Ilk bebeğine hamile anne adayları heyecanımızı beraber paylaşalım

Oft'den görünce yazmak istedim, benim 9 seneden sonra nihayet 6 aylık bir oğlum var Allah'a şükür..Bu zaman zarfına kadar bazı kötü şeyler yaşadım ama yazıp ta moralinizi bozmak istemiyorum..Aksine şu kahverengi akıntıyla ilgili yazmak istediğim için konuya daldım..O kadar korkutuyor ki hamileyken insanlar..Bir de insan kendisi de hassas oluyor tabii ufacık şeyden korkuyor..Benim kanamam da oldu kahverengi akıntılarım da..Stresten, yorgunluktan ve en önemlisi 'bebek tutunurken' oluyor arkadaşlar bunlar..Çok tedirgin oldum çok üzüldüm ve hamileliğim bu yüzden daha da stresli geçti...Kendinizi üzmeyin ve hep pozitif düşünün Allah'a şükür hamileliğimde kanamalı, akıntılı bir dönem geçirdiğim halde hayırlısıyla doğumumu yaptım oğlum 6 aylık oldu çok şükür..Hamilelikte stres çok önemli, lüfen kafanıza herşeyi takmayın benim yaptığım gibi..Gözlerinizi kapatın, elinizi karnınıza koyup güzel şeyler düşünün ki güzel olsun..Birşeyler yazmak istedim,ben de aynı şeyleri yaşadığım için sizleri çok iyi anlıyorum çünkü...
Sevgiler, iyi akşamlar..:KK39:

Son düzenleme:
Çok saol arkadaşım içime sur serptin.
Ama inan etrafımdakiler çok tedirgin ediyor beni, son dönemlerde düşük haberleri çok alıyorum tabi bende tedirgin oluyorum.
Bana çekyatı bile kaldırma diyen oldu oysaki çok hafif o bana göre, bugünde çok koşturup bu akıntıyı görünce tedirgin oldum.
İnşaAllah sağlıcakla alırız kucağımıza, senin bebişinde inşaAllah hayırlı bir evlat olur.
Şimdiden kucağımda gibi seviyorum bebeğimi, zaten çocukları çok severim kendi bebeğim olunca ayrı bir düşkünüm, oysaki daha çok yeni bebeğim :))

İnşaallah canım, cümlemizinkini korusun Rabbim..Dediğim gibi çok şeyler yaşadık ama şimdi ki aklım olsa hiç birini takmazdım..Eltim de doğuma kadar kanamalı geçirdi ama şükür kızı 4 yaşında.Özellikle kahverengi akıntım çok oldu benim.Ablam çok söyledi bebek yerleşirken, tutunurken olur kendini üzme diye ama hamilelik psikolojisi işte..Kesinlikle şuna inanıyorum ki pozitif düşünüp ona göre neşeli hamilelik geçirisen daha güzel gelişiyor herşey..Ben ço kstresli geçirdim herkes huysuz olacak oğlun dedi ve haklılar oğlum çok huysuz:) Arkadaşımla aynı anda hamileydik o aksine çok neşeliydi inanmayacaksınız belki ama maaşallah çocuğu o kadar uslu ki, hep neşeli bebek..
Kısacası hiç kendinizi üzmeyin zaten her şey olacağına varıyorsa kasıp ta bebeğinizi de üzmeye gerek yok değil mi arkadaşlar? Allah cümlemizin evladına sağlık versin.Allah sizlerinkini de tamamına erdirsin..İnşaallah vatana millete, ailesine hayırlı, sağlıklı evlatlarınız olur..İyi geceler..:KK39:

Çok şükür kendimi çok sıkıntıya sokmuyorm, hatta bazen varlığını bile unutuyorum, belki yeni olduğu için çok üzerine düşmüyorum.
Sadece bazayı falan kaldırmamaya dikkat ediyorum, onun dışında her işim rahatlıkla yapıyorum, bugüne kadarda bel ağrım bile olmadı çok şükür.
İnşaAllah bundan sonrasıda rahat geçer, sadece mide bulantısı olsunda zayıflayayım diyorum :))

