İlk diyetim lütfen yardım

Noonenobody

Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2023
66
130
Merhaba arkadaşlar,45 yaşındayim son 2 seneye kadar hamilelik ve emzirme dönemimde dahil kilo problemi yaşamadım.Ancak 10kg fazlalığımi 2 sene içinde aldım.Simdiye kadar hiç diyet yapmadığım için nereden nasıl başlamalıyım.Diyetisyen ücretleri maalesef bütçem için yüksek geldi.Butcemi zorlasam online diyetten verim alır mıyım? Takip edebileceğim uygulama, sayfalar vs varsada paylaşırsanız sevinirim.Sporda yapmak istiyorum YouTubedan önerebileceginiz kanallar var mı?Kilom yoğunlukla basen bölgemde maalesef

Son düzenleme:
Bence dukan diyetini araştırın , kitabı var okuyun . YouTube’da tecrübeli kişilerin videoları var onları izleyin .

Merhaba arkadaşlar,45 yaşındayim son 2 seneye kadar hamilelik ve emzirme dönemimde dahil kilo problemi yaşamadım.Ancak 10kg fazlalığımi 2 sene içinde aldım.Simdiye kadar hiç diyet yapmadığım için nereden nasıl başlamalıyım.Diyetisyen ücretleri maalesef bütçem için yüksek geldi.Butcemi zorlasam online diyetten verim alır mıyım? Takip edebileceğim uygulama, sayfalar vs varsada paylaşırsanız sevinirim.Sporda yapmak istiyorum YouTubedan önerebileceginiz kanallar var mı?Kilom yoğunlukla basen bölgemde maalesef
bu yaşa kadar kilo problemi yaşamadığınız için çok şanslısınız. size tavsiyem kalori saymak olur. ama sağlıklı beslenmelisiniz. fityemek diye bir site var. oranın kalori hesaplama sistemi çok güvenilir. oradan ihtiyacınız olan kaloriyi hesapladıktan sonra günlük 300 kalori kısarak ayda 1-2 kg kadar verebilirsiniz.

Kilo vermenin mantığı çok basit -herhangi bir hastalığınız yoksa- ihtiyaç duyduğunuz kaloriden azını alarak verebilirsiniz. Günlük ihtiyaç duyduğunuz kalori 2000 ise 500 kcal az yiyerek haftada yarım kg verirsiniz. Tabii sporla da desteklemelisiniz

X