• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilk gebeliği düşük olup yeniden hamile kalanlar, sorum var!

hadicanimordan

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2013
113
4
16
Ankara
hatunlar merhaba,
başlıkta da dediğim gibi ilk gebeliğim boş gebelikti. kürtaj oldum. şimdi tekrar hamileyim. doktorum yürüyüşü dahi yasakladı.
ben hamile kalmadan önce, her gün 40dk. yürüyordum. normal kilomdan fazlayım zaten. sigarayı bırakmıştım, sonrasında da hamilelik ve kürtaj. 56-57 kilo iken 62 kilo ile ikinci kez hamile kaldım.
doktorum kesinlikle yapma diyor. ama günlük rutin işlerde bile yürüyüş kadar efor sarfediliyor zaten.
yürüyüp de kan ter içinde kalarak yürümeyeceğim zaten.
ama dediğim gibi kilolarım var, ve bulantı kusma yok, 2 haftada 1 kilo alıyorum şu anda. çok kilo almaktan korkuyorum.
size doktorunuz böyle bir kısıntlama getirdi mi, yoksa benimki mi çok pimpirikli.
mevcut bir düşük riski de yok dedi.

hatunlar merhaba,
başlıkta da dediğim gibi ilk gebeliğim boş gebelikti. kürtaj oldum. şimdi tekrar hamileyim. doktorum yürüyüşü dahi yasakladı.
ben hamile kalmadan önce, her gün 40dk. yürüyordum. normal kilomdan fazlayım zaten. sigarayı bırakmıştım, sonrasında da hamilelik ve kürtaj. 56-57 kilo iken 62 kilo ile ikinci kez hamile kaldım.
doktorum kesinlikle yapma diyor. ama günlük rutin işlerde bile yürüyüş kadar efor sarfediliyor zaten.
ama dediğim gibi kilolarım var, ve bulantı kusma yok, 2 haftada 1 kilo alıyorum şu anda. çok kilo almaktan korkuyorum.
size doktorunuz böyle bir kısıntlama getirdi mi, yoksa benimki mi çok pimpirikli.

canım öncelıkle hamileliğin hayırlı olsun İNŞALLAH sağ salim alırsın kucağına benimde ilk hamileliğim düşükle sonuçlandı boş gebelıktı 9 ay sonra tekrardan hamile kalabildim ve bırak yürüyüş yapmayı bişey yere düşse dahi eğilip almadım evet bende çok kilo aldım şuan 38. haftadayım ve 20 kilo almış bulunmaktayım... kilolar verilir bebek için değer takma kafana

hatunlar merhaba,

canım bence de kiloları çok fazla takma bulantıların başladığında beslenemeyeceksin zaten bu yüzden ne yesen kâr bebek için :D kiloya gelince ben evlendiğimde 52 kg idim boy 159 ilk düşükten sonra 63,70 e kadar çıktım şuan bulantılardan dolayı 60 ın altına indi kilom ama zararlı kalorili bi besin değeri ve faydası olmayan yiyecekleri de yeme derim. atıştırmak istedikçe kuru meyve yaş meyve fındık fıstık falan iyi geliyor tabi ben işlenmemiş kuruyemişi tercih ederim :) onun dışında süt yoğurt yumurta vs yiyebilirsen ye ama kiloda takma bu kadar zaten bebişin doğduğunda onu emzirerek ve onun peşinde koşarken gider o kilolar :1::1:

hatunlar merhaba,

ayrıca ilk bebekte problem varsa ve kvtü bittiyse kürtaj düşük vs. ikinci bebeğe zazarı yok ama düşük riskini arttırıyor diye biliyorum bana da hemşirem söylemişti dikkat et ağır kaldırma eğilirken belini değil dizlerinden itibaren bük vs ben dinledim şükür sıkıntı da yaşamadım şimdiye kadar İNŞALLAH BUNDAN SONRA DA böyle rahat devam eder
:49:

Çok sağolun kizlar.ya ne bileyim biraz daha yurumezsem şişmekten korkuyorumm

ben bulantılarım başladığı andan itibaren çok halsizdim merdiven çıkamaz adım atamaz hale geldim eşim dalga geçti hep ağır vasıta diye ölü gibisin diyordu ama bulantılar hafifleyince biraz biraz harekete başladım ayrıca düşük tehlikesi olan dönemi bi atlat kendini daha zinde hissedersin kilo dersen buna çık takma derim çünkü stres yaparsan bebeğini de etkiler

ben bulantılarım başladığı andan itibaren çok halsizdim merdiven çıkamaz adım atamaz hale geldim eşim dalga geçti hep ağır vasıta diye ölü gibisin diyordu ama bulantılar hafifleyince biraz biraz harekete başladım ayrıca düşük tehlikesi olan dönemi bi atlat kendini daha zinde hissedersin kilo dersen buna çık takma derim çünkü stres yaparsan bebeğini de etkiler

ben de stres yapmamaya çalışıyorum. canı zaten hiç tatlı istemiyor ama yemeğe dayanamıyorum yaa:( yavaş yavaş da yürüyüşe başladm artık.

Back