Çok şükür kendimi çok sıkıntıya sokmuyorm, hatta bazen varlığını bile unutuyorum, belki yeni olduğu için çok üzerine düşmüyorum.
Sadece bazayı falan kaldırmamaya dikkat ediyorum, onun dışında her işim rahatlıkla yapıyorum, bugüne kadarda bel ağrım bile olmadı çok şükür.
İnşaAllah bundan sonrasıda rahat geçer, sadece mide bulantısı olsunda zayıflayayım diyorum :))

41 kere maşallah:nazar: iyi geçiyo diyosunda canım sen yinede dikkat et ne varsa duada var bedenen ruhen bol bol oku tamam mı :) annem sürekli söyler aman kızım duanı oku ihmal etme diye.valla doktor bana hepsini yasakladı temizlik,pazar, ilişki.bu arada en çok pazara gidemeyince canım sıkılıyo:)akıntı bazı insanlarda oluyomuş sen yinede git bence kafan rahatlar en azından.

Bnce almistir cokdn bebisini kucagina gelir bitanem ogunlerde neden bilmiyorum ama hasthanede cok mazlumlar sesleri bile cikmiyor neaamanki Ève geldikdn sonra basldi bnmkisi cok agliyor okadar cok bru ile islemiski agliyisi normalde aglamdigi zaman bile agliyor geliyor bna emin ok ogunlerde gelecek bir bkmissin bebegin kucaginda tamam cnim operim sende kendine cok iyi bk biliyorum son zmanmar beklemeler cok Zor hayirlisiyla geldigi zman butun o bunalimmli gunler bitiyor bmbask bir Hayat bqliyor ozman bak bebek icin az mi mucadeler verildi hamile oldugum ogrendigim gun sadece ani olarak kaldi kalp acim bitmisti buda oyle olack dogumdan sonra hamilelik fotolara bakarken hayall Gobi geldi sanki hic tasimamis hic hamile kalmadan olmus Gobi oldum ne cabukda gecti dedim halbuki ozamnlar oyle degildi sadece sabir birbkmissin sentine bebisin kucaginda olack ama cok guzel bir duygu inanki ne Ana ne baba ne kardes ne es sevgisi bu sevginin tarifi yok cok baska bebegini al kucagina onun kokusunu hisset hele birde emzir ayyyy bambaska ama bunlari ragmn icin sabir isde Optm kocmn bebisiniyobk

sevgili evanur,Allah bebegine ve sana saglik sihhat huzur versin.hayirli olsun .hep kendi ayimdaki hamilelerleu konusurken simdi hamileiginin son aylarini yasiyan ve dogumu yasamis annelerden yorumlar dinlemek bambaska bir duygu.dogumu yaklasan diger arkadaslarima ve basta su anda dogum yapma ihtimali yüksek olan gnbkn arkadasimiza Allah güc kuvvet versin.insallah sag salim,kolayca bebeklerinize kavusursunuz.Allahim ne zor ,ne heycanli .9 ay gececek birde dogumu bekle.Anneligin sirri sabrdan geciyor belliki.bende zaman sag salim gecsin bebegimi kucagima alip koklayim istiyorum.heycan basti.

kızlar selam.geçmişi okuyamıyorum halim yok çünkü:KK43:
hemen yazıp çıkıcam merak etmeyin diye..dün gece hastanedeydim..adet sancısı gibi çok şiddetli ağrılarım oldu..nst de 20 dk.bir sancım çıktı..alttan bakıldığında açıklığımda var..yatmak istemediğim için eve geldim.ama her an hazırlıklı ol dedi dr.beklemedeyim...suyum gelebilirmiş.sancılarım 15 dk ya inerse hemen gidicez..kasıklarım felaket ağrıyo..bakalım oğlum daha ne kadar bekleyecek..dualarınızı eksik etmeyin oğlum ve benim için...doğurmazsam yine yazarım..hepinizi öpüyorum.görüşmek üzere

cnm ne güzel bir haber bu,demek vakit geldi.Rabbim bir avazla kurtarsın inş.sanada bebişine de güç kuvvet versin.umarım rahat bir doğum geçirirsin.bebişinle beraber dönüşünü sabırsızlıkla bekliyoruz.Allaha emanet olun.bizde seni öpüyoruz,oğluşumla :):KK16:

