• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Ilk bebeği erken doğanlar 2.bebeğiniz ne zaman doğdu.erkenmi.vaktindemi

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

TopaLsoLucaNn

B:66.9Gncl:66.9Hdf:55.0
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2012
3.842
1.311
173
Arkadaslar ben ılk gebelıgımde 30 haftalık dogum yaptım ve 2.gebelıgı dusunuyorum.mecburum dıyebılırım.ama erken dogum yapma dusuncesı bır an hevesımı kırmıyor deıl.korkuyorum.aranızda varmı ilk bebegı erken olupta 2.bebegı zamanında doganlar.:49:

İlk oğlum 29 haftalık doğdu şimdi cennette bir melek, ikinci oğlum da 35 haftalık doğdu maalesef :(

35hafta da dogumm yapsam opup basıma koyarım :18::18: ıns zamanlı olur.masallah ogluna allah uzun omur evrsın:nazar:

ben de ilk bebeğimi 33 +5te doğurdum son 3 hafta suyu gelmişti idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle.,55 gün küvözde kaldı şimdi çok sağlıklı çok şükür:nazar: şimdi yine hamileyim ama o kadar çok korkuyorum ki yine erken ddoğururum diye.erken doğum uzmanına gidiyorum kontroller için,şimdilik herşey yolunda ama 28. haftada akciğer geliştirici iğne olacam her ihtimale kerşı.her an tetikdeyim en ufak bişeyde doktora gidiyorum hemen.dualar etmekle geçiyor günlerim en az 37.haftayı bi görsem diyorum.inşallah herkes sağlıklı doğum yapıp bebeklerini kucağına alır.

ben de ilk bebeğimi 33 +5te doğurdum son 3 hafta suyu gelmişti idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle.,55 gün küvözde kaldı şimdi çok sağlıklı çok şükür:nazar: şimdi yine hamileyim ama o kadar çok korkuyorum ki yine erken ddoğururum diye.erken doğum uzmanına gidiyorum kontroller için,şimdilik herşey yolunda ama 28. haftada akciğer geliştirici iğne olacam her ihtimale kerşı.her an tetikdeyim en ufak bişeyde doktora gidiyorum hemen.dualar etmekle geçiyor günlerim en az 37.haftayı bi görsem diyorum.inşallah herkes sağlıklı doğum yapıp bebeklerini kucağına alır.

ayyy ıns canım cok ıyı anlıyorum senı 1 kaç ay ıcınde gebelık dusunuyorum ama cokta korkuyorum gne erken dogurursam dıye sole 37 haftayı bı devırsek dıyorum ama bellımı olur belkı 40 ı da doldururuz :49:

bende ikinci bebeği düşünüyorum ve çok korkuyorum yine erken olursa diye bi tanıdık ikinciye hamile birinci erken doğdu şu an çok normal gidiyo 40 haftayı görecek gibi görünüyo inş

ayyy ıns canım cok ıyı anlıyorum senı 1 kaç ay ıcınde gebelık dusunuyorum ama cokta korkuyorum gne erken dogurursam dıye sole 37 haftayı bı devırsek dıyorum ama bellımı olur belkı 40 ı da doldururuz :49:

oglun kaç yasında pekı

oğlum 18 aylık teyzesi,bu hamileliğim planlı bi hamilelik değildi sürpriz oldu,inşallah en az bi 37.haftayı görürüz

merhaba arkadaşlar öncelikle bebeğini kaybedenlere rabbim sonsuz sabırlar versin...ben 5 aralık 2010 da 24 haftalıkken doğum yaptım ve malesef dogum sırasında kaybettim şimdi ise 9 ocak 2012 de 41+4 günlükken tekrar doğum yaptım günüm geçmesine rağmen doğmamıştı ve benim ikincisi için ilki kadar bile şansı olmaz dedi doktorum ama şükür ki şimdi sağlıklı bi şekilde kucağimda.... allah tan asla ümit kesmeyin her şeyin hayırlı olması dileğiyle....

ben de plesenta previa sebebiyle 35+2 doğum yaptım.ikimizin de yaşaması mucizeydi.kızım maşallah iyi.2.düşünüyorum ama korkuyorum.

