Bebek Beslenmesi ilk defa dün gece sütüm gelmedi::(:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sevilzgr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2010
103
0
96
İstanbul
sanırım az beslenmeden dıolayı gece sütüm hiç gelmedi ve ben ne yapacağımı şaşırdım çünkü oğlum biberon kolay kolay almıyor ilk verdiğimde aldı ama 50 cc içti.İkinci kalkışında ise kabul etmedi biberonu ben de kaşık maması verdim.ama böyle içime hiç sinmedi mamayı hazırla -kaşıkla mamyı yedirmeye çalış- uyut derken geçiyor 1 saat.benimki devam sütünü de sevmiyor sütlü ballı irmikli mamayı sulu hazırlayıp verdim öyle biberonla biraz içti.gündüz de çatpat kendime aparatif şeyler hazılıyorum yemek yapmaya bile vakit olmuyor bu yüzden de sütüm ya az geiyor ya da hiç gelmiyor.mama yapma süresini kısaltmak için kaynattığım suyu nasıl aynı sıcaklığında koruyablirim ?(oğlum 8 aylık)

Son düzenleme:

termosa koyabilirsin canım bazen ben öyle yapıyorum yada hemen suyu ısıtıyorum daha önceden kaynamış soğumuş su ile karıştırıyorum

canım çok iyi anlıyorum aynı şeyleri yaşıyorum,oğluma tek başıma bakıyorum,sıcak yemek yemeyi özledim artık,hep abur cubur yiyorum,yapabildiğim tek yemek fırına tavuk atmak.sabahları çay bile demleyemiyorum,oğlum kucağımda tek elimle tezgahın üstünden bişeyler atıştırıyorum.benimki de biberon almıyor,geceleri mama yedirmek sana da çocuğa da eziyet olur,eğer yatırmadan önce tok tutacak şeyler yedirirsen uzun süre uyur,uyandığında da emzirirsin,çok sık uyanıp emmezse sütün yeter.ayrıca sütüm yok diye üzülünce hepten gidiyor,stres yapma,süt yapacak şeyler ye,ilgisi yok diyorlar ama ben kendimde görüyorum,mesela irmik helvası bulgur pilavı gibi şeyler yiyince sütüm artıyor.birde kalsiyumu yüksek gıdalar yemek gerekiyor,mesela bol bol süt iç,hem sıvı almış oluyorsun hemde kalsiyum.bol salata ye diyeceğim ama nerde,nasıl yapacağız ayıkla yıka kurut doğra,sosla....dışarda yemek yerken veya birinin evinde misafirken sofraya salata getirdiklerinde ağlayasım geliyor yemek yemeyi özledim.

canım akşam özellikle kaşık maması yediriyorum tok tutar diye ama nafile yine uyanıyor nasıl olacak bilemedim ya bu aralar sütüm baya azaldı hep oğluma bişeyler hazırlamaktan kendime bakamıyorum.Bundan sonra kaşık maması vererek devam edeceğim artık zor olsa da.sabah ve akşam öğünlerinde mutlaka çorba ve katı bir yemek vereceğim tok tutması için.Bu arada hiç dişimiz çıkmadı katı yemekten tadımlık vermem gerekecek o da ayrı bir sorun

belki huzursuzluğu doymadığından değil de diş çıkardığındandır.bazı çocuklar diş çıkarma döneminde çok çok huzursuz oluyor benimki öyleydi.yatmadan önce bir çay kaşığı calpol ver,bak eğer rahat uyuyorsa ağrısı olduğundan huzursuzlanıyor demektir.benimki 8aylıkken 6dişi vardı,her dişte ayrı çektik düşün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…