MUHTEMEL DOĞUM TARİHİ -CİNSİYETİ
evanur........................................ 17 Kasım -kız(minik Asya'yı sağlıcakla büyüt)
berraksuuu.................................. 18 şubat -kız
gunebkn..................................... 2 Ocak -erkek
troubled..................................... 20 Mart -erkek
HaticeCan................................... 5 Nisan -erkek
glsh-arikan................................. 29 Temmuz -
gunnur2010................................ 11 Ocak -kız
nutella61................................... 30 Temmuz -
IIFaToShII.................................. 12 Ağustos -
tulll.......................................... 16 Ağustos -
zammbak................................... 11 Ağustos -
ekincik....................................... 2 Haziran -erkek
hacettepeli4807.......................... 5 Haziran -
e2burner.................................... 4 Ağustos -
Minnasu..................................... 28 Şubat -kız
nursavaskan............................... ............ -erkek
icetea17..................................... ............................
sakaar....................................... ............................
cırkınordekyavrusu....................... ............................
baska-basak............................... ............................
sirinatike.................................... ............................
yuksel84.................................... ............................
Sedda89.................................... ............................
huris33...................................... ............................
-Bertaraff................................... ............................
dilniya....................................... ............................
serkan-deniz............................... .............................
evlimutlu00................................. ............................
onlymine.................................... ............................
piXie86...................................... ............................
Ceydaerhan................................ ............................
-ELA-06..................................... ...........................
HanımeliHH................................ ............................
yeni hamişler isimlerini eklesin lütfen.gunebkn canım tuna bebekle sağ salim dönmenizi bekliyoruz..:nazar:

Herkese merhaba.. umarım hepınız ıyısındır.. aramızdan bır arkadasımızda dogum yapıyor sanırım o arkadasımızda saglıkla bebegıne kucagına alsın inşallah.. Ben beklemedeyım ayın 28 ını beklıyorum bebegımın kalp atıslarının daha kuvvetlenmesı gerekıyor o tarıhe kadar.. ama kendımı ıyı hıssedıyorum mıde bulantım yok sadece halsızım ve bel kasık agrılarım oluyor.. hepiniz kendinize ve bebişlerinizde ıyı bakınn

İnşaallah canım, cümlemizinkini korusun Rabbim..Dediğim gibi çok şeyler yaşadık ama şimdi ki aklım olsa hiç birini takmazdım..Eltim de doğuma kadar kanamalı geçirdi ama şükür kızı 4 yaşında.Özellikle kahverengi akıntım çok oldu benim.Ablam çok söyledi bebek yerleşirken, tutunurken olur kendini üzme diye ama hamilelik psikolojisi işte..Kesinlikle şuna inanıyorum ki pozitif düşünüp ona göre neşeli hamilelik geçirisen daha güzel gelişiyor herşey..Ben ço kstresli geçirdim herkes huysuz olacak oğlun dedi ve haklılar oğlum çok huysuz:) Arkadaşımla aynı anda hamileydik o aksine çok neşeliydi inanmayacaksınız belki ama maaşallah çocuğu o kadar uslu ki, hep neşeli bebek..
Kısacası hiç kendinizi üzmeyin zaten her şey olacağına varıyorsa kasıp ta bebeğinizi de üzmeye gerek yok değil mi arkadaşlar? Allah cümlemizin evladına sağlık versin.Allah sizlerinkini de tamamına erdirsin..İnşaallah vatana millete, ailesine hayırlı, sağlıklı evlatlarınız olur..İyi geceler..:KK39:

