İlk doğumda epizyotomi kesisiz doğum

zeyzeynep49

Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2023
102
44
24
Kızlar ilk doğumunu epizyotomi olmadan yapan varmı kesisiz doğum için neler yapılabilir. İlk doğumda kesin oluyor diye bir duyum aldım ama . Kesisiz doğum yapan varsa neler yaptı anlatabilirimi

Ben yapmadım fakat ilk doğumda olmaması için en önemli şey iyi bir ekip. O bölge yumuşayarak yavaş yavaş açılmalı. Suni verip hızlandırınca tam yumuşamadan açıklık oluyor. Dolayısıyla esneklik olmuyor.
Yavaş yavaş açılma olması, hamilelik boyunca hareketli olmak bol yürüyüş , yoga pilates gibi şeylerle desteklemek, perine masajı gibi gibi detayları var. Ayrıca suda doğum çok faydalı kesiksiz olması için.

Malesef bulunduğum yerde tek hastane var ve amaçları sadece doğurmak suni sancı ve kesi yapıp biran önce kurtulalım kafasındalar

Malesef bulunduğum yerde tek hastane var ve amaçları sadece doğurmak suni sancı ve kesi yapıp biran önce kurtulalım kafasındalar
Ben istanbuldayım. Seçenek çok. Normal doğumu destekleyen birçok doktor bile bunun için özel önem göstermiyor. Özel hastanede bile sizin 20 saat sancı çekmenizi beklemek yerine suni veriyorlar. gerçekten bu alanda destekleyici az doktor var. Ama bütçemi aşıyor benimde mesela. Onların özel ebesi oluyor. Sizinle saatlerce birebir ilgilenip o bölgeyi gevşetiyorlar.

Bende biraz araştırma yaptım Türkiye en çok sezeryan yapan ülkelerden biriymiş malesef ve benim yaşadığım yerde normal doğumu destekleyen doktor yok ebeler zaten ayrı bi dünya arkadaşıma 8 cm açıklığı ve sancısı yeterliyken suni sancı verdiler ve epizyo attılar biran önce kurtulmak için

2 dogumumda da kesi olmadi, yırtık vs hicbisi olmadi. Biraz genetik, birazda sporla alakasi oldugunu dusunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…