ilk arabam kullanan var mı

elf.elf

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2009
225
0
96
Bursa
arkadaşlar ilk arabamı kullanan var mı tavsıye edermısınız.kullanıslı mı.ben yürüteç almak istemıyorum.ilk arabamı düşünüyorum fakat ne kadar yararlı ya da kullanıslı kararsızım..okudugum kadarıyla güzel bıseye benzıyor.oğlum 8.ayın içinde o 9.aydan sonra kullanılıyor..o zamana kadar gec kalms sayılırmıyım..yürümesi gecıkır mı acaba..yürütecide hiç istemiyorum..

bende yürütec kullanmayanlar ve karsi olanlardanim.iykide kullanmadim!neyse ilk arabam kullandik biz cok memnun kaldik.yürümesine birebir yardim eettti ve benim oglum cok sevmisti.bu arada ilk adim daha cok dengeyi ve güveni sagliyor zira benim böcügüm 14 aylikken yürüdü..

Son düzenleme:
işte ben de gec yürür dıye korkuyorum.yürüteç kullanmayanlar geç yürüyormuş.bunun dogruluk payı var mı acaba.benim bütün yegenlerım ve butun tanıdıklarımın cocukları kullandı ve yasına gelince hepsi yürüdü..
yürüteç kullanmadan erken yürüyen cocuk var mı

erken yurumesine niye bu kadar takinti yapiyosunki?sen istedigin kadar cabala vucudu hazir olmadan yurumuyorlar.ayrica gec yuruyen cocuklarda eger fiziksel bi problem yoksa,erken yuruyenlere oranla gelisimlerinin bi adim onde oldugunu soyler benim doktorum.emeklemesi yerde surunmesi inanilmaz iyi,kaslari ve bel kemiklerini nguclemnmesi acisindan.

benim oglum 7 aylikken koltuklara tutunarak yururdu,ha yurudu ha yurycek millet baya gazladi beni yasinda yurur diye.ama yasindan iki ay sonra yurudu benim tosuncugum.bunun icin doktora bile goturdum ve yukarida yazdiklarimi soyledi,birde benim oglum tontisti buda etkiliyor olabilir rahat ol zamani gelince yurur demisti.

cok uzattim ama icin rahat olsun diye yaziyorum.

ben 3 aylık falandı yürüteç aldığımda sanırım ama mecbur kaldım çünkü hiç oturmak istemiyordu neredeyse 7-8 aylıktı ilk arabamı aldığımda
oğum 11 aylık yürüdü erken sayılır ama bunda yürütecin etkisi var mı yok mu onu bilemiyorum
ama ben yürüteçten de ilk arabamdan da memnun kaldım, ilk arabaö başlarda biraz ürkütüyor ama sonrası güzel, çünkü başlarda kontrolü sağlayamıyordu onu itiyordu falat kendisinin de yürümesi gerektiğini akıl edemiyordu sonra onunla beraber adım atmaya başlayınca daha da güzel oldu

takıntı yapmıyorum da.acaba erken ya da geç yürümesi bizimle alakalı mı dıye merak edıyorum..

erkekn yada geç yürümesi olgunlaşma ile alakalı, kaslar gerekli olgunluğa ulaşınca kendiliğinden yürüyecektir, önemli olan bu süreçte çocuğu desteklemek, yardım etmek ve cesaretlendirmektir

haaaaa! :1: ben bunu biliyorum caniiiimmmmmmmm ...
ama isminin ilk arabam oldugunu simdi ogrendim. :kedi:
cok guzel bir arac bence yurutecten daha iyi gibi ama tecrube etmedim, bir yakinim var bundan. yuruteci de var bundan da var.. simdilik annesiyle beraber yuruyo anca, yurutecten daha cok ise yariyo gibi