içime benimde su serptin :)
1 hafta 3 gündür kahverengi akıntılarım devam ediyor.
günde 1 kere geliyor.
doktor progestan verdi.
kalp atışını da 6+3 günlükken gördük :)
şuan 7+3 günlüğüm. doktor kırmızı kan veya parça olmadığı sürece doktora gelme dedi. geçen hafta 6 kere gittim de :KK66:
haftaya salı tekrar gideceğim.
ama bebeğime birşey olacak diye çok korkuyroumç.doktora neden oluyor bu akıntı dediğimde düşmek istiyor dedi :KK43:, ama kalp atışı ,büyüklüğü herşeyim güzelmiş.
hatt 2 hafta önce bebeğime 4-5 günlük küçük haftasıyla uyuşmuyor demişlerdi, yavaş büyüyor demişlerdi ( not karından baktılar )
sonra alttan muayane ettiler aa herşey normalmiş dediler, orda kadını boğmamak için zor tuttum ya kendimi neyse :KK43:
hiç bulantımda yok, doktor bulantının olması hamileliğin normal olduğunun göstergesidir dedi, onada bir canım sıkıldı :KK43: belim ağıyor ve çook uyuyorum o kadar .
birşey yoktur dimi ?

günde 1 kere geliyor.
doktor progestan verdi.
şuan 7+3 günlüğüm. doktor kırmızı kan veya parça olmadığı sürece doktora gelme dedi. geçen hafta 6 kere gittim de :KK66:
ama bebeğime birşey olacak diye çok korkuyroumç.doktora neden oluyor bu akıntı dediğimde düşmek istiyor dedi :KK43:, ama kalp atışı ,büyüklüğü herşeyim güzelmiş.
hatt 2 hafta önce bebeğime 4-5 günlük küçük haftasıyla uyuşmuyor demişlerdi, yavaş büyüyor demişlerdi ( not karından baktılar )
sonra alttan muayane ettiler aa herşey normalmiş dediler, orda kadını boğmamak için zor tuttum ya kendimi neyse :KK43:
hiç bulantımda yok, doktor bulantının olması hamileliğin normal olduğunun göstergesidir dedi, onada bir canım sıkıldı :KK43: belim ağıyor ve çook uyuyorum o kadar .
birşey yoktur dimi ?

Endişe etme benım arkadasımın 1 gun boyunca ara ara kanaması oldu ve aynı ılacı verdı ama bol bol dınlendı yataktan cıkmadı nerdeyse ve yedıklerıne cok dıkkat ettı ve 1 haftaya kadarda toparladı kendını içini ferah tut sen cok şükür gelişimi herşeyi iyiymiş.. kendını strese sokma bebişde etkılenır.. kalp atıslarını nasıl duydun bızımkı gıbımıydı yoksa dahamı hızlıydı ?

merhaba hanımlar bende 1 aylık hamileyim yarın kalp atışlarını dinlemeye gitcez bakalım herşeyin hayırlısı mide bulantım halsizlik iştehsizlık var ve çok su içmeye başladım bende umarım normal bişidir bu

merhaba hanımlar bende 1 aylık hamileyim yarın kalp atışlarını dinlemeye gitcez bakalım herşeyin hayırlısı mide bulantım halsizlik iştehsizlık var ve çok su içmeye başladım bende umarım normal bişidir bu

Hayırlı olsun.. yarında inş hersey sorunsuz gıder .. yaşadıgın herşey normal su ıcmende cok ıyı bana doktorum sureklı bol bol su ıc dıyor ozellıkle hamılelıgın ılk aylarında cok önemliymiş..ıdrar yolu ıltıhaplarındada koruyormus

inş canım içiyorum bu sefere wc den çıkamıyorum hele gece uykudan 3 kere felan uyanıyorum şimdilik sadece folikasit hapı kullanıyorum ama kan tahlili istiyecekmi bakalım

inş canım içiyorum bu sefere wc den çıkamıyorum hele gece uykudan 3 kere felan uyanıyorum şimdilik sadece folikasit hapı kullanıyorum ama kan tahlili istiyecekmi bakalım

Bende ılk zamanlar hep uykumdan uyanıyordum ama duzelıyor daha sonra kabızlıga dıkkat et ama sıvı yıyecekler tuketmeye calış.. folik asit olarak bende folidoce kullanıyorum bıraz düşük 400 mcg ama doktor ılla bunu ıcıceksın dedı bana kan tahlılerı 1 hafta sonra yapılcak şeker tiroid vıtamın eksikligi flan.. sadece acıl olarak toksoplazma mıkrobu ıcın test yaptı oda zamanında evımde kedı köpek besledıgım ıcın halada köpegım var ama negatıf cıktı hıc bulaşmamış.. daha önce bulaşıp vucuttan atsaymısım daha ıyı olucakmıs bagısıklıgım oluyormus cunku.. en tehlıkesıde toksoplazma allah korusun hamılelıkte yakalandıgında cocugun sakat dogmasına kadar yol acıyormus benımde kayınvalıdem o mıkropdan 3 cocugunu kaybetmıs.. hamile oldugun surece cıg et yeme ve sebzelerı meyvelerı cok ıyı yıka köpegın kedınde varsa asısı olsun mutlaka..

