- 15 Ocak 2014
- 568
- 25
- 318
- 34
Canım sen şimdi hamile misin? Yoksa bebeğin içi kaybettin?
maalesef kaybettim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canım sen şimdi hamile misin? Yoksa bebeğin içi kaybettin?
maalesef kaybettim
Biraz önce gebelik takvimi vardı da ondan sordum canım. Geçmiş olsun canım. Kaç haftalıktı? Ben de 2 hafta önce 10 haftalık bebeğimi kaybettim. Senin sebep neydi? Belli oldu mu?
gebelik takvimini kaldırmak istememiştim önce sonra hergün gördükçe daha çok üzülüyorum diye şimdi kaldırdım
benim 24 haftalıktı down sendromluydu ve bir çok anomali vardı yavrumda
Ay canım seninki baya büyükmüş. Normal doğum mu oldu? Peki ne zaman öğrendiniz don sendromlu olduğunu? Doktor bizimkinin de kalbi durunca bük ihtimal anomali vardır da ondan kalbi durmuştur, dedi. Biz de genetiğe gönderdik bekliyoruz sonucunu.
normal doğum yaptım evet
down sendromlu olduğunu ve anomalileri aynı anda öğrendim
down sendromu vardı daha detaylı inceleyince de anomaliler çıktı
acil doğuma aldılar
Ee önceki taramalarda çıkmamış mıydı canım? Ilk gebeliğin miydi? Çok mu soru sordum
ikili de sorun çıkmadı üçlü de çıktı onun için amniyosentez yaptırdım
ilk gebeliğimdi
Yok ben istemedim zaten yavrumda bir sürü sorun vardı gerek yok dedimAllah sabır versin inş canım. Bebeği genetiğe gönderdiniz mi?
Yok ben istemedim zaten yavrumda bir sürü sorun vardı gerek yok dedim
Doğru haklısın canımpeki öldüğünü nasıl fark ettin canım? Benim de 3 hafta karnımda ölü olarak kalmış fark edemedim de ondan soruyorum canım benim.
canım genelde kalbi duran bebekler belirti vermiyor. bu yüzden haftalarca ölü bebekle hayatına devam eden anneler olabiliyor. Benimde bebeğimin kalbi zeka geriliği yüzünden durmuş rutin kontrolde öğrendik. ne bir damla kanamam ne de en ufak bi akıntım vardı. nasip değilmiş ne diyelim..
Geçmiş olsun canım sana da... Peki canım bebekte zeka geriliğini genetik testte mi öğrendiniz?
teşekkür ederim canım. hayır ilk düşük olduğu için genetiğe gitmedi sadece patolojiye gitti ve sonuç temiz dendi. daha sonradan bende hipotiroit hastalığı olduğu ortaya çıktı. ben hastalığımı bilmediğimden ve ilaç kullanmadığımdan hormonun az salgılanması nedeniyle bebeğin zekasında gerilik olduğunu ve bu yüzden kalbinin durduğunu anladık. yani doktorum bana bu şekilde bir açıklama yaptı canım.
Ilk bebeğimi kaybettikten sonra herkesin size defalarca söylediği gibi demek ki böylesi hayırlıymış bebek demekki sağlıksızmış diye avuttum kendimi hemen bir bebeğim olsun istedim.. Allahım çok şükür aratmadı 2ay sonra hemen gönderdi ama o da iğne kullanmama rağmen karnımda öldü.. Tüm testler yapıldı ona bana eşime! Hiçbirimizde hiçbir testte sorun çıkmadı şimdi bebek demekki sağlıksızmış da diyemiyorum benim de buymuş sınavım diyorum! 3. Yü daha büyük bir umutla bekliyorum Allahım inşallah bekletmez inşallah verip almaz aynı acıyı yaşatmaz bu sefer..
Bu acıyı yaşayan herkese de bol sabır diliyorumm!