ben 3 aylık falandı yürüteç aldığımda sanırım ama mecbur kaldım çünkü hiç oturmak istemiyordu neredeyse 7-8 aylıktı ilk arabamı aldığımda
oğum 11 aylık yürüdü erken sayılır ama bunda yürütecin etkisi var mı yok mu onu bilemiyorum
ama ben yürüteçten de ilk arabamdan da memnun kaldım, ilk arabaö başlarda biraz ürkütüyor ama sonrası güzel, çünkü başlarda kontrolü sağlayamıyordu onu itiyordu falat kendisinin de yürümesi gerektiğini akıl edemiyordu sonra onunla beraber adım atmaya başlayınca daha da güzel oldu

bu ılk arabamda müzik ışık veya sesler var mı...gördüklerım hep kutuda o kadar inceleyemedım.zaten ingilizce yazıyordu...

bu ılk arabamda müzik ışık veya sesler var mı...gördüklerım hep kutuda o kadar inceleyemedım.zaten ingilizce yazıyordu...

bana sormamissin ama ;) benim yegeniminkinde var. isiklari var ve muzik caliyor. onun disinda da oyuncak gibi oynayabilecegi bisiyleri de var..
ama modelden modele fark olur herhalde

ben playshcol unkini almayıo düşünüyorum ..çok fazla inceleme şansım olmadı işte...inş.ondada vardır

benimde arkadaşım yürütecini göndermiş onun oğlu yürüyor 11 aylık yürüdü ama hiç bindirmedim bindirmeyede pek niyetim yok ama bende yürüme arkadaşım alıcam arkadaşıma dr tommy önermiş benimde hoşuma gitti ondan alıcam

bu topik iyi olmuş bende alıp almamakta kararsızım ilk arabayı tecrübeli 2008 kasım annnelerinin düşüncelerini bekliyorum:))

ben hem yürüteç hem ilk arabamı kullandım yürüteci 7 aydan sonra ilk 5 dk sonra 10 sonra 15 dk çıkarak kullandık doktorumuz daha fazlasına izin vermedi ilk 7 aydan önce çocuğu yere bastırmak bile sakıncalı kemik gelişimi güçlü değil ve buda içe basma ayaklarda bacaklarda yamukluk yapabilirmiş ilk arabamıda 9 aydan sonra kullanmaya başladım

ilk aylarda evet tehlikeli gibi çünkü onla yürüyemiyor yanına biri lazım devamlı yürüteç daha güvenli bu konuda ama onuda biliçli kullanmak lazım die düşünüyorum ama şimdi oğlum playskoll un ilk arabam olan modelini çok severek kullanıyor oğlum şu an 18 aylık (2008 kasım bebesi) ve araba şeklinde üstüne binip sürebiliyor üzerinde çıngıraç gibi ses çıkartan değişik aletler var ama müzik yok belki chicconun veya başka markalarda vardır

oğlum 13 aylık yürüdü erken yürümesi çocuğun başarı olduğunu göstermez alkışlancak bişide değil bence kemik gelişi ne zaman müsaitse o zaman yürümeli aksi taktirde ilerde daha kalıcı problemlerde yaratabiliyor

canım benim buraya koyduğum resimdekinin aynısı oğlumun ki
ve üzerinde müzik ışık ses yok ama o önündeki oyuncaklara dokundukça ses çıkıyor çıkır çukur gibi sesler kaydirigubbakcemile3
ama dediğim gibi ben memnun kaldım krikomun bahsettiği gibi şimdi de üzerine binip sürüyor arada ama geri geri gidiyor hala o ayrı kaydirigubbakcemile3
önünde bir kapağı var orası bagj gibi kullanıyorum krakerini emziğini falan koyuyor

sagolun kızlar bende cok ıstıyorum almayı.yürüteçten daha güzel deldi bana da...bu arada kızlar playshcolun ılk arabam kipa da 49 tl haberınız olsun.. yasakmı acaba burada böyle duyuru yapmak..

evet şuanda hem ilk arabamda hemde yaramaz toplarda kampanya var almak isteyenler kaçırmasın bencede ikiside çok eğlenceli oyuncaklar

Back
X