Merhaba başlığı görünce yaklaşık 6 yıl önce yaptığım ve ara ara kullandıkça yanına notlar aldığım listem aklıma geldi. Aşağıya kopyalıyorum. Araç gereçleri koyu renkle belirttim yanındaki notları da bıraktım. Umarım faydalı olur.
Bakım ve Sağlık ürünleri Notlar
Sterilazör Ben benden önce doğuran bir arkadaşımdan ödünç aldım. Philips-Avent öneririm. Bebek marketlerde sterilazörü temizlemek için strit asit satılıyor ilk kullanımda onunla temizleyip sonrada ayda bir kez kullanmakta fayda var.
Ateş Ölçer Braun kulaktan ateş ölçer kesinlikle çok pratik. Şimdi bunun alından temassız ölçeni çıkmış.Bebek huysuz olduğunda daha pratik ama güvenilir mi bilemedim.
Buhar Makinesi Bunu biz 1,5 yaşından sonra kullandık. Ama çokda kullandık saılmaz. 10 kere falan kullanmışızdır.
Su büyotu (sıcak su torbası) Gerçekten yeni doğan döneminde çok işe yarıyor benim kızım mayıs doğumlu olmasına rağmen ilk ay kullandım. İkinci kızımda kullanmadım ağustos sıcağında gerekmedi :)
Tırnak makası-tarak set Morhercare den39 TL almıştım çok kullanışlı. İkinci kızımiçinde chicco almıştım e bebekten
Krem seti ıki farklı marka alerji ihtimaline karşı Pişik kremi ve bebe yağı sebamed aldım sonradan bebe yağını mustela ile devam ettim.İkinci kızımda pişik kremide bebek yağı ve losyonunuda mustela kullandım. Büyüyünce mor desitin ve sudokreme geçtim hala kullanıyorum.
Termometre oda için bunuda almasanız olur ama ilk acemilik dönemlerinde işe yarıyor. Ama alerjik bir bebeğiniz varsa hem nem hemde ısı ölçen bir ev termometresi almak şart fazla nemde çocuklara zararlı.
Su termometresi bunu tamamen boşverin yıkarken kullanılıyor o ölçene kadar zaman kaybediyorsunuz suyun derecesini en iyi dirsek deydirerek anlarsınız dirseğinizi deydirince yanmıyorsa ideal sıcaklıktadır.
burun aspiratörü tırnak makası setinin içinde var
Şampuan ki farklı marka alerji ihtimaline karşı Sebamed ve mustela kullandım halada mustela ile devam ediyorum.İkincide sadece mustela kullandım halada devam ediyorum.
bebek küveti(gideri olan) eminönünden kuvet ve ayağını toplam 35 TL ye aldım aynı set jokerde 125 TL. Ayaklı alın eğilerek yıkamak kabus oluyor.
kova ve maşrapa
küvet filesi Benim aldığum küvet büyük 2 yaşına kadar kullandık ama ona uygun file yok. Onun yerine yıkarken içine havlu serin bebeğin biryeri acımaz
temizleme mendili yenidoğan dönemi uni baby e bebekten falan almayın markette kampanyaları takip edin. Sonrasında ben hugess kulanıyorum. Huggies artık kapaksız İkincide unibabynin normali ile devam ediyorum.
Bebek bakım çantası Anne gezmek çantasıda denebilir çok gözlü olması önemli e ticaret sitelerinde çok kullanışlı modeller var. Ama her zaman en kullanışlısı sırt çantası. Nike yada adidastan her zaman kullanabileceğiniz bir sırt çantanız olması en güzeli.
alt açma bezi can bebe 2-3 paket alın ilk zamanlar her altını açışta çiş yapıyorlar altına sereceğiniz bu bez çok faydalı. Dalininde var artık istediğiniz marka alabilirsiniz.
Göğüs Pedi lansiloh öneririm
Göüs Kremi buda lansiloh hatta hamileliğin 7. ayında sürmeye başlayın. Ayrıca emzirirken kullanıma müsait emzirmeden önce göğsü yıkamaya gerek yok.
Göğüs pomposı Madela swing kesinlikle çok pratik . İki bebeğimdede kullandım hastane tipi kiralanan pompalardan sonra en iyisi madela swing ve aventin elektonik modeli.
Emzirme Yastığı mycey kılıflılar rahat. İleride oturma desteği olarak arkasınada koyabilirsiniz.İlkinde aldım ikincisinde yedek kılıf aldım.