ilk oğlum 36 haftalık 2300 gr.ikinci oğlum 30 haftalık 1 kilo doğdu.şimdi üçüncü oğluma hamileyim şu an 33+2 yim preklemsi hastası olduğum için bebişimin gelişimi yaşıtlarına göre 2 hafta geriden geliyo ama başka bi sıkıntımız yok doktorumuz sanırım 36.haftaya girer girmez alacak oğluşumu.bunun sebebide üçüde sezeryan ve arka arkaya doğumlar ddikişlerrimin açılmasından korktuğu için gebeliği 36 da sonlandırıcaz.ilk oğlum 4 ikinci oğlum 2 yaşında bu arada.yani hepsinin arasında 2 yaş var

bende ilk kızımı 32 haftalık doğurdum 2.yi tabiki istiyoruz ama benide acaba oda erkenmi olur diye korku kaplamadı değil..çünkü ilki sebepsiz erken doğum.

merhaba arkadaşlar öncelikle bebeğini kaybedenlere rabbim sonsuz sabırlar versin...ben 5 aralık 2010 da 24 haftalıkken doğum yaptım ve malesef dogum sırasında kaybettim şimdi ise 9 ocak 2012 de 41+4 günlükken tekrar doğum yaptım günüm geçmesine rağmen doğmamıştı ve benim ikincisi için ilki kadar bile şansı olmaz dedi doktorum ama şükür ki şimdi sağlıklı bi şekilde kucağimda.... allah tan asla ümit kesmeyin her şeyin hayırlı olması dileğiyle....
allah bagıslasın demekkı ılkı erken dogunca ıkıncısıde erken olacak dıye bı kanun yok masallah masallah
ben de plesenta previa sebebiyle 35+2 doğum yaptım.ikimizin de yaşaması mucizeydi.kızım maşallah iyi.2.düşünüyorum ama korkuyorum.
allah hayırlısını versın arkadasım kımseye yastamasın bu tarz seyler dusmanıma bıle 65 gun bekledım
ilk oğlum 36 haftalık 2300 gr.ikinci oğlum 30 haftalık 1 kilo doğdu.şimdi üçüncü oğluma hamileyim şu an 33+2 yim preklemsi hastası olduğum için bebişimin gelişimi yaşıtlarına göre 2 hafta geriden geliyo ama başka bi sıkıntımız yok doktorumuz sanırım 36.haftaya girer girmez alacak oğluşumu.bunun sebebide üçüde sezeryan ve arka arkaya doğumlar ddikişlerrimin açılmasından korktuğu için gebeliği 36 da sonlandırıcaz.ilk oğlum 4 ikinci oğlum 2 yaşında bu arada.yani hepsinin arasında 2 yaş var
masallah masallah allah bagıslasın ıns.ewet cok arka arkaya dogurmussun allah saglık versın
bende ilk kızımı 32 haftalık doğurdum 2.yi tabiki istiyoruz ama benide acaba oda erkenmi olur diye korku kaplamadı değil..çünkü ilki sebepsiz erken doğum.

sanırım 6 aylık henuz bebısın sen daha bekle azcık :))) ıstedıgındede ıns aynı syeelrı yasatmasın rabbım

ben hafta olarak bilmiyorum ama kızımda 8 aylık doğum yapmıştım aniden sularım gelmişti kızım 3 gün kuvezde kaldı oda doğumdan sonra bebek sarılığı oldu şimdi 2,5 yaşında oldu şimdi 2,5 aylık oldum nerdeyse hamileyim inşallah bu sefer de erken olmam zamanında doğururum

bende ilk bebeğimi 31 + 4 de doğum yaptım sebepsiz bi erken doğumdu anıden sancılarım başladı ve normal doğumla 1900 gr doğdu ama malesef 3 gün yaşadı sonrada hamıle kalmaya korktum ve 2 sene sonra tekrar hamile kaldım,hep erken doğum yapıcam dıye uykularım kaçıyordu en azından 35 haftayı tamamlasam yeter dıyordum,yine sancılarım başladı ama 36.haftaya yeni girmiştim ve yarım saat içinde doğumumu yaptım oğlum 2950 gr doğdu kuvezede girmedı çok şükür,ayrıca bn 31. haftamdan sonra iğne vuruldum erken doğuum olmaması için iğneyi bıraktığım haftada doğum yaptım zaten doktorumda 35 . haftaya kadar vurulman yeter demişti öylede oldu allah herkeze zamanında doğum nasıp etsin

