İlk aylar sütü olmayıp sonradan arttırmayı başaranlar lütfen yardım edin 😞

merve2894

Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2023
210
180
30
Kızlar doğumdan sonra sütü çok az gelip de sonradan arttırmayı başaranlar oldu mu. Pozitif hikayelere ihtiyacım var. Bakın az deyip de 30 40 ml sütü gelenlerden bahsetmiyorum iki göğüsten de sağdığımda 10 ml anca geliyor. 1 ayı geçtik zamanla artar dedim ama yok. Bestlak damla, promalt içecek, dut kurusu, solgar b12 bunları denedim ama bi işe yaramadı. Hep mama veriyorum. Tabiki mama zehir değil ama emzirmek çok istiyorum nasıl gelecek bu sütler 😔

Merhaba sağlıkla büyütün bebeğinizi. Benim fazlaca sütum vardı ama arkadaşımın sizinle aynı sorunu yaşadı. Tabi beslenmek çok önemli fakat humana anne çayı şiddetle tavsiye ederim. Bende de onda da inanılmaz süt yaptı. Ve emzirmek bence bu işin sırrı ne kadar emerse bebek o kadar çok geliyor süt. İnşallah tez zamanda çoğalır

Kızlar doğumdan sonra sütü çok az gelip de sonradan arttırmayı başaranlar oldu mu. Pozitif hikayelere ihtiyacım var. Bakın az deyip de 30 40 ml sütü gelenlerden bahsetmiyorum iki göğüsten de sağdığımda 10 ml anca geliyor. 1 ayı geçtik zamanla artar dedim ama yok. Bestlak damla, promalt içecek, dut kurusu, solgar b12 bunları denedim ama bi işe yaramadı. Hep mama veriyorum. Tabiki mama zehir değil ama emzirmek çok istiyorum nasıl gelecek bu sütler 😔
Bu yazdıklarınızı kullandım bende işe yaradı ama sütün az olmasının sebebi bebeğimin emmemesiydi, süt işi arz talep meselesi.Bebeğiniz kaç kilo doğdu bilmiyorum ama zayıf doğan bebeklerin çene kasları daha zayıf oluyor 2 ayda anca toparladı bebeğim öyle sütüm arttı, çünkü çok az emiyordu mememi asla boşaltamıyordu daha yolun çok başındasınız öncelikle asla stres yapmayın, uykunuzu alın bol bol su sıvı tüketin ve bol bol emzirin, dediğiniz gibi mama zehir değil o 10 cc bile onun bağışıklık kazanmasına vesile olur inşallah, sizin psikolojinizde çok önemli kendinizi yıpratmayın lütfen 💐

Merhabalar isterseniz bir de Galaktago pro desteğini deneyin

Merhaba, sağlıkla büyüsün bebeğiniz.
Bebek emecek, o emdikçe artar sütünüz. Bol su için, yeşillik tüketin ve fırsat buldukça uyuyup dinlenin.
Stres yaptıkça süt artmıyor, sakin kalın, bebeğinizi sevin öpün.
Gaz yapar demişlerdi ama ben yinede yemiştim, tahin helvası tükettim, iyi gelmişti süt artırımına, bebeğin gazı yesem de yemesem de vardı zaten.

Söylediklerinden emzirmediginizi anlıyorum. 2 saatte bir özellikle gece ve gündüz aksatmadan sağım yapın başka bir şekilde artmaz.Sanki bebek emiyormus gibi Düzenli sağım yapmalisiniz. Bol su için .

Söylediklerinden emzirmediginizi anlıyorum. 2 saatte bir özellikle gece ve gündüz aksatmadan sağım yapın başka bir şekilde artmaz.Sanki bebek emiyormus gibi Düzenli sağım yapmalisiniz. Bol su için .
Evet süt olmadığı için ağzına alıp süt gelmediğini anladığında hemen geri bırakıyor ağlama krizine giriyor 😔

Evet süt olmadığı için ağzına alıp süt gelmediğini anladığında hemen geri bırakıyor ağlama krizine giriyor 😔
Anlıyorum. Bende aynı sureclerden gectim. Fakat çok video ve emzirme danışmanlarının yazısını okudum.ve şuan 24 aylık emzirmenin sonlarına geliyorum.Bak bende ilk sagdigimda dibini bile kapatmamisti düşün. Çok Ağladım nasıl doysun diye . Fakat iş öyle değilmiş. Bebeklerin emme kuvveti daha çok .ilk dogduklarinda kiraz kadar migdeleri 1 haftalık yumurta kadar . O az gördüğümüz miktar onları doyuruyor. Hemen çeşme mi sarıl sarıl süt gelsin.
Gun geçtikçe Bebek sık sık emecek sütü arttıracak makina böyle çalışıyor . Eğer az emip bide öğün arası uzarsa hele birde biberonla besleme yapılıp bebek emmeyi redderse stres de üstüne sütte o orantida azalıyor. Çünkü bebek bununla doyuyor diyorsun beyne o kadar süt üretiyor. Gece gündüz 2 saatte bir sık sık emzirmeyi deneyip istiyorsan tabi bide emzirme sonrasında üstüne sağım yapıp bebegide besleme yaparken kaşık biberon kullanabilirsen eminim üstesinden gelebilirsin. Biraz sabır işi zor ama imkansız değil geri memeye döndürmek. Eds yontemini araştır ağzına alıyorsa bu işine yarar . Emzirme danismanlaridan yardım alabilirsin.

Ben de ilk bir ay sütüm yok diye çok üzüldüm. Sonra emzirdikçe geldi. Başlarda süt yoktu bebek de emmek istemiyordu hemen mama veriyordum ama zamanla bebeği zorla emzirdim her öğün başında. Çıkardıkça memeyi tekrar verdim. Her öğün öncesi 15 dk mücadele ediyordum :KK70: 1 hafta sonra aşırı arttı hatta tazyikli hale geldi ben şok.

Merhaba dereotu çok iyi geliyor birde rahatsız edici bir kokusu var amaa yiyebilirseniz bir kase yoğurta çemen otu isterseniz deneyin tabi ki en başı bol bol emzirmek emmiyorwa sağmak ben bebeğimi mememde çok tutuyorum çıplak halde tentene faydasi vat bence amaa olmayınca da olmuyor Kendinize yüklenmeyin hepsi büyüyecek sağlıkla inşallah 🥰

X