Süt Saklama poşeti Lansiloh kilitli torba bide pisaltik minik biberon şeklinde olanlar var onlarda kullanışlı yada avent bardaklar. Ama işten eve getirmek için kilitli torbalar en iyisi avent bardakların ağzı gevşeyip dökülebiliyo. İnanın insan sinirden ağlıyabiliyo riske atmamakta fayda var. Birde işe başladıktan sonra işten eve sütü taşıyabilmek için cold bag almak gerekiyor. Süt makinenizle bir cold bag hediye etmedilerse unnododa ara ara polar bear marka cold bag kampanyası çıkıyor tavsiye ederim.
Yalancı emzik nuk damaklı. İkinci kızım hiçbir marka emziği kabul etmemişti parmağını emmeyi tercih etti sağolsun.
emzik saklama kabı chicconunki içinde 2 yada 3 emzik bulundurulabiliyor.
biberon yenidoğan döneminde dr braun sonrasında avent (aventin gold serisi olanı diğerinde halka var eğer halkayı takmayı unutursan ki gece uyku sersemiyken çok normal bebeğe verdiğin an dökülüyor)Şimdi pembe ve maviside var.
biberon fırçası
diş kaşıyıcı
bebek deterjanı ilk 6 ay dalin sıvı deterjan ve yumuşatıcı ama ek gıdalara geçince bu deterjan hiçbir işe yaramıyor zaten hassas dönem bittiği için omo baby rahatlıkla kullanılabilir. Biede kosla kullanmak şart çamaşır makinenizin ekstra durulama özelliği varsa her zaman bu özelliğini kullanın.
göbek bağı koruyuculu bebek bezi 1 paket doğumda hastaneye hediye gelmişti. Molfixin göbeğine geleceği yerde oyuk var ilk 10 gün rahat oluyor
bebek bezi bebeğin kilosuna bağlı bişey sonradanda alınabilinir, ben gelen hediye dışında prima kullandım benim kızım 3.5 kilo doğru primanın 2 numarasını almıştım iyikide öyle yapmışım 1 numara çok küçük.İki kızımda da 1 numara kullanmadık 2yle başladık.
bebek güvenli yatış yastığı almasanızda olur. Yan yatırmak için ben 5-6 gün kullandım evde öyle duruyor. Yatağına koyarken sırtına battaniye ile destek yapmak yetiyor. Bitek babasının işine yaradı bebeği yastıkla beraber kucağına alıyordu.
kulak temizleme aldım ama ilk kızım18 aylıkken hala bitmemişti banyo sonrası kulaklarını tülbentle temizlemek en iyisi. İkincide kullanmadım bile
Göbek bağı için alkol-gazlıbez Bunu hastane çıkışı doktor hangi marka alınması gerektiğini söylüyor.
Ek gıdalara geçiş dönemi alınacaklar
Cam rende Yoğurt makinesi buda isteğe bağlı evde yer sorunu yoksa ok. Ama fırının içinde de yoğurt mayalamak mümkün. Zaten 5. ay sonrası kullanılıyor ben bir arkadaşımdan aldımİkincide hiç kullanmadım. Arzumunki çok kötü tefalde gereksiz pahalı. Makinesiz mayalanan yoğurt daha lezzetli oluyor.
Katı meyve sıkacağı Bunu boşverin bebeğe zaten cam rende den geçirip vermek gerekiyor. Katı meyve sıkacaklarının bıçağı metal oda meyvenin vitaminini azaltıyor cam rende ideal
bebek maması robotu buda bir arkadaşımdandan geldi. Buharlı pişiricisi bir arada olduğu için kullandım. Blender kadar pürüssüz yapmadığı için ideal bişey ama ilk zamanlar blender sonrada çatalla ezmekte iş görüyor. Arzum marka kullananlar memnun değil.
silikon uçlu kaşık Nuk öneririm
alıştırma bardağı bunu iki kıszmda kullanmadı direk çay kaşığından normal bardağa geçti
yemek tabağı termos 20. gün itibari ile kullandım. Sütü sonrakı dönemlerde mama ve yemeğin sıcaklığını koruyor ama alengirli bişey almaya gerek yok ben 19 TL ye marketten aldım çelik olmasına dikkat edin yeter
Giyim
Hastane çıkışı seti Alt üst takımlar çok kullanışlı. Genelde herşeyi yeni doğan yerine 0-3 almanızı öneririm
Ama mother careden aldıklarınız yeni doğan olabilir. Çünkü onların bedenleri büyük.
Zıbın seti 0-3 ay Yeni doğanları 3. ay sonuna kadar rahatlıkla kullanabiliyorlar.
Organik bady kısa kollu yeni doğan İndirim günlerin takip edin mesela mother care de ayın yarısı etiketin yarısı günleri vardır her ayın 15 inde.
Organik bady kısa kollu 0-3 ay Ayrıca Demsa grubun kozyatağında outlet mağazası var. Birde optimumda var çok düşeş şeyler yakalanabiliyor.