alın bendende okadar oğlum 34+5günlüktü doğdugunda şimdi 2.de erken doğar diye korkuyorum gerçi gebe değilim ama

benım de gebelıkte donemımde dıabet cıkmıstı bunedenle ogumun sureklı kalbı duruyordu 28 haftalık iken ciğerleri için iğne vurdular ve 32 de acil olarak aldılar .1.560 gr dogdu cok sukur suan 4 yasında ve bende tekrar hamıleyım umarım buda erken dogmaz dıe dualar edıyorum allah hepımızın yardımcısı olsun

ilk bebeğim 34 haftalık doğdu eklemsi krizi geçirdim.16-10 tansiyonla hastaneye yattım bütün gece magnezyum tedavisi ve tansiyon düşürücü tedavi uygulandı ama sonuç başarısızdı ve erken doğum yapmak zorunda kaldım.doktorun akciğer geliştirici ilaç vermediği için bebeğim 1 hafta yoğunbakımda kaldı.nefesini tutuyordu çünkü.allahın izniyle 1 hafta sonunda evimize geldi oğlum.şimdi 2.bebeğime hamileyim ve aynı korkuyu bende yaşıyorum.mümkün olduğunca dinlenip sakin bir hamilelik geçirmek istiyorum.ilkinde çalışıyordum ve çok stresliydim şimdiyse evdeyim ve inanıyorum herşey çok farklı olacak.
ilk doğumumda özel sağlık sigortam vardı ve özel hastanede doğum yapmıştım.şimdiyse devlet hastanesine gidiyorum ve hep asistanlar var.tam teşekküllü özel hastaneler çok fazla fark istiyorlar.devlet hastanelerinin şartları iyi olanlarda var ama dediğim gibi asistanlar bakıyor hastaya.preeklemsi geçirme riski olan bir hastaya asistan ne kadar fayda sağlar?akıl verin bana nolur.

ilk bebeğim 34 haftalık doğdu eklemsi krizi geçirdim.16-10 tansiyonla hastaneye yattım bütün gece magnezyum tedavisi ve tansiyon düşürücü tedavi uygulandı ama sonuç başarısızdı ve erken doğum yapmak zorunda kaldım.doktorun akciğer geliştirici ilaç vermediği için bebeğim 1 hafta yoğunbakımda kaldı.nefesini tutuyordu çünkü.allahın izniyle 1 hafta sonunda evimize geldi oğlum.şimdi 2.bebeğime hamileyim ve aynı korkuyu bende yaşıyorum.mümkün olduğunca dinlenip sakin bir hamilelik geçirmek istiyorum.ilkinde çalışıyordum ve çok stresliydim şimdiyse evdeyim ve inanıyorum herşey çok farklı olacak.
ilk doğumumda özel sağlık sigortam vardı ve özel hastanede doğum yapmıştım.şimdiyse devlet hastanesine gidiyorum ve hep asistanlar var.tam teşekküllü özel hastaneler çok fazla fark istiyorlar.devlet hastanelerinin şartları iyi olanlarda var ama dediğim gibi asistanlar bakıyor hastaya.preeklemsi geçirme riski olan bir hastaya asistan ne kadar fayda sağlar?akıl verin bana nolur.

canım bende ilk gebeliğimde şiddetli preeklemsi nedeniyle 26 haftalık 780 gr ağırlığında doğum yaptım 75 gün küvözde kaldı kızım şu an 6 yaşında ve ben tekrar hamileyim 3 tane doktora gideceğim 1 tanesi devlet hastanesinde 1 tane başka şehirde özel bir hastenede birde perinataloji uzmanına gitmeyi düşünüyorum belirli haftalarda demem o ki kendine iyi bir doktor bul riskli gebelik uzmanı biliyorsundur preeklemsi ihmale gelmez sağlıklı doğumlar diliyorum

nigar50,ben istanbuldayım sende bu şehirdeysen hangi doktorlara gideceğini bana yazarsan sevinirim.düşün düşün başıma ağrılar giriyor artık.

Back