Ilk gebeliğini kürtaj yapan arkadaşların dikkatine....

Ben de ilk hamileliğimde 11. haftada düşük+kürtaj yaşadım. Zor bi süreçti ama 4 ay sonra hamile kaldım. Bunun kürtajla alakası olduğunu sanmıyorum.
Bi tanıdığım 5 kez kürtaj yaptıktan sonra kendini hazır hissettiğini söylediği anda 6. kez hamile kaldı onu doğurdu.
Belki konu ile alakası yok ama arkadaşlar zorunlu olmadıkça lütfen bi bebeğe kıymayın:çok üzgünüm:
Bir de konuyu açan arkadaşım çok zor günler geçirmişsin. Şayet atlattığına eminsen bebek mevzusunu düşün bu sorunlar çok uzakta kalmamış çok eminsen ve huzurlu isen gene bebek düşün derim.
İkincisi eğer nickindeki 82 doğum tarihin ise o kadar stres yapma daha yaşın çok genç stres de hamileliği engelleyen bir faktördür.

Bazen geciken hamilelikler bu tür hatalarla ilgili pişmanlığımızı ve töbvemizi hatırlatan faktörlerdir bir sınavdır. Güçlü ol Allah verir inşallah.

ben de mayıs ayında boş gebelik nedeniyle kürtaj oldum.3 korunduk ve korunmayı bıraktığım ay hamile kaldım.moral kesinlikle çok önemli.ben hiç kafama takmamıştım.veren allah alan da o oldu yine hayırlısı ne zamansa o zaman verir dedim ve hemen verdi.
hamile kalamamanın kürtajla bi alakası olamaz tabi kürtaj sonrası komplikasyonlar oluşmamışsa (rahimde yapışıklık falan gibi).en önemli şey moralini yüksek tutman.bi hata yapmışsın o an için doğru gelmiş şimdi pişmansın ama yapacak bişey yok.2.gebeliğe hazır olman için önce sen kendini iyileştirmelisin.psikolojini düzeltmelisin ki diğer sağlık sorunlarınla da başa çıkabilesin.allah gönlüne versin ne diyim.ama kayınvaelidenle aran kötü diye bi anlık öfkeyle böyle bişi yapmana üzüldüm.bundan sonra da anlık öfkeye kapılmadan önce iyice düşünürsün umarım.böyle şeyler için (eşinle bi problemin yoksa eğer) bir cana kıymaya değmez.en kısa zamanda allah yüzünü güldürsün inşallah.

canım benim hayatta herşey nsanlar için herşey olabilir sen canını sıkma vicdan azabında kurtul ve rahatla inş tez zamanda bebişin olur

ayy hiç kürtajla alakası yoktur.benim kardeşim ilk hatta ikinci hamileliğinde de kürtaj oldu ama şimdi bir çocuğu var ve korunmadığı zaman hemen hamile kalıyor.

Canım cevabın için teşekkür ederim benim için çok önemli bu tür şeyleri duymak bilmek azda olsa için rahatlıyor tekrar teşekkürleropuyorumnanaktan

Canım öncelikle sanada çok geçmiş olsun bebeğini kaybetmenin acısını en iyi bilenlerdinim...ama ne güzel şimdi tekrar hamilesin buda sana bir teselli bence... ben zorunlu olduğum için aldırdım kayınvalideme kızdığım için falan değil ha..ondan nefret ediyorum ama onun içinde asla bebeğime kıymazdım dedimya ayrılık dönemimize denk geldi bozuk bir ruh haliyle öyle bir karar aldık ozamanlar eşime hiç güvenemiyordum ama sevdiğim için herşeyi göze alarak barıştım ailemin rızası olmadığı içinde bunları annemle yada ailemden biriyle paylaşamadım...kendi kendimi yedim durdum :1no2: şimdi son 1 yıldır iyiyiz eşimle ailesiyle aynı ....aslında çocuk olduktan sonra neler olur diyede düşünmüyor değilim ama ben anne olmayı çok istiyorum evet 27 yaşındayım ama benimle birlikte evlenen bütün arkdaşların 2.bebekleri oluyor buda insana çok acı veriyor...zaten benim en büyük düşmanım stres... kurtulamıyorum bir türlü stresten herşeyi çok takıyorum buda bana zarar sadece... Gerçekten güçlü olmaya çalışıyorum:umursamaz: ...İnşallah Allahım duysun sesini:Saruboceq::Saruboceq: bana ve benim gibi olan herkese versin birer melek