Organik bady kolsuz 0-3 ay Muhakkak eminönü havuzlu han ve çevresine gidin. Herşeyi daha ucuza alabilirsiniz. Ayrıca C&A in yeni doğan kıyafetleri organik ve çok uygun. H&M de öneririm.
patiksiz alt 0-3 ay Ben kapı süsü ve şekerlerimize eminönünden aldım. Şark handa güzel modeller var. İkinci kızımın zamanında keçe modaydı iş yerinden arkadaşım yaptı kapı susu ve şekerleri
patikli alt yeni doğan birincide anı defteri altın yastığı gibi herşeyi eminönünden almıştım. İkincide iş arkadaşım yaptı yada birinciden kalanlar vardı :)
Havlu seti Ağız silme bezi hayat kurtarıcı bişey. Annem birkaç metre tülbent aldı halamda medil büyüklüğünde kesip etrafını iğne oyasıyla geçti o bezler elimiz ayağımız olmuştu.
Elini sil ağzını sil omzuna koy aman gözünü sil falan yumuşak oldukları için ideal hatta doktor görünce ilk zamanlar bununla yıkayın dedi
Havlunun içine banyodan sonra kurulamak için 30x350 cm boyutunda mermerşahin öneririm. Mermerşahin tülbente benzer bir kumaş ama tülbentten daha yumuşak ve daha çok su ceker .ilk zamanlar bebeklerin cildi çok hassas direk havluya sarmak tahriş edebiliyor banyodan sonra havlunun içine sererseniz bebeğiniz daha rahat eder. Kurularkende ayak parmak aralarını , boğum yerlerini ve kulaklarını bu bezle kurularsanız nemli kalmaz.
Merserize battaniye Bebek eşyaları ile lgili e-ticaret siteleri çok ekonomik kesinlikle internetten alışverişi öneririm. Jokerden mağaza kartı çıkarın valla iyi puan birikiyor :) 2 Anadolu yakasında oturanlar için e-5 te aziz bebe ve idil bebe var kozyatağı-maltepa arasında bir yerlerde öneririm.Avrupa yakasında oturanlar ise yine E-5 de şirin evler civarında aynı mağazalar mevcut.
Ben irem bebenin eminönü mağazasından herşeyimi aldım .
penye -pamuklu battaniye
penye yelek
Pijama takımı 0-3 ay
Eldiven
Önlük çorap 0-3 ay
Merserize hırka
Mobilya - aksesuar-diğer araç gereç
Sepet yatak yada beşik Mobilya için modokoyu tavsiye ederim nazar bebeden almıştım bebek sağlığı için uygun yapılmıştı.
sepet yatak iç takımı yatağı çarşafı fırfırları falan Ben evde yer problemim olmadığı için emzirme koltuğuda aldım. Aynı koltuk her yerde 500 TL iken anne bebek fuarundan 350 TL ye aldım.Anne bebek fuarı şubatın 2. yada 3. haftası CNR da yapılıyor.
park yatak 1 evin muhtelif yerlerine taşıyabilmek için İkinci beşik sonrası park yatağa transfer oldu hala park yatakta yatıyor ayrıca evde iki park yatak var birini yazın gittiğimiz her yere götürüyoruz çok rahat oluyo.
Yatak odası takımı Yatak (karyola değil içine konulacak olan yatak :)
Kapı süsü
bebiş için ayrı kirli sepeti
Altın yastığı
albüm
bebek arabası Bebek arabası , oto koltuğu mama sandalyesi gibi eşyalar için saraçhanedeki haşim işcan geçitine gitmeden almayın derim.(trevel set) anakucağı-oto koltuğu ve araba bir arada olanlardan ayrıca her iki yöne dönme özelliğide olmalı. Ha ayrıca arabayı almadan önce bagajınıza sığıyomu kontrol edin. Sığmayınca o arabayı almak pek mantıklı olmuyo. İlkinde chicco trio for me kullanmıştık bagajdaki hacmi çok efektifti. İkincide britax romer kullandık oda rahattı ikisindede 8. ay mcleren bastona geçtik.
Mama sandalyesi Chicco poly (birkaç yerden fiyat alın geçenlerde bir arkadaşıma aldım kendi mağazasında 300 TL idi başka mağazadan 279 a aldım) tabi bu ilkinin döneminde yazılmış bir not. İkinci aynı mama sandalyesini kullanıyor ve bu sandalye daha 5 çocuk büyütür :)
Oto koltuğu 6-20 kilo arası olanlardan Romer yada cybax öneririm. Concordda olabilir.
El ve ayak izleri için çerçeve ve hamur
Yatak örtüsü
Pike takımı
Bebek telsizi İki bebeğimdede kullanmadım. Evimizde telsize ihtiyaç olmadı. Evin büyüklüğüne ve şekline göre alınabilinir.
Gece lambası
Dönence