- 12 Kasım 2008
- 16.853
- 11.093
- Konu Sahibi denizinkalbi
Bebeğin olduğu sıvıdan örnek alınıp kromozomlarına bakılması testi.Amniyonsentez nedir canm pek bir bilgim yokta bu konularda
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bebeğin olduğu sıvıdan örnek alınıp kromozomlarına bakılması testi.Amniyonsentez nedir canm pek bir bilgim yokta bu konularda
Benim doktorum da factorv Leiden heterozigot dahi olsa ciddidir ilaç kullanılması gerekir dedi. Ki okuduğum yayınlarda da bu mutasyonu heterozigot olarak taşıyan bireylerde,taşımayanlara göre pıhtılaşma oranının 9 kat daha yüksek olduğu yazıyordu.İğneyi tedbir amaçlı kullanacağız ama şöyle söyleyim, pıhtılaşma bozukluğunda brden fazla gende mutasyon olurmuşuz. Eğer mutasyon çift taraflı ise daha ağır olurmuş. bende sadece 1 gende (leidenV geni) tek taraflı heterozigt mutasyon var. Buna hafif dedi dr. ama sonuçta bir gösterge var. Sizin testler tamamen temizse ondan mı vermiyorlardır bilemedim.
pıhtılaşma sorunu olunca bebeği besleyen ince damarlar tıkanıyormuş. Bebek büyüyemeyip düşüyormuş. ama bazen ilk haftalarda düşer bazen doğuma yakın düşer dedi dr. bazen de biri ikisi sağlıklı doğar sonra anlarız bozukluğu dedi.
Bence hiçbir bildikleri yok normal gebelk giderse ne güzel yardımcılar ama anormal gidince yapıcak bişe yok 8 düşükmü ne kadar zordur onun için ikiz tüp bebeklemi oldu bende çok istiyorum ikizpıhtılaşma gelişime engel oluyormuş. Ama her gerilik pıhtılaşmadan değildir tabi.
Bir arkadaşım muhabbetine girmek istemiyorum ama çevremde çok fazla insan pıhtılaşma bozukluğundan iğne kullandı. 2 tanesinde sebebi bulanamayan düşüklerden sonra dr iğne başladı ve bebişlerine kavuştular. Biri 8. düşükten sonra ikizi oldu, diğerinin 1 çocuğu vardı ama sonra 3. düşük yaşadı sonra iğne kullandı ve tekrar bebeği oldu. pıhtılaşma problemleri baya geç anlaşıldı yani. inanın aklım almıyor. dr ların bir bildiği vardır diyoruz, pıhtılaşma sorunu olmayanda yan etkisi var mı bu ilacın bilmiyorum. Allah yardımcımız olsun.
Bana hiç böyle birşey söylemediler keşke bende yaptırsaydımBebeğin olduğu sıvıdan örnek alınıp kromozomlarına bakılması testi.
Benim doktorum da factorv Leiden heterozigot dahi olsa ciddidir ilaç kullanılması gerekir dedi. Ki okuduğum yayınlarda da bu mutasyonu heterozigot olarak taşıyan bireylerde,taşımayanlara göre pıhtılaşma oranının 9 kat daha yüksek olduğu yazıyordu.
Aslında bundan kaynaklanan erken dönem düşükler çok daha az yıpratıcı. Düşünsene her şeyini hazırlamış içinde hareketlerini hissederken bir kayıp yaşandığını.
Bence hiçbir bildikleri yok normal gebelk giderse ne güzel yardımcılar ama anormal gidince yapıcak bişe yok 8 düşükmü ne kadar zordur onun için ikiz tüp bebeklemi oldu bende çok istiyorum ikiz
merhabalar
31 yaşımdayım evliliğimizin 2.5 yıl geçtikten sonra korunmayı bırakıp çoçuk düşünmeye karar verdik bir ay içinde hamile kaldım.
İlk gebelik ilk hüsran
Sanırım bu yaşadığım üzüntü tarifi edilemicek kadar üzücü. Hayat..8 haftalık gebeliğim sürecinde bebeğimin kalbinin durmasıyla sonuçlandı.
hala inanamıyorum bu yaşadıklarıma.
3 hafta sonra doktora tekrar gitmem gerekiyomuş. Bu süreci yaşayanlardan düşüncelerinizi paylaşımlarınızı bekliyorum..
Merhaba, üzerinden cok zaman gecmıs ama kalbi duran gebeliğinizde belirtileriniz azalmıs mıydı? Mide bulantısı göğüs hassasiyeti gibiBen de 3 ay önce 8 haftalık bebeğimin kalbinin 1 hafta önce durduğunu öğrendim. biz kalp atışlarını duyup sevindikten 3 gün sonra durmuş kalbi... Ardından düşük... ve bir sürü hüzün. şimdi yeniden hamile kalmak istiyorum, kısmet...
doktorum rutin olarak ikinci düşükten sonra testler yapıldığını ama istersem şimdi yapaılabileceğini söyledi. Ben testleri yaptırdım. düşük oranlı pıhtılaşma bozukluğum varmış. Önlem alacağız sonraki gebelikte dedi. Belki testleri yaptırmak isterseniz bilginiz olsun.
İnsan çok üzülüyor, ama yapacak bir şey yok. Gidişinin ardından günlerce ağladım, beni duyuyormuşçasına konuşarak vedalaştım. Allah size de sabır ve kuvvet versin.
Sağ sağlim kucağınıza aldınız mı acaba ve ilaç kullandınız mıIlk gebeligimde 8 haftalik bebegimi kontrele gittigimde 1 hafta önce kalbinin durdugunu ögrendim.ve kürtaj oldum
Aradan 5 ay geçtikten sonra yeniden hamile kaldim ama Mol Gebelik gecirdim kese de hic bebek oluşmadan kurtaj oldum.
3.cü kez hamileyim çok sükür şuan 9 haftaligiz insAllah rabbim kucagima almayi nasip eder
Üye en son mart ayında girmiş canım sanırım göremeyecek sorunu. Sende mi kalp durması durumu yaşadın daha evvelSağ sağlim kucağınıza aldınız mı acaba ve ilaç kullandınız mı
Ayyy üzüldüm evet yaşadım maalesef.Üye en son mart ayında girmiş canım sanırım göremeyecek sorunu. Sende mi kalp durması durumu yaşadın daha evvel
Yaa ben de yaşadım ve su an 3. Hamıleliğim kafamda deli sorular ıkı kaybım var 9 ve 11 haftalarda pıhtılaşma cıkmıstı sımdıde 8. Haftanın ıcındeyım iğne ve progestan kullanıyorum ama aklım cıkıyor ya yine durursa diye sen hıc belirti hissettinmi durdugunda belirtiler azaldımı mesela?Ayyy üzüldüm evet yaşadım maalesef.
8.haftalarda
Benim küçücük kahverengi lekem geldi gittiğimde durmuştu işte canım ben de şuan 11 deyim coraspirin içiyorum ama hala korku bende de varYaa ben de yaşadım ve su an 3. Hamıleliğim kafamda deli sorular ıkı kaybım var 9 ve 11 haftalarda pıhtılaşma cıkmıstı sımdıde 8. Haftanın ıcındeyım iğne ve progestan kullanıyorum ama aklım cıkıyor ya yine durursa diye sen hıc belirti hissettinmi durdugunda belirtiler azaldımı mesela?
Benım ılkınde kontrolden 1 gun once durmus anlamadım ikincisinde ise kanamam geldi
Hiç korkma bu zamanlara kadar gelmişsin en riskli dönemi aşmışsınBenim küçücük kahverengi lekem geldi gittiğimde durmuştu işte canım ben de şuan 11 deyim coraspirin içiyorum ama hala korku bende de var
merhaba, ilk kaybımdan sonra yazmışım bu mesajı. sonrasındaki gebeliğimde de aynı haftada kalbi durdu. ondan sonra bir bebğim oldu çok şükür.Merhaba, üzerinden cok zaman gecmıs ama kalbi duran gebeliğinizde belirtileriniz azalmıs mıydı? Mide bulantısı göğüs hassasiyeti gibi
Benimde aynı oldu 6+5 tr kalbi durdu ilk gebeliğimdi çok üzüldüm sizi çok iyi anlıyorum . Ama inanın sağlıklı olsaydı olmazdı sağlıklı olan hiçbir gebeliği vücut sonlandırmaz sakın üzülmeyin sadece dua edin . Ben atlattım zor olsada . Şimdi tekrardan hamileyim .merhabalar
31 yaşımdayım evliliğimizin 2.5 yıl geçtikten sonra korunmayı bırakıp çoçuk düşünmeye karar verdik bir ay içinde hamile kaldım.
İlk gebelik ilk hüsran
Sanırım bu yaşadığım üzüntü tarifi edilemicek kadar üzücü. Hayat..8 haftalık gebeliğim sürecinde bebeğimin kalbinin durmasıyla sonuçlandı.
hala inanamıyorum bu yaşadıklarıma.
3 hafta sonra doktora tekrar gitmem gerekiyomuş. Bu süreci yaşayanlardan düşüncelerinizi paylaşımlarınızı bekliyorum..
Bir şey kullanıyor musunuz acaba hamilelikteBenimde aynı oldu 6+5 tr kalbi durdu ilk gebeliğimdi çok üzüldüm sizi çok iyi anlıyorum . Ama inanın sağlıklı olsaydı olmazdı sağlıklı olan hiçbir gebeliği vücut sonlandırmaz sakın üzülmeyin sadece dua edin . Ben atlattım zor olsada . Şimdi tekrardan hamileyim .
İnşallah canım benim cumartesi gideceğim bakalım doktoraHiç korkma bu zamanlara kadar gelmişsin en riskli dönemi aşmışsın
Hayır hiçbir şey kullanmıyorum . Kullanmama ya da özen gösteriyorum ilaçlar bi sorununuz olmadığı müddetçe çokta iyi şeyler değil kimyasal neticedeBir şey kullanıyor musunuz acaba hamilelikte
Sağ sağlim doğarlar inşallah kaçıncı haftadasınız ben de şuan tek coraspirin kullanıyorumHayır hiçbir şey kullanmıyorum . Kullanmama ya da özen gösteriyorum ilaçlar bi sorununuz olmadığı müddetçe çokta iyi şeyler değil kimyasal neticede