İlk bebek

EYLULSARIM

hayatım 5 harfli
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2010
233
0
96
Kocaeli
arkadaşlar ilk bebek doğunca anneanne ve babaanne neler alır bebeğe bu konu hakkında bilgi sahibi olanlar lütfen beni aydınlatsın yoksa :) çıldıracağım kayınvalidem ve annem arasında kalıp kızın ailesi neler yapar bebek için erkek ailesi neler yapar lütfen en kısa zamanda cevap verirseniz sevinirim :) şimdiden herkese çok teşekkür ederim...

valla kimseden bişi beklemedim anne anne ve baba anne birer altın taktılar okadar

bizimkiler kendi aralarında bu durumu savaş haline getirdiler kayınvalideme göre ilk bebeğin iğneden ipliğine kadar annem yapmalıymış bu olay ne kadar doğru acaba :)

herkes içinden geleni alır bebegin annesi babası sizsiniz herşeyi kendi zevkinize görealın onlarda içlerindsen gelenleri alsınlarrr

bende anlamadım yani genel olarak bilindik bişimidir bu adetler yani kız annesi şunu alır die kesin bi kaide varmıdır

Herkes gönlünden geçeni alır,takar vs.
Hediyedir zaten bunlar...
Bebeğin diğer kişisel masrafları zaten anne babaya aittir..

bencede hediye kim ne takar kim ne alırsa kendi isteğiyle yapmalı fakat benim kayınvalideme göre iğneden ipliğe kadar anneannesi alacak diyince bende araştırmak istedim :)

:) benim annemde herşeyi aldı yatağını kıyafetlerini bebek arabasını araba koltuğunu bezini mamasını herşeyi tamamlandı şimdi kızımızı bekliyoruz 12 gün kaldı hayırlısı olsun artık hee bu arada benim kayınvalidemde şimdi yapılanlara bunlarımı aldınız die burun kıvırıyoo kendi almadığı varmış gibi bide beğenmiyoo :):):):)

slm,
hayırlısıyla bebeğini kucağına al ve bunlarıda düşünme.
ne alınacaksa hepsini siz yapın alıp almamak onlara kalmış.

sağol canım artık takmıyorum kendim elimden geleni yapacağım artık ALLAH huzur versin sağlık versin gerisi boş :)

Almıyorsada alınmasın ne vrki bunda bu kadar büyütecek..herkes birsey alıcak diye bir kaide yok.
ama kayınvalidenizinde bir şey almamasına bahane uydurması yanlıs.siz belki 2.bebeğe hayır diceksiniz.
ama altın taksalarda takmasalarda cok mühim değil bence.
hem,siz baskaalarına güvenerek yapmadınız cocuğu..
geleneklere herkes sıkı sıkıya bağlı kalıncak diye bir kural da yok ayrıca bence...

benim bildiğimde her iki tarafda bilezik takar,Anneane birde bebeğin beşiğini alır.Böyle bir adet var bizimde buralarda.Ama tabi kimin içinden ne gelirse durum neye müsaitse o oluyo genelde, eksik yada fazla

benim bildiğimde her iki tarafda bilezik takar,Anneane birde bebeğin beşiğini alır.Böyle bir adet var bizimde buralarda.Ama tabi kimin içinden ne gelirse durum neye müsaitse o oluyo genelde, eksik yada fazla

valla bebeğim kırkını tamamlamak üzere perşembe günü kırkımız bitiyor fakat kayınvalidem sadece 1 defa geldi bizi görmeye :) sadece bi kilo baklava taktı kızım ve bana :D

Back