Merhaba,
ben geldim :) yani bende geldim burdayım artık :) kendi testlerimle pozitifi görmüştüm ama dün doktora gittik eşimle kesemizi de gördük rahatladık :) Rabbim herkese nasip etsin inş. :)

evimde beslediğim bi hayvanım yok dediğin gibi çiğ et yumurta yeme dedi zaten doktor günlük 400 folik asid için iyimiş zaten hep dua ediyorum eli ayağı düzgün sağlıklı olsun diye bazen netten okuyorum neler neler içim kararıyo bakmıyorum artık öle herşeye ilk muaynede bizde göremedik kanda çıkmıştı gebelik ayrıntılı ultrasonda keseyi görmüştüm hemen sordum iç gebelik değilmi diye ewt dedi yarını iple çekiyorum çok heyecanlıyım

günde 1 kere geliyor.
doktor progestan verdi.
birşey yoktur dimi ?
canim hic kafani yorma.bu tür seyler hepimizin basindan gecti.beni nerdeyse sirf kese daha görünmedi diye ameliyata alcaklari.dis gebelik bile diyemediler.icerde ic organlara kanama vardir die.cunku kan testinde hamile cikiyorum ne icerde ne disarda kese göremiyorlardi.neyse tam hastaneye yattim operasyona gircem son kontrolde birde baktilarki kese göründü.bu sefer basladilar eger görünmemisse demek iki kese var ikiz olabilir dediler. neyyse aradan zaman gecti tek oldugu anlasildi bu sefer bu kücük galiba demeye basladilar.sonrada kalp atislari duyulmadi bir türlü.git yat dinlen hi bise yapma dediler.bende gittim ama eve degil baska doktor arastirmaya. .derken bebisim 7 hafta sonlari kalbi atmaya baslamis.masallah.kanamam oldu hastaneye gittim.kalbinin attigina sahit oldum.dünyalar benim oldu.simdi dunya tatlisi bir doktorum var.onu taniyana kadar neler cektim eski topiklerdeki yazilarimdan bilinir:KK9:
simdi cok sükür.bebegimde büyüdü bende rahatladim.birde diyorlarki ilk ay cok önemli ama sagolsun bazi doktorlar o kadar kasap varii calisiyorki önemli olan aylari stres icinde gecirmek zorunda kaliyosun.özellikle 2.ay Allahim koruusn en önemli organlarin olusumuna denk geldigi icin sakatlik riski yüzünden gercekten dikkatli olalim.sonra testlerinizden alinan sonuclara göre.ismii yaparsiniz spormu yada her ne ise rahatlarsiniz.kendinizi bos birakin.birakin esiniz yardim etsin yada ev biraz toz ve daginik kalsin.uc aydan sonra toparlarsiniz.fazlada benim gibi doktorlarin söyledikelrini kafaya takip arastirmalara girmeyin.gece uykualriniza giriyor.doktorunuz folik asit dediyse onu icin.demiriniz eksikse yada kanama ihtimaline karsi bazilarina progestan veriyo.ihtiyaciniz olsa sizede verir zaten.rahat olalim.ben ettim siz etmeyin :KK15::KK15:

Merhaba,
ben geldim :) yani bende geldim burdayım artık :) kendi testlerimle pozitifi görmüştüm ama dün doktora gittik eşimle kesemizi de gördük rahatladık :) Rabbim herkese nasip etsin inş. :)

hayirli olsun hamislikleriniz.Allahim bebis isteyipte olmayan herkese bu duyguyu yasatsin:emir_bebek::emir_bebek:
kizlar ben bahar, sizde yaz anneleri olcaksiniz galiba :KK66:

Son düzenleme:
X