ben de kurtaj oldugun icin degil de stres ya da baska nedenlerden su an yumurtlama problemi yasaman gb nenedenlereden dolayi bekledigini dusundum yazdiklarindan. doktorun bilir tabiiki ama stres en buyuk dusman bebek denemelerinde. cok pismansin haklisin da, keske aldirmasaydin ama Allah'tan af dilemissin, her seyi Rabbim bilir. kendini rahatlattikca zamanla gelecektir bebegin, olanlari unutmaya calis, belliki saglikli dusunebiliyor olsaydin yaptirmazdin, kendini yiyip bitirme bu konuda. ama sana nacizane tavsiyem bu aydan itibaren, sakin ol, Allah' a dua et ve sabirli olacagini, en uygun zamanda sana bir bebek verecegine inandir kendini, sakince uc bes ay daha bekle inan faydasini goreceksin en azindan sagligin daha iyi olacaktir.

Canım sana da teşekkür ederim ayrıca çok çok haklısın... Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah...Benim rahimde falan bir sorun yok yumurtlama problemi var onuda çözmeye çalışıyoruz ..psikolojime gelince evet halen var bozukluk var ama eskisi kadar değilmafoldumben çok daha iyiyim birde bebeğim olsa daha iyi olacağıma eminim başka da bişeyden bukadar emindeğilim zaten olduktan sora neler olur onuda bilemem takdir büyük allahımın...herşeyin hayırlısı...cevabın için tekrar tşk.ler sevgiler.opuyorumnanaktan

Sanada geçmiş olsun çok teşekkürler cevabın için canım tavsiyelerini uyguluycam umarım faydasını görürüm... sevgiyle kal...a.s.

Canım gerçekten şanslıymışsın...Allahın takdiri işte...sağlıklı günlerde büyütmeni dilerim opuyorumnanaktan

canım inşallah bebeğin olmuştur.bende aptal gibi 1 yaşında kızım var bakamam diye 5 haftalık gebeliğimi kürtaj ile sonlandırdım.çok korkmuştum bakamıcaz çok zor olucak dedim aslında 3 çocuk isteyenlerdendim herşey 3 gün içinde oldu.eşimle de birbirimizi anlayamadık.aslında ikimizin istediği de bu değildi.ben kürtajdan sonra çok ağlamışım uyanırken.acısı oturdu yüreğime.bu acı hiç geçmeyecek.beni affet bebeğim diyorum her gece ama bu acı beni öldürecek çok üzgünüm anlatamam.kimse böyle bişey yapmasın.lütfen

kızlar 1 sene önce filan bende kürtaj oldum şimdide 2aydır bebek istiyorum.kafama takıldı kürtajla alakası varmı diye soruyorsunuzda dr a göründünüzmü peki çünkü yapışıklık tüplerin tıkanması filan olabiliyormuş benim kafama cok takıldı bu sorun haberi olan varmı acaba hsg filan yaptırmak gerekmiyormu

allahım bu acıyı kimseye yaşatmasın ben evlenmeden hamile kaldım ve herşeye rağmen doğurmak istemiştim ama sevgilim istemedi zorla aldırmak zorundan kaldım diyebilirim sonucta ona bakıcak durumum yok istenmeyen ve evlilik dışı bi bebek olucaktı polikistik over sendromu hastası olduğum için bebeğim olmaz demişti doktor bunun içinde korunmamıştım.ama genede ölebi pişmanım ki bazen ölmek bile istiyorum sakın aldırmayın cok ağar bi yük allah kimseyi benim durmuma düşürmesin.

:gitme: MALESEF HALEN OLMADI...:umursamaz: ÇOK AMA ÇOK ÜZÜLÜYORUM VE BUDA ENGEL OLUYOR... NAPSAM Bİ TÜRLÜ AKLIMDAN ÇIKMIYOR... DELİRCEM YADA ÖLDÜRCEM KENDİMİ BU VİCDAN AZABINDAN KURTULUCAM YAAAAAAAAA... TAM 2 YIL 2 AY OLDU HAMİLE KALAMIYORUM KENDİMİ ÇOK YETERSİZ VE AŞALIK HİS EDİYORUM SÖYLERMİSİNİZ BANA NE YAPMALIYIM YYAAAAAAAA :mymeka:

:Saruboceq:BEN DÜŞTÜM BU HATAYA BAŞAK KİMSE DÜŞMESİN ALLAHIM... BENİ BUNA İTEN HERKESTEN NEFRET EDİYORUM YA....sempatiksalakcinni ÇILDIRMAMAK İÇİN KENDİMİ ÇOK ZORLUYORUM...İNANIN Kİ ÇOK BÜYÜK VE ÇOK AĞIR Bİ YÜK.....:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::a015:

Ben ilk bebeğimdeki sağlık sorunu nedeniyle 3 aylıkken kürtaj olmak zorunda kaldım.Yaklaşık 7 ay sonra da hamile kaldı.Çok şükür o dönem gerçekten sıkıntılı geçiyor adet günleriniz gecikiyor adette azalma oluyor dengeniz ve moraliniz bozuluyor.Çevre baskısıda var tabi etraftan hamile kalanların haberleri geldikçe kendinizde eksiklik hissedip tekrar hamile kalamıycam heralde diye evhama bile kapılıyorsunuz.Her ay çift çizgiyi görme umudu ve tek çizgide moral bozukluğu.Allah her isteyene anne baba olmayı nasibetsin zor bir süreç .Vakti zamanı gelince hamile kalınıyormuş meğer.Ben şuan 7,5 aylık hamileyim ekim kasım gibi inş bebeğimi kucağıma alıycam.Sizlerde sabredin,dua edin.Bide tavsiyem adet ve yumurtlama günlerinizi takip ederek ilişkiye girmeye çalışın.Kesinlikle etkili oluyor..

arkadaşlar bende 4 haftalık gebeliğimi sonlandırdım 2 yıl önce bu mayısın sonunda çocuk yapmaya karar verdik temmuzun sonunda hamile kaldım canınızı sıkmayın arkadaşlar.ama 1 yılı aşkın süredir olmuyorsa araştırmak gerekiyor genelde yapışıklıktan şüpheleniyor doktorlar ve operasyon sonucu problem çözülüyormuş

erkek arkadaşımla birlikte olduk 1 kere 2 saat içinde norlevo içtim hamile kalmışım çok moralim bozuk.Çok korkuyorum yarın kürtaj olucam

erkek arkadaşımla birlikte olduk 1 kere 2 saat içinde norlevo içtim hamile kalmışım çok moralim bozuk.Çok korkuyorum yarın kürtaj olucam

kürtajdan korkma canım o bebeğin hesabı sorulacak onun için kork sanmaki seni kötülüyorum yanlış anlama hayatta hepimiz hata yapabiliriz keşke birlikte olmasaydın da o bebeği aldırmak zorunda kalmasaydın ama üzüldüm yaaa

bence kürtajla hamile kalamamanın bir alakası yok gibi geliyor ama tabiki bilemicem. bende ilk hamileliğimde bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj olmuştum 3ay bekleyın dedı doktor o 3ay içerisinde mahvolduk karı koca üzüntüden ama bebeğimize üzülüyorduk sadece hiç aklımıza getirmedikki bir daha bebeğimiz olmaz diye yani üzüntü stres nedeniylede hamile kalamıyor olabilirsiniz arkadaşlar .allaha bin şükür 3ay sonra hemen hamıle kaldım ben tekrardan ve martta doğumum var inşallah rabbim bu güzel duyguyu herkese yaşatsınnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…