmadığını,kendimi suçlamamın hiç bir anlamı olmadığını daha iyi anladım. Hayırlısı olsun dedim hep.

Düşükten sonra 3 ay korunmamızı söylemişti doktorum,3 ay sonra korunmayı bıraktık,korunmayı bıraktıktan 3 ay sonra da hamile kaldım. Yalnız korunmayı bıraktıktan sonra da herşeyi oluruna bıraktım,hiç stres yapmadım,ne zaman kısmetse o zaman olur dedim.

İkinci hamileliğimin 6. haftasında kanamam başladı ve doktorum 3 ay boyunca yatmamı söyledi,çok zor oldu ama Allah'a şükür o günler geride kaldı. Kayınvalidem vs vs o dönemler "Eskiden böyle değildi,biz çıkıp cam bile siliyorduk" tarzı konuşmalar yapıyorlardı,eşim hiç lafını sakınmadan cevabını veriyordu "eskiden herşey doğalmış şimdi doğal bişey mi kaldı? sebze meyve hormonlu,marketten alınan bütün yiyecek ve içecekler katkı maddeli,eskiden siz adam gibi besleniyordunuz biz ise beslenmeye çalışıyoruz" diyip milleti susturuyordu :)

Canım kusura bakma biraz fazla uzattım,kısaca sen hiç canını sıkma,mevlam zamanı gelince yeniden verir,hayırlısı için dua et. Her zaman ilk bebeğim dünyaya gelseydi ya sakat olacaktı ya da hayırsız bir evlat olacaktı diye düşünüyorum. Allah herkese her zaman her şeyin hayırlısını nasip